Ja pominęłabym sprawdzanie...
Ja również.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Marcel
Ja pominęłabym sprawdzanie...
Ja również.
"na zapas" w tym wypadku nie ma znaczenia.
Jeżeli wymagaliście 3 dostaw to wasza jedna dostawa nie wystarczy a tłumaczenie jest obowiązkowe.
Oczywiście, oświadczenie jest obligatoryjne.
Katiqq udostępnij, masz wyrok, jesteś bezpieczna.
Wszystko zależy od was, skoro uważacie że nie ma potrzeby warunków nie stawiacie a wystarczy poprzestać na oświadczeniu z 22.
Nie mówiąc o organach kontrolnych, naruszenie przepisów Pzp i ewentualna korekta finansowa.
Miałem 4 lata temu podobny przypadek, doczepili się ale nie było z tego powodu żadnych konsekwencji, tyle tylko że sporo się nagadali a ja dobrze ściemniałem ![]()
Należy to potraktować jako uchylenie się od podpisania umowy i tyle, oczywiście po wcześniejszym pisemnym wezwaniu.
Osobno.
Dokładanie jak bipi, też tak mam.
Oczywiście że nie musi, ale jak najbardziej może, jak tam sobie Zamawiający chce.
271
Najlepiej z negocjacji.
J.w.
J.w.
Moim zdaniem nic złego się nie stało i tak wykonawca został wykluczony więc to że ma pkt. niczego nie zmienia.
Tak, jeśli spółka cywilna zatrudnia pracowników ?ZUS także dla spółki (bo wówczas to spółka jest płatnikiem składek pracowniczych).
(czy może teraz wyskoczyć z doświadczeniem podmiotu trzeciego??)
Tak.
1. RNC.
2. Uzupełnienie.
Skoro drogi to nie dróg, rozumiem z warunku że ma być jedna a nie trzy na łączną wymaganą kwotę.
Nie dysponuję wyrokiem a jedynie opinią prawną.
Za datę wszczęcia postępowania w pozostałych trybach - w negocjacjach bez ogłoszenia, zapytaniu o cenę, wolnej ręce - w których wykonawcy bezpośrednio zapraszani są do składania ofert (negocjacji), jest dzień skierowania przez zamawiającego zaproszenia do składania ofert (negocjacji).
Jest jeszcze art.6a.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Marcel
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc