9,526

(21 odpowiedzi, napisanych SWZ)

I radca może mieć rację bo skąd teraz wiedzieć jaką przyjąć cenę jeżeli z innego dokumentu nie wynika.

Też za bardzo podstawy nie widzę.

9,528

(21 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Słownie jest zupełnie niepotrzebne i zbędne, więcej z tym zamieszania niż pożytku.

Oferta do odrzucenia.

9,530

(2 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jeżeli warunek nie spełnia wymagań to oczywiście że do uzupełnienia.

9,531

(21 odpowiedzi, napisanych SWZ)

A z innego dok. np. kosztorysu jak wynika hmm...?

Ja również znalazłem wink

Oczywiście możliwość złożenia oferty w tym przypadku jest.
Przepisy ustawy Pzp w art. 24 ust. 1 i 2 nie zawiera przesłanki dotyczącej wykluczenia z udziału w postępowaniu  wykonawcy, który zawiesił działalność gospodarczą. Problemem jednak może pojawić się w przypadku postawienia przez zamawiającego warunku doświadczenia.

9,534

(4 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Czytelny owszem być nie musi, ale idetyfikować osobę musi.

To co innego, zostawić w spokoju, jeżeli faktycznie różnica nie wpłynie na wybór procedury krajowa-unijna.

9,536

(4 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Może najpierw zwrócić się o wyjaśnienia?, tak będzie lepiej.

tejrezjasz napisał/a:

Witam!

Pytanie mam , czy można sprostować omyłkę w ogłoszeniu o udzieleniu zamówienia (pow. kwot - publikacja w DZ.U.U.E.) dotyczącą wartości szacunkowej, chodzi o podniesienie kwoty szacunkowej?

Jeżeli jest to ogłoszenie o udzieleniu zamówienia to oczywiście że można.

Osobiście uważam że błąd zdecydowanie należy poprawić jako inną omyłkę.

Postępowanie unieważniono przed TSO?, jeżeli tak to oferty złożone są niepotrzebne, do upływu TSO stanowią własność wykonawców.

9,540

(50 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Sorki że wcześniej nie odpowiedziałem, ale wszystko ma być zgodnie z projektem, tym bardziej że orlik to ryczał.

9,541

(8 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Koniecznie trzeba dokonać zmiany.

9,542

(2 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Jest to naruszenie ustawy nie da się ukryć, jaka była to zmiana i jakie mogą być tego konsekwencje, ciężko jednoznacznie stwierdzić.

Kredyt oddzielnie, nie łączyć.

Może, muszą być dwie oferty.

9,545

(11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Dlatego też należy wyjaśnić.

9,546

(4 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Albo do stosownego umocowania.

9,547

(11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jak najbardziej tak, spytać co jak i dlaczego.

9,548

(4 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Raz wzywa się do uzupełnienia danego dok, wyjaśniać można do znudzenia.

Ja bym nie wpisywał.

Nowe tak jak w BZP