3,001

(24 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Dobrze.

3,002

(24 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Kogo wezwałeś?

3,003

(24 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Bitter napisał/a:

No właśnie, czy przy procedurze odwróconej mam wzywać wszystkich do uzupełnienia oświadczenia o GK czy tylko tych którzy złożyli najkorzystniejsze oferty?

Ja nie wzywam, tylko najwyżej oceniony.

3,004

(24 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Wyjaśnienia jak najbardziej motylku.

3,005

(24 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

1. Będzie ok.
2. GK mają złożyć wszyscy w terminie 3 dni od zmieszczenia informacji z otwarcia ofert, inna sprawa to czy złożą i jak postępować w przypadku procedury 24aa.

Nie.

Art. 36ba.

3,008

(24 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Katiqq napisał/a:

Jeżeli złożyli z ofertą, to nie wzywaj, sprawdź tylko czy wpisali, że nie należą.
.

Jest jedno ale, szkoda że nie wpisali że nie należą do żadnej grupy kapitałowej tylko z "żadnym z wykonawców, którzy złożyli ofertę", to już takie pewne nie jest smile

Po przekazaniu Urzędowi Publikacji Unii Europejskiej - czyli nie czekasz aż się opublikuje tylko w momencie przekazania.
Termin nie może być krótszy niż 15 dni od dnia przekazania.

jo napisał/a:

a przy odwróconej wzywacie oferentów z pozycji 2 i dalszych do złożenia GK ??

Do uzupełnienia nie wzywam.

Filon zapewne wzywał do uzupełnienia ponieważ w terminie 3 dni sam nie złożył, czy tak?

Pewnie że jednocześnie, po co chcesz czekać???

Uznać, spr. GK jest póki co trochę sporna więc tym bardziej nie wykluczać, no chyba że będziemy mieli dzięki Tobie pierwszy wyrok smile

3,014

(29 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

W takim razie zrozumiałe, skoro ich nie było sprawa jasna, ale powołując się np. na usługi czy.r.budowlane które Wykonawca przedstawił wcześniej startując w innym postępowaniu u tego samego zamawiacza to korzysta on właśnie z nich o ile są aktualne.

To r. budowlana, nie ryzykował bym  nie ryzykował.
Zastosowanie kryterium ceny jako jedynego elementu ocennego bądź o wadze większej niż 60% wymaga spełnienia dwóch warunków tj.:

1)      określenia w opisie przedmiotu zamówienia standardów jakościowych odnoszących się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia oraz

2)      wykazania w załączniku do protokołu, w jaki sposób zostały uwzględnione w opisie przedmiotu zamówienia koszty cyklu życia.

Szczególnie trudnym będzie odniesie do pkt2.

3,016

(7 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

No właśnie, ja również wychodzę z takiego założenia.

3,017

(29 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

szad napisał/a:

tylko, że tu jest taka sytuacja, że zamawiający nie wystawiał wykonawcy żadnych referencji.
zamawiający wie, że wykonawca wykonał należycie dostawę, na którą postawił w kolejnym przetargu warunek udziału.

Korzysta się z posiadanych oświadczeń lub dokumentów, skoro są aktualne o ile są to korzystasz w czym problem?
Tu nie chodzi wprost o zamówienia wykonane na rzecz Zamawiającego.

3,018

(13 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Tylko tak dalej smile

3,019

(4 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Prawda.

3,020

(7 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

Ja przekreślam, jak kto woli, protokół jest w pełni edytowalny, informacje nie mające zastosowania nie powinny się w nim znajdować.

3,021

(29 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

Par.10 ust.2.

1. Poniedziałek.
2. Ja raczej czekam.
3. Nie wzywasz jak już masz.

3,023

(9 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Co nas obchodzi netto!!!, dla nas wiążąca jet brutto, i jeszcze kary od netto!!!

Hehe, nic nowego jo, ale mamy przynajmniej o czym pisać smile

jo napisał/a:

radcy mi z kolei napisali że do mnie należy wybór czy żądam 5.5. czy 5.2 i 5.3 co nie do końca chyba tak jest

Mają rację.