HOWARD napisał/a:

Chciałem zapytać, jak długo powinno wisieć ogłoszenie o udzieleniu zamówienia publicznego na stronie www Zamawiającego?

Nie długo nie krótko lecz w sam raz wink Nie ma obowiązku żeby wisiały!

Tak, lepiej późno niż wcale ale najlepiej zgodnie z Pzp, tzn. W TRAKCIE, ten punkt (2) powinien być już wypełniony w dniu wszczęcia postępowania wink

... i dopiero teraz sporządzasz protokół - a co z art. 96 ust. 1. No, no nie ładnie wink

ewa_dt napisał/a:

PN na usługi, wypełniam protokół Zp-2

... a kiedy postępowanie wszczęte?

2,405

(16 odpowiedzi, napisanych SWZ)

and1 napisał/a:

A co wpisać w nowym protokole gdzie jest zapis "Cenę wykonania zamówienia wynegocjowano na kwotę " ???

Prawdę, prawdę i tylko ... Cena jednostkowa na dzien zakończenia negocjacji albo cena jednostkowa na dzień zakończenia negocjacji x przewidywana ilość.

2,406

(16 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Kiedy zostało wszczęte postępowanie?

2,407

(16 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Możesz zostawić aczkolwiek (nie sądze zeby tak było) jeżeli masz na to zamówienie określoną kwotę to możesz podpisać umowę "do kwoty", wtedy musisz dążyć aby ten zapis odnośnie wartości ogólnej się znalazł.

2,408

(2 odpowiedzi, napisanych Wadium)

Bez paniki wink

Rozumiem że żadnej oferty nie odrzuciłeś, nie wykluczyłeś żadnego wykonawcy.  Jeżeli tak podpisuj umowę w poniedziałek - 94.2.3a

2,410

(5 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

umig19 napisał/a:

i co teraz wykluczyć dlatego, że nie spełnia warunków?

...dlatego że nie wykazał - ot taka subtelna różnica.

2,411

(1 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Nieważność wszystkiego tego co było przedmiotem aneksu.

2,412

(7 odpowiedzi, napisanych Inne)

Na czas nieokreślony.

2,413

(5 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Jeżeli zawrzesz umowę na styczeń, to udzielisz zamówienia w częsciach. Jedna część to "styczeń", druga część - pozostała.

2,414

(12 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Powiadamiasz wszystkich indywidualnie, którzy się "ujawnili". Możesz na stronie internetowej gdzie zamieściłeś SIWZ i ogłoszenie - polecam. I tyle, koniec.

2,415

(5 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

piotr66 napisał/a:

Czy poza ustawą zawrzeć umowę na styczeń, bo dowożenie niezbędne?

Tak - może da się zastosować 6a.

Do zwrotu wykonawcy. Ulega przepadkowi zamawiającemu. wink

2,417

(9 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Owszem de facto efekt taki sam - nie udzielenie zamówienia. Ale unieważnienie - to się jakoś dziwnie kojarzy wink

2,418

(12 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Marcel napisał/a:

Można dokonać modyfikację i przemyśleć przedłużenie terminu składania ofert.

Mozna zmienić treść specyfikacji istotnych warunków zamówienia - jeśli dokonujemy zmiany w obszarze określenia przedmiotu zamówienia, to nie ma co "przemyśliwać" trzeba przesunąć termin składania ofert, choćby o 1 dzień (dot. postępowań poniżej progów).

Nie ma obowiązku nakładania korekt finansowych za naruszenia, które mają wyłącznie charakter formalny i nie wywołują żadnych skutków finansowych.

2,420

(12 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

józek napisał/a:

1. Czy na tym etapie mogę wprowadzić modyfikację w SIWZ
2. i jak to się ma do tych oferentów którzy zaczynają składać oferty.

1. Możesz dokonać zmiany treści SIWZ - pod warunkiem że przełużysz jednocześnie termin składania ofert.
2. Muszą sie zastsować do nowego opisu przedmiotu zamaowinia - oferty złożone można zmienić albo wycofać.

2,421

(9 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Tak jak BBG.

daga napisał/a:

nie mam więcej pytań

Szczęściara wink

daga napisał/a:

1. Czy mam rację uważając, że nie można podpisać umowy np. 22 grudnia jeżeli w postepowaniu oraz w projekcje umowy było napisane, że termin rozpoczęcia umowy od 20 grudnia 2010 r.

2. Jeżeli jest to możliwe proszę o podanie jakiś interpertacji na ten temat, ewentualnie podstawy prawnej to regulującej.

1. Nie koniecznie masz rację.
2. Proszę bardzo:

ftp://ftp.uzp.gov.pl/KIO/Wyroki/2010_0481.pdf

daga napisał/a:

Tak na przyszłość chciałabym jeszcze się upewnić co do tego podpisania umowy. Czy mam rację uważając, że nie można podpisać umowy np. 22 grudnia jeżeli w postepowaniu oraz w projekcje umowy było napisane, że termin rozpoczęcia umowy od 20 grudnia 2010 r.

Jak określony był termin wykonania zamówienia?

2,425

(12 odpowiedzi, napisanych SWZ)

...za późno już wszyscy poznali Twoje intencje smile