4,851

(14 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

No i o tym mowa smile

Zrób razem, nie ryzykuj, spokojna głowa będzie.

Wezwanie to oczywiste, może być datą TSO, lub po niej, lecz w treści dobrze jeżeli znajdzie się zapis że na dzień TSO.

4,854

(14 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Widać jaka jest różnorodna opinia wyroków, co skład członków to inna wykładnia, jeszcze dał bym się wciągnąć na potwierdzanie w przypadku dok. podmiotu trzeciego to już w przypadku co piszą o wykonawcach wspólnie ubiegających się to kompletna BZDURA!, przecież w przypadku konsorcjum występuje pełnomocnik.

4,855

(22 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Złożyli na osobne części więc jest ok.

4,856

(22 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jeżeli należy do gr. kapitałowej to oświadczenia składać nie musi a musi złożyć listę którą należy podpisać.

4,857

(3 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Jest ok.

4,858

(3 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

A kto poświadczył za zgodność?

4,859

(12 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Faktycznie, szkolący nie wiedzą co mówią.

4,860

(6 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Zamówienie uzupełniające jest nowym postępowaniem z nową umową, więc publikuje się w BZP jeżeli jest poniżej kwot UE.

4,861

(3 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Jak najbardziej można zgodnie z art. 142 Pzp.

jazz napisał/a:

potwierdził, że ta cena z oferty jest rażąco niska i nie wykona za nią całego zamówienia?

I tego bym się trzymał.

4,863

(3 odpowiedzi, napisanych SWZ)

W trakcie.

4,864

(3 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Heh, jestem w trakcie pisania, drugie kryterium to czas wypłaty całości lub transzy, okres karencji, głupota w sumie bo w tym wypadku najważniejsza jest cena.

Razem.

Najlepiej będzie połączyć, łącznie będzie spełniało funkcję techniczną przeznaczoną zapewne do wypoczynku smile

4,867

(1 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jak najbardziej tak, możesz.

1. Wyjaśnienia wpłynęły po terminie i nie można ich uznać, trzeba oceniać na zasadach pierwotnie złożonej oferty ale nie ukrywam że te po terminie mogą pomóc, co do zasady są po terminie wink
2. Uzupełnienie będzie prowadzić do zmiany oferty jeżeli wskaże że jednak podwykonawcą nie będzie, skoro nie uzupełnił będzie podlega wykluczeniu (nie widząc dok. i warunków być może da się uratować)
3. Jako załączniki do protokołu.

Dlatego napisałem ewentualnie.

Można ewentualnie wyjaśnić ale co do zasady jak Katiqq.

4,871

(21 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Termin wyznaczasz sam, jak wyżej, realny czasowo np. 3 dni.

4,872

(21 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Wykonawca ma udowodnić że cena nie jest RNC, to w jego gestii należy załączenie stosownych dok. w celach dowodowych.

marta566 napisał/a:

W przetargu na ochronę zażądaliśmy poswiadczeń wykonania usług ochrony na 3 obiektach po 10.000 m2. Mamy jeden tak obiekt + cztery mniejsze. Czy to jest niezgodne z przepisami ?

za wysoka poprzeczka, jak wyżej.

Co dwie głowy to nie jedna Katiqq, aby przekonać smile

4,875

(14 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Uważam że spełnianie warunku przez jednego z członków konsorcjum będzie ok, w zakresie wiedzy i doświadczenia również 1+1=2.