4,726

(4 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

Ogłosić zamiar możesz lecz nie musisz, prezesa nie zawiadamiasz.

4,727

(7 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Nie wypełniasz.

Nie bipi, wiem że jest ciepło ale bez przesady.

4,729

(3 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Raczej można nawet bez przewidzenia zmian w SIWZ, aneks i gra, oczywiście warunki nie mniejsze niżeli ten wskazany pierwotnie, minimalne z SIWZ.

To jak wyżej, do odrzucenia big_smile

4,731

(7 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Powyżej 30 000 ojro tak, poniżej nie, jak koledzy wyżej.

3 i będzie git.

Ceny rynkowe smile

Bipi, przy błędnie podanej stawce VAT!

Jeżeli z dok. wynika na jaką część złożył ofertę to popraw jako pisarską.

4,736

(1 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Wezwij do wyjaśnienia jeżeli potwierdzą się przypuszczenia popraw.

Z innych dokumentów wynika cena ofertowa?, np. z kosztorysu?

Pytanie do Darka, ale odpowiem TAK!

Jak co zrobić?, poszukać na forum smile

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=6150

Widać że ładnie ściemnia.

4,741

(1 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Nie widzę problemu skro ogłoszenie jest nieobowiązkowe, zamieszczajcie teraz w bip-e i gra, ewentualnie przesuńcie TSO.

4,742

(9 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Zgadzam się z Darkiem.

To lub to- czyli łącznie dwa punkty lub tylko jeden z nich.

4,744

(7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Inni też są, a ich wiedza jest spora.

4,745

(7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

zamjelcz napisał/a:

Jeżeli odrzucam ofertę  na podstawie art.89 ust.1 pkt 2, to wzywam do wyjaśnienia RNC czy dać sobie spokój.

N ie ma potrzeby wzywać, bo i po co?

Zgadzam się z bipi.

Próbowałem już kilku sposobów, 34.1.1 nie wchodził w grę, oferty z banków nie bardzo, nie chcieli pomóc w tym zakresie, a więc podstawa prawna 32.1, 34.4, na podstawie kalkulacji w naszej instytucji, spokojnie idzie to obliczyć.

Dla części zamówienia, moim zdaniem zakup płytek nie spełnia przesłanki.

U mnie zawsze szacuje, wylicza wartość skarbnik miasta, na podstawie jego kalkulacji szacuje wartość, zawsze jest git.

4,750

(15 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Owszem, nie zaszkodzi.