Dokładnie, potwierdził że cena jest RNC.

4,652

(4 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Bywa różnie.

Skoro zaoferował przedmiot zamówienia niezgodny z SIWZ to jego oferta podlega odrzuceniu.

No i dobrze, do poprawki.

4,655

(12 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Jakie to wyjaśnienia RNC?

Skoro oferta podlega odrzuceniu to po co dalej ją badać?

Wychodzisz o od netto, jak wyżej wink

4,658

(9 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Do wartości oferty, lecz są i takie wyroki że jednostkowe można wyjaśnić, osobiście bym to jednak zostawił.

Moim zdaniem skoro zastosował prawidłową stawkę lecz zrobił błąd w obliczeniu to do poprawienia jako rachunkowa.

Tak.

4,661

(32 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Tak, nawet jak podpisał ofertę.

4,662

(32 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Nie.

4,663

(32 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jest ok.

Jest ok., czyli "przerobu" wykonawca nie miał a chcąc startować musiał coś załączyć wink

Osobiście bym poprawił biorąc dane z kosztorysu ofertowego.

4,666

(1 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Zakazać nie można, jedynie wskazać części kluczowe do wykonania tylko dla wykonawcy.

4,667

(4 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Za wprowadzenie na plac budowy podwykonawcy, który nie został zgłoszony Zamawiającemu
zgodnie z zapisami § ..... umowy, w wysokości .....% całkowitego wynagrodzenia brutto
Wykonawcy określonego w § ....... umowy.

4,668

(4 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Przewidzieć kary umowne w umowach za niezgłoszenie podwykonawcy, to działa wink

Nieźle!, to ja teraz?

W tej sytuacji należy unieważnić takie postępowanie o zamówienie publiczne na podstawie art. 93 ust. 1 pkt. 7 ustawy Pzp.

4,671

(1 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

http://blogprawazamowienpublicznych.blogspot.com/2012/12/konsorcjum-moze-swobodnie-zmieniac.html

4,672

(1 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

http://www.zamowienia-publiczne.lex.pl/czytaj/-/artykul/czy-oddzial-firmy-ubezpieczeniowej-moze-wystepowac-jako-wykonawca-w-postepowaniu

Z tego co pamiętam jeżeli wymagania opiszesz w opisie przedmiotu zamówienie, nie ma potrzeby stosować ich jako kryteria.

To nie widzę problemu.

Wymagaliście zatrudnienia na umowę o pracę?