wiarygodności finansowej żądamy w przypadku płatności jedną fakturą końcową
Nie zgadzam się z tym absolutnie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez bipi
wiarygodności finansowej żądamy w przypadku płatności jedną fakturą końcową
Nie zgadzam się z tym absolutnie.
Tak jak Marcel - nie odrzucać!
To zależy - jest to bardzo indywidualna sprawa.
Zdecydowanie jak Darek - opcja nr 1.
Nic się nie zmieniło ![]()
Sądzę, że nie udowodnisz temu Wykonawcy umyślności - powie, że bazował na informacjach od tego człowieka i nie miał powodu mu nie wierzyć
Nie szedłbym w tę stronę. Ale doniesienie bym złożył - w 297 kk nie ma mowy o umyślności - tam wystarczy niedbalstwo i tak powinno być, to KIO i SO zliberalizowały podejście do 24.2.3 Pzp.
Nie wchodzi w grę - dokument ma jedynie poświadczać należyte wykonanie - jeżeli w dokumencie nie ma dat to bazujesz na danych zawartych w wykazie. Jeśli masz wątpliwości, to tak jak pisze Marcel, wyjaśniasz.
I nie do wyjaśnień a do uzupełnienia.
Zawsze wzywasz!
A dlaczego tylko rb? A dostawy i usługi?
A jeżeli nie ma?
W tym przypadku jest - jest to spółka cywilna a pełnomocnictwo jest ustawowe - ale to powinieneś wiedzieć Apollo. Z przyzwyczajenia rozszerzyłem problem na wszystkich wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Mea culpa - jeśli wprowadziłem kogoś w błąd...
http://www.uzp.gov.pl/cmsws/page/?D;994
Już zniknęła ![]()
Jeżeli jest pełnomocnictwo do składania oświadczeń w imieniu Kowalskiego a w nagłówku jest pieczątka spółki to IMO jest OK. Musi po prostu wynikać, że składa to oświadczenie/informację w imieniu swoim i Kowalskiego.
Art. 182 określa jedynie terminy składania odwołań.
Art. 180.2 Pzp
Wynika to z tego, że dowóz dzieci do szkół leży w gestii samorządu (ustawa o samorządzie gminnym i ustawa o systemie oświaty).
Jeżeli uznam wyjaśnienia 1 i nie odtajnie, to 2 też powinienem nie odtajnić skoro zastrzegł to samo.
Każdy przypadek traktujesz indywidualnie - to tak jak z rnc - wzywasz np. dwóch wykonawców do złożenia wyjaśnień. Tańszy składa obszerne i wyczerpujące wyjaśnienia a droższy napisał parę sloganów. I co? Tańszego wybierasz a droższego odrzucasz, bo ma rnc ![]()
Ja nie ![]()
Wg mnie, to 93.1.4 odpada - najkorzystniejsza oferta (pierwszego) mieści się przecież w budżecie ![]()
Marcelku, zgodnie z art. 31.1 Pzp dokumentacja projektowa stanowi OPZ, który jest integralnym elementem SIWZ. Natomiast zgodnie z art. 96.1 opis przedmiotu zamówienia jest częścią protokołu a protokół wraz z załącznikami przechowujemy 4 lata zgodnie z art. 97.1 Pzp, więc teoretycznie wszystko powinno być razem. Ale... w praktyce spotykałem już różne konstrukcje - w GDDKiA i PLK dokumentacja projektowa jest (za moich czasów przynajmniej była) przechowywana razem z protokołem. Ale spotykam również często układ, gdzie dokumentacja projektowa jest przechowywana w komórce merytorycznej a protokół w zamówieniach.
Faktycznie - dzisiaj jest informacja, że 17.09 - ale jaja ![]()
Na urlopie przecież można podpisywać dokumenty ![]()
Niestety bramka c)
Tak i jeśli nie mamy jakiejś bzdury, to mówią, że jest naruszenie bo nie zgadza się z ich ścieżką audytu
Z życia wzięte - zarzucili mi, że nie mam listy obecności z otwarcia ofert ![]()
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez bipi
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc