co robicie z polami, które w danym postępowaniu nie występują, pozostawiacie niewypełnione, czy wogóle wyrzucacie z protokołu???
Zalecam pozostawienie - niewypełnione.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez MIRAS
co robicie z polami, które w danym postępowaniu nie występują, pozostawiacie niewypełnione, czy wogóle wyrzucacie z protokołu???
Zalecam pozostawienie - niewypełnione.
Nina patrz post wyżej ![]()
1. jeżeli żądałaś takiego oświadczenia jako uzupełnienie oferty, a Wykonawca go nie złożył to go wykluczasz no bo jak inaczej postąpić cofnąć wezwanie?
2. a jeżeli było wadium to je zabierasz
1. Można "cofnąć" odwołanie.
2. Zatrzymanie wadium w tej sytuacji - to byłoby spore nadużycie.
myszy1953, jak to jest że raz czytasz przepis literalnie, a raz wg własnego uznania?
No to spoko ![]()
To daj im spokój. Rada na przyszłość nie żadaj zaśw. z ewidencji działalności w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust 1 pkt 2 ustawy Pzp, bo pierwsze jest to niezgodne z Pzp, po drugie ww. dokument ni jak Ci tego nie potwierdza.
A żadałaś oswiadczenia z art. 24.1?
kozak
To znaczy?
W SIWZ żadałaś oswiadczenia z 24.1.2?
a więc nie tylko może ingerować ale musi
MUSI - o ile jest to konieczne.
A kto się przejmuje??? ![]()
Masz rację Kasandra - nie czytaj literalnie, tylko tak jak Ci jest wygodnie ![]()
Chłopaki, chłopaki Marcel.
Są, są - np. zał. nr 6, pkt. 2.2 - to co w nawiasie) Są również inne ![]()
ja bym napisala informację, że oferta X zostala odrzucona , a postępowanie unieważnia się ponieważ cena wszystkich pozostałych ofert przewyższa kwotę jaką zamierza ....
To się nazywa niechlujstwem w stosowaniu Pzp - powszechne zjawisko wśrod Z i W. ![]()
A propos protokołu, zauważyliście rónice między protokołami udostępnionymi przez UZP, a tymi w Dzienniku Ustaw?
MIras ,żadna z pozostałych nie będzie najkorzystniejsza więc szkoda papieru
Któraś na pewno będzie. Pytanie która?
NIK(T)
Nie jesteś Urzędem Skarbowym - to nie Twoja rola dokonywać oceny pod względem zastosowanej stawki Vat. :
bo która oferta w takim przypadku jest najkorzystniejsza skoro ich nie oceniam
Nie wiesz - dlatego oceniasz, potem wybór; zakładając że nie najtańszej - uniewaznienie.
Może.
O ile faktycznie nie mogą (nie znam specyfiki przedemiotu zamówienia) to wystarczy potem wykluczenie.
Jak nie zrobisz efekt będzie taki sam - cena brutto się nie zmieni. Osobiście zostawiłbym umowę w wersji pierwotnej.
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?pid=52203#p52203
I co teraz? Jak mam podpisać umowy? ze stawką 22%? Nie podawać ceny netto i stawki VAT tylko pozostawić wartość brutto?
Pomóżcie proszę.
10 lat w ZP i takie dylematy
Nie wierzę ![]()
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez MIRAS
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc