moge prosic o takowe przesłanki?
Voil?:
http://www.uzp.gov.pl/cmsws/page/?D;1166;nabywanie_uslug_w_trybie_zapytania_o_cene.html
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez bipi
moge prosic o takowe przesłanki?
Voil?:
http://www.uzp.gov.pl/cmsws/page/?D;1166;nabywanie_uslug_w_trybie_zapytania_o_cene.html
a definicja przedmiotu powszechnie dostepnego gdzie?
Trzeba będzie skorzystać z interpretacji przesłanek zastosowania trybu zapytania o cenę...
Gorzej z rb ![]()
Tekst ustawy jaką przekazano do podpisu Prezydenta jest pod linkiem: http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/PrzebiegProc.xsp?nr=1653
Skoro podpisał, to znaczy, że nic nie zmienił...
13) w art. 91:
a) ust. 2 otrzymuje brzmienie:
?2. Kryteriami oceny ofert są cena albo cena i inne kryteria odnoszące się do
przedmiotu zamówienia, w szczególności jakość, funkcjonalność, parametry
techniczne, aspekty środowiskowe, społeczne, innowacyjne, serwis,
termin wykonania zamówienia oraz koszty eksploatacji.?,
b) po ust. 2 dodaje się ust. 2a w brzmieniu:
?2a. Kryterium ceny może być zastosowane jako jedyne kryterium oceny
ofert, jeżeli przedmiot zamówienia jest powszechnie dostępny oraz ma
ustalone standardy jakościowe, z zastrzeżeniem art. 76 ust. 2, a w przypadku
zamawiających, o których mowa w art. 3 ust. 1 pkt 1 i 2, jeżeli dodatkowo
wykażą w załączniku do protokołu postępowania, w jaki sposób
zostały uwzględnione w opisie przedmiotu zamówienia koszty ponoszone
w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia.?;
Kilka dni z reguły - myślę, że najpóźniej w przyszłym tygodniu.
Poniżej 30.000 Ojro nie ma zastosowania Pzp i art. 140.1. Jeśli nie zmieni się cena, to lepiej dla Ciebie i jeśli jest wola obu stron do zmiany umowy, to zmieniaj - stosujesz KC.
Normalnie ideał ![]()
Noooo, mógł zawetować ![]()
To sprawdź u źródła: http://www.prezydent.pl/prawo/ustawy/podpisane/art,50,wrzesien-2014-r-.html
W dniu dzisiejszym Prezydent RP podpisał ustawę o zmianie ustawy Pzp... mogiła...
Ja także poproszę nazwisko szkolącego - będę wiedział gdzie nie chodzić na szkolenia!
Jak cbud - do kosza - źle zrozumiałem.
Jeśli nie ma wartości ogółem (pośrednich) to dla mnie oferta do kosza.
Z tego co zrozumiałem, to są wartości (nazwijmy to "ogółem"). Jeśli są wartości ogółem, ilości to co za problem podzielić wartości ogółem przez ilości? Widzisz w tym problem?
Racja ![]()
Tak jak Marcel - poprawić - nikt nie zabrania poprawiać "w drugą stronę" - dla mnie jest to oczywiste. Zresztą przecież są wszystkie dane. Poza tym po poprawieniu treść oferty się nie zmieni.
A jaki jest rodzaj wynagrodzenia - kosztorysowe czy ryczałtowe?
podstawą odebrania są uzupełnienia dokumentów a nie wyjasnienia
Już niedługo ![]()
Albo we wznowieniach albo w dodatkowych informacjach
Poczytaj to: http://www.parp.gov.pl/files/74/81/469/12698.pdf dział dotyczący szacowania wartości, bodajże od strony 7.
Jak mi zależy na czasie, to robię otwarcie w sobotę ![]()
Do soboty ![]()
A dla mnie jest coś nie tak - biorąc pod uwagę art. 26.3. Katiqq, czy wg Ciebie "niezwłocznie", to jest "wyznaczony termin"? Które uzupełnienie traktujemy jako złożone/nie złożone w "wyznaczonym terminie" - faksem, mailem? A może w formie zgodnej z rozporządzeniem?
Nie krzycz...
A po co informować Wykonawcę? Jak miałem wątpliwości, to wysłałem pismo do wystawcy gwarancji i tyle.
Uznajesz wadium
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez bipi
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc