11,926

(4 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Skoro już dokonano zmiany dokładnie w tym zakresie w jakim wpłynęło pytanie, odpowiadać nie trzeba, art.38.1a

11,927

(4 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Zdaje się że od 2009, ale jak coś poprawcie.

11,928

(7 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Mniej a większa konkurencja.

11,929

(8 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Moim zdaniem tak, choć przeznaczenie inne, na 100% ubezpieczy wszystko jedna firma.

11,930

(7 odpowiedzi, napisanych SWZ)

A jeżeli wolno zapytać, to gdzie niby ta niezgodność?

Organizacja pozarządowa to  organizacja obywatelska (założona przez obywateli lub ich organizacje) działająca z własnej inicjatywy na rzecz wybranego interesu publicznego i niedziałająca dla osiągnięcia zysku.

11,932

(5 odpowiedzi, napisanych Ponarzekaj na zamówienia publiczne)

Czy walczyć?, oczywiście że tak ale to w zależności od danej sprawy i danego problemu, tak ogólnikowo ciężko powiedzieć.

Opinie są różne, Ja osobiście w dniu wysłania zaproszenia.

To otwarty konkurs na realizację zadań pozarządowych z ustawy o pożytku publicznym i wolontariacie smile

Jak cała ustawa smile)

Ale taki wyrok jest, to nie fikcja.

11,937

(3 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jest ok, j.w smile

W tym sęk że brak reakcji traktuje się jako zgodę smile
KIO/UZP 293/09:
Zdaniem Izby w zakresie pkt 3 ust. 2 art. 87 ustawy Prawo zamówień publicznych takiej zgody wyrażać nie trzeba. Z zawiadomieniem wykonawcy o poprawieniu innych omyłek polegających na niezgodności oferty ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia, niepowodujących istotnych zmian w treści oferty ustawa wiąże istotne skutki prawne. Wynikają one z art. 89 ust. 1 pkt 7 ustawy Pzp. Stosownie do tego przepisu wykonawca może, w terminie 3 dni od dnia doręczenia zawiadomienia, oświadczyć Zamawiającemu, że nie wyraża zgody na poprawienie ww. omyłki, co powoduje bezskuteczność tej czynności Zamawiającego. Tak więc, zdaniem Izby wykonawca, który w terminie 3 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie wniósł sprzeciwu - nie zgodził się na poprawienie omyłki, uznaje - w sposób dorozumiany wyraża zgodę - na poprawienie omyłek wskazanych przez Zamawiającego".

Powiem, tak, jak macie czas nic nie stoi na przeszkodzie aby poczekać.

Jeżeli Wykonawca przesłał szybciej pismo że wyraża zgodę to już czekać nie trzeba.

11,941

(14 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Ale tam zdaje się mowa o pozycji z ceną 0,00, a nie o pustym polu, pozycji niewycenionej.

A ja nadal podstawy nie widzę, inny producent=inna cena przy składaniu ofert.

Jeżeli przewidziano zmianę zgodnie z art.144 to tak, inaczej jest to niedozwolone.

No chyba wygodniej jest żądać z tłumaczeniem na język polski.

11,945

(14 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

np. KIO 2288/10 z 5 listopada 2010, chyba że przy pozycji niewycenionej Wykonawca wskaże że została wyceniona w innym miejscu.

11,946

(14 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

cbud napisał/a:

Co innego jakby nic nie wpisał.

Wówczas mały zonk.

11,947

(22 odpowiedzi, napisanych FAQ)

Nie, Zamawiający vs Wykonawcy wink

11,948

(14 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Dokładnie mam ten sam wyrok co efigy007, więc problemu raczej kaskaa nie ma wink

Serdeczne podziękowania smile

11,950

(3 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Dlatego też jak są podejrzenia trzeba się temu przyjrzeć.