ale jak wyżej lepiej liczyć zgdnie z kc i nie wliczać dnia ogłoszenia i otwarcia ofert!!!
Oczywiście że tak!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Marcel
ale jak wyżej lepiej liczyć zgdnie z kc i nie wliczać dnia ogłoszenia i otwarcia ofert!!!
Oczywiście że tak!
dlaczego nie można ocenić terminu gwarancji, przypisując mu wagę (np. od 1 do 20%), dlaczego tak uporczywie unikać tego typu rozwiązania?
.
Nikt tutaj uporczywie tak nie twierdzi, mowa tu o przedłużeniu gwarancji której można dokonać, może dokonać każdy Wykonawca, koniec i kropka ![]()
Nic nie trzeba odpowiadać, bo niby po co i na jakiej podstawie, zostawić i wrzucić do szuflady.
Już wszystko napisałem co miałem do powiedzenia, kończę temat, ze swojej strony.
Prawidłowo jest jak pisze myszy i bezpiecznie.
Jak nie pisać, przecież musi być wiadomo o co chodzi, do czego konkretnie wszczęto postępowanie.
jeżeli wiązała was będzie umowa inna niż z zakresu umów pracy umów o pracę (art. 4 pkt 4 ustawy Pzp) to postępowanie trzeba będzie przeprowadzić.
Z uzupełniającego mało kto korzysta.
Wychodzi że pełnomocnictwo jest na spółkę a więc teraz trzeba się kierować samą umową spółki, tym kto jest w tej spółce umocowany do reprezentacji i podpisywania dokumentów, jak wszyscy to podpisy wszystkich, jak każdy osobno to każdy osobno z partnerów spółki cywilnej może potwierdzać.
No to teraz już musisz zostawić jak jest a w razie czego podpierać się wyrokiem j.w.
Jak nie wlicza, wlicza!, chyba że ten dzień 6 stycznia był by dniem ostatnim na składanie ofert wówczas przechodzi na dzień następny, zgodnie z KC.
Wyroki raczej, sama ustawa określa ilość dni.
No to powtarzam, gwarancję można przedłużyć, a to idzie w koszta wykonawcy, kalkuluje ją sobie w cenie, np. r. budowlane, nie wiem co jeszcze pisać bo to oczywiste i jasne jak słońce.
Jak najmniejsze kryteria jak się da, i zrobi się ![]()
Ale to już Wy musicie wiedzieć jak chcecie zatrudniać, na forum, hmm, skąd to nam wiedzieć.
Tylko po co ta robota
, ale fakt może.
Pełnomocnictwa udzielono S.C.
No tak, przecież nie było otwarcia, więc po co oferty?
No - czyli p.n
Może być.
Jak termin za krótki to źle, unieważnienie i tyle.
Decyzja do Karoliny, ja jednak zachowuję swoje powyższe stanowisko w sprawie.
Złożone oświadczenie woli zaczyna wiązać z zamawiającym dopiero wraz z upływem terminu składania ofert. Tak więc do czasu upływu tego terminu oferta należy do wykonawcy i zamawiający nie może ograniczać mu do niej dostępu, wzbraniać wycofania czy też zamienienia złożonej oferty na inną, aktualniejszą.
Oferta do zwrotu.
J.w.
Żadne to zapytanie do SIWZ i nie informacja prawna.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Marcel
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc