1,601

(7 odpowiedzi, napisanych SWZ)

No to nie możecie skorzystać.

goska1 napisał/a:

i co myslicie?? ja jestem za odrzuceniem na pod. 89.1.2 niezgodna z siwz
a Wy co myślicie????

Czy cena, którą zaoferowali jest ceną realną za całość przedmiotu zamowienia?

1,603

(9 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

... no to powodzenia wink

1,604

(7 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Te środki to z UE z UM?

1,605

(25 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Tak jak Apollo

hubal napisał/a:

przecież w żadnym skrócie nie używa się kresek lecz co najwyżej kropki

Kresek? chyba "ukośników"... Oj hubal, hubal "drzazgę w oku bliźniego..." Pozdrawiam

1,607

(25 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

dorota26 napisał/a:

ale jako pisarską potraktować czy jako inną omyłkę

Jako inną - daj szansę się wypowiedzieć wykonawcy.

Bitter napisał/a:

A jaj mam tylko taki zapis:

Przystępując do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na dostawę ............................  oświadczam/y, iż nie podlegam/y wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz. U. z 2010r.   Nr 113, poz. 759 z późn. zm.) to chyba jest okey co?

Nawet na pewno. Niczego nie trzeba dopisywać.

rybicka81 napisał/a:

udzielono zamówienia 16.06 i z taka data umowa podpisana  termin zwiazania oferta kończy sie w tym samym dniu co data umowy czy udzielnie zamówienia może  być po terminie związania oferta tu 17.06.czy ogłaszac w tym samym dniu co umowa

Jak nie zrobisz, to będzie Ok

ArekS napisał/a:

Czy w takim razie zatwierdzenie protokołu winno wynikać z odrębnego dokumentu (np. Zarządzenia)?

Po co? NIech się podpisze na protokole w ww. punkcie.

rybicka81 napisał/a:

1. teraz jak sie wytłumaczyć przed kontrolującym,  z tego ze sie nie wysłało
2. czy jak teraz go wyśle czy to mocno będzie źle

1. tak jak przewodniczacy komisji cyt. "powiedział że nie muszę wysyłać nic"
2. nie będzie źle - to że wyślesz toTwoja dobra wola

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=7658

1,613

(4 odpowiedzi, napisanych Ponarzekaj na zamówienia publiczne)

jak wyżej

1,614

(6 odpowiedzi, napisanych SWZ)

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=4025

1,615

(6 odpowiedzi, napisanych SWZ)

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=6045

1,616

(18 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jezeli zamawiający nie skonkretyzował warunku "doświadczenia" to wykonawca składa oświadczenie, że ma doświadczenie wg własnej wiedzy. Innymi słowy, składa oświadczenie, że jego doswiadczenie chociażby w dostawie wyrobu A, jest wystarczające żeby dostarczył wyrób B. Wszystko jest OK.

1,617

(15 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

myszy1953 napisał/a:

datę publikacji to sobie można wpisać ręcznie
a jeżeli chodzi o pkt. 2 to chyba żartujesz ? kto to czyta nawet ten co zatwierdza nie czyta ręczę

1. rożne rzeczy sobie można, sama pisałaś o KOLEJNOŚCI, a teraz?
2. czyli osoba sporządzająca protokół i zatwierdzająca tenże podpisując się pod "zapoznały się z treścią protokołu i nie zgłosiły uwag do protokołu" stwierdzają nieprawdę smile masz się jednak o co modlić wink

1,618

(18 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Marcel napisał/a:

Nawet projekt który był do SIWZ nie może zostać zmieniony, a przynajmniej-   nie powinien, wpisać odpowiednią kwotę netto, VAT i brutto.

eee tam nie może, jak sam napisałeś to tylko projekt... "Popieram. Dowiedzieć się u źródła (wykonawcy) o stawce Vat. Niech od razu powie ile będzie netto na fakturze za całość. W końcu jest cena brutto a to w tym wypadku jest najwazniejsze."*

___________________________
*Bitter
Wczoraj 21:30:42

1,619

(18 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

myszy1953 napisał/a:

ale to chyba jest postępowanie > progów

...no i co z tego że jest. Jezeli zamawiający nie skonkretyzował warunku "doświadczenia" to nie może żadać, a wykonawca nie musi składać zadnego wykazu.

1,620

(15 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

myszy1953 napisał/a:

1. MIRAS mam pytanie czy przeprowadziłeś choć jedno postępowanie przetargowe tak od a do z ?
2. ostatnimi czynnościami  sekretarza komisji jest po podpisaniu umowy :
ogłoszenie o udzieleniu zamówienia,
zwrot wadium lub np. jego przeksięgowanie na poczet gnwu,
dokończenie protokołu i jego zatwierdzenie przez ....
i wykonuję to w jednym dniu jak Marcel
3. a jak UE to wpisuję datę wysłania .. a po paru dniach wpinam to , które ogłosili 
pakuję do pudełka
4. i modlę się aby procedura nie była kontrolowana - nigdy się nie spełniło

1. Ja? no co Ty? Ja w ogóle nie mam najmniejszego pojęcia o ZP, lubię się tylko wymądrzać.

2. Wykonujesz to w jednym dniu, co nie oznacza że nie możesz ogłoszenie zamiescic dnia następnego, a nawet później. Po za tym od dnia podpisania umowy do dnia zatwierdzenia protokołu, osoby wykonujące czynności związane z przeprowadzeniem postępowania mają czas na zapoznanie się z protokołem i wniesienie ewentualnych uwag - nie koniecznie odbywa się to w dniu zawarcia umowy.

3. Pkt 19.1 protokołu brzmi:

"przekazane Urzędowi Oficjalnych Publikacji Wspólnot Europejskich w dniu ??-??
-?? r. oraz opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej: ???? /S ?? - ??? z dnia ??-??-?? r."

Jak widzicie, należy wpisać datę publikacji - od dnia wysłania do publikacji (załóżmy, że to dzień zawarcia umowy) do dnia publikacji może minąć nawet 5 dni. Czyżby zatwierdzenie protokołu następowało bez tego elementu (numeru i daty publikacji).

5. też nie masz się o co modlić smile

Sorry że się wymądrzałem...

1,621

(15 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

myszy1953 napisał/a:
MIRAS napisał/a:
Marcel napisał/a:

Oczywiście, a jaka inna data miała by wchodzić w grę?

Np. zamieszczenia w Biuletynie Zamówień Publicznych ogłoszenia o udzieleniu zamówienia.

COŚ SIĘ CHYBA KOLEJNOŚCI PROTOKÓŁU NIE ZNA

"rozwiń" się proszę myszy1953

1,622

(15 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

Marcel napisał/a:

Zawsze zamieszczam tego samego dnia, więc ta opcja u mnie nie wchodzi w grę smile

A co w przypadku ogłoszeń przy postępowaniach powyżej progów? Przecież tam jest mowa o opublikowaniu ogłoszenia - nie zawsze to jest ten sam dzień co zawarcie umowy -> wysłanie do publikacji?

1,623

(15 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

Marcel napisał/a:

Oczywiście, a jaka inna data miała by wchodzić w grę?

Np. zamieszczenia w Biuletynie Zamówień Publicznych ogłoszenia o udzieleniu zamówienia.

1,624

(5 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

goska1 napisał/a:

dzięki,
bo raczej podstaw do uniewaznienia tej czesci nie ma???

Na chwilę obecną nie ma. Po TSO - owszem jak najbardziej będzie.

1,625

(33 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

tomeczka napisał/a:

A jeszcze jedno pytanie, odnośnie cen paliw, jak w przypadku przetargu na paliwa ?

Wybierz coś sobie:

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=5097