9,301

(4 odpowiedzi, napisanych Wadium)

...i zwracasz, po prostu.

Może się posługiwać.
Wykonawca może powoływać się na doświadczenie innego podmiotu, o ile jest w stanie wykazać sukcesję, czyli takie przekształcenie jednego podmiotu w drugi, czy też połączenie tych podmiotów, w których wykonawca składający ofertę jest sukcesorem firmy, na doświadczenie której się powołuje (wyrok KIO z  7 lipca 2009 r., sygn. akt KIO/UZP 774/09).

9,303

(4 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

Skąd ta niepewność?

9,304

(4 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

no i.....?

Takie "małe zamówienia", można zawsze opublikować na swojej stronie www, będzie większy dostęp do ogłoszenia.

Moim zdaniem przepisy nie mają zastosowania i tyle, więc lepiej problemów sobie nie stwarzać.

A ogłoszenie o zamówieniu jako nieobowiązkowe.

Kasa zaoszczędzona, to kwota nieprzewidziana, można więc zrobić postępowanie zgodnie z reg. wewnętrznym.
Moim zdaniem naczynia i sprzęt oszacuj razem, na 100% można otrzymać go od jednego wykonawcy.

9,309

(28 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

A więc liczyć że w sobotę ogłoszenie się nie ukaże.

Szkoły są dwie, ja nie łączę.

Zrobił bym razem z dopuszczeniem ofert częściowych.

Jak wcześniej nie było wiadomo że budynek zostanie przez was przejęty to potraktować jako nowe odrębne postępowanie.

9,313

(28 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Zgodnie z przepisami ustawy Pzp specyfikacja istotnych warunków zamówienia winna być udostępniona na stronie internetowej zamawiającego od dnia publikacji w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej. Udostępnienie tego dokumentu w innym terminie, tj. po dniu, w którym nastąpiła publikacja ogłoszenia o zamówieniu, będzie stanowiło naruszenie dyspozycji przepisu art. 42 ust. 1 ustawy Pzp.
Niestety w tej sytuacji nie przychodzą z pomocą także przepisy Kodeksu cywilnego, gdyż w przypadku sobót termin na wykonanie określonych przepisami czynności mija właśnie w ten dzień. Sobota nie jest bowiem traktowana przez przepisy jako dzień ustawowo wolny od pracy.

9,314

(2 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Oferta do odrzucenia.

9,315

(28 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Możesz wywiesić w dniu przekazania ale nie musisz, obowiązkowo w dniu publikacji.

9,316

(2 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Ja również.

9,317

(28 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Arek1980 napisał/a:

3) w tym samym dniu, w którym przychodzi informacja o publikacji ogłoszenia w DUUE umieszczam:
- na stronie www: całą dokumentację przetargową + opublikowane ogłoszenie w DUUE
- na tablicy ogłoszeń: opublikowane ogłoszenie w DUUE

Dokładnie tak, samo ogłoszenie możesz zamieścić w dniu przekazania ogłoszenia bez SIWZ i załączników.

Arek1980 napisał/a:

Natomiast połowę terminu składania ofert liczymy od dnia wysłania czy publikacji

Od dnia wysłania.

9,318

(5 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Są to dwa odrębne podmioty.

9,319

(12 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Fakt, zapytać można, bo rozbieżności są spore.

9,320

(3 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Na dzień dzisiejszy można sporo zaoszczędzić robiąc postępowanie, jednak obowiązku zrywania umów zawartych na czas nieokreślony nie ma.

Ja raczej również nie widzę.

9,322

(3 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Nie.

Na ścisłość da się zrobić.

Gordon napisał/a:

czy odrzucam 89 art 1.2 i koniec problemu

Koniec, jeżeli faktycznie pominął wymagane pozycje.

9,325

(1 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Możesz, a nawet musisz.