To jak można to ja poproszę skan art. na -e mail wink

efigy007 napisał/a:

bo rozumiem, że i tak na końcu  dają "ofertę odrzuconą".

No i to jest najistotniejsze, resztą nie trzeba zaprzątać sobie głowy.

Zakazane nie jest.

11,954

(3 odpowiedzi, napisanych SWZ)

93.1.7, jeżeli wskazuje faktycznie tylko na jednego wykonawcę.

Odrzucona wynika z przepisu z art. 89, a uznaje się za odrzuconą jest konsekwencją wcześniejszego wykluczenia.

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=3039

11,957

(5 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

To nie wpisywać jak pisze cbud i tyle.

Zamawiający, planując przeprowadzenie postępowania, którego przedmiotem jest sukcesywna dostawa paliw płynnych , określa wartość szacunkową zamówienia zgodnie z art. 32 ustawy Prawo zamówień publicznych.

11,959

(13 odpowiedzi, napisanych SWZ)

No responder, to mieliście troszeczkę kombinowania.

11,960

(5 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

może i nie urwie, ale uwagę zwrócą na 100%, co za problem wpisać pełne dane?

mucha25 napisał/a:

Czy można w ciągu jednego dnia rozstrzygnąć postępowanie, a potem wezwać wykonawców do przedłożenia terminu związania ofertą

O kurcze, to działacie bardzo ekspresowo.

No nie ukrywam że czasami milczenie jest zlotem wink

11,963

(5 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

No wszystkie te dane które są wymagane.

11,964

(30 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Powodzenia smile

11,965

(10 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Darek W. napisał/a:

Widzę Marcel, że przydało się przeczytanie KIO/KU 108/10 - smile

Dokładnie Darku smile

11,966

(13 odpowiedzi, napisanych SWZ)

cbud napisał/a:

tylko za zgodą obu stron....

Dobrze kolega radzi, w innym przypadku jeżeli strona wywiązuje się z umowy, niedopuszczalne.

11,967

(30 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Jak najbardziej możesz.

Coś odpowiedzieć trzeba, dla  zasady pisemności postępowania smile

11,969

(10 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

To nowa polisa więc jest to do uznania, polisa ma potwierdzać, że ?wykonawca jest ubezpieczony? (§ 1 ust. 1 pkt 10 rozporządzenia). Zauważyć również trzeba, że fakt zawarcia ważnej umowy ubezpieczeniowej może potwierdzać również polisa jeszcze ?nieopłacona? (zgodnie z art. 813 § 2 Kodeksu cywilnego, można zapłacić składkę ubezpieczeniową w ciągu 14 dni od doręczenia polisy, zgodnie z art. 814 § 2 Kodeksu cywilnego, ubezpieczyciel może ponosić odpowiedzialność jeszcze przed uiszczeniem składki - a więc można dysponować polisą ważną, lecz jeszcze nieopłaconą) - w świetle obowiązujących przepisów, nie ma przeszkód, aby taką polisę uznać za ?inny dokument, potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony?, o którym mowa w rozporządzeniu."

11,970

(14 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

No tak, od początku miałem to na myśli ale dyskusja zbiła z tropu smile

11,971

(14 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

No to się dogadaliśmy smile

11,972

(30 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

I prawidłowo.

11,973

(14 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

No tak, zgadza się, zawsze miałem najlepszego w każdym z kryterium.

11,974

(30 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

WR, pod warunkiem że nie będziecie mieszali w częściach zamówienia w stosunku do PN.

11,975

(14 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Robiłem i to nie raz ale zawsze miałem 100% smile