5,351

(16 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Zakładam że późniejsza niż 28 stycznia 2009 r.

Jeszcze małe uzupełnienie:

Ad 2. Ostrożność procesowa nakazywałyby poczekac, ale w przepisach PZP takiego obowiazku nie ma. wink

patrycja_w napisał/a:

1. W przypadku, gdy w przetargu nieograniczonym nie wpłynęła żadna oferta, unieważniam przetarg na podstawie art. 93 ust.1 pkt 1.

2. Czy przed ogłoszeniem kolejnego postępowania muszę odczekać 7 dni?

1.Tak
2. Nie

5,354

(16 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Ejka0309 napisał/a:

Wymagalam zaświadczenia z US . Termin skladania ofert to 30.04. Zlozono zaświadczenie z datą ok. Natomiast Urzad skarbowy w zaśwaidczeniu wpisał  że nie posiada zaległości  na dzień 28 stycznia 2009 r.

.... a jednak, jak widac wyzej (i nie tylko - znam takie przypadki), sie da.

Zaświadczenie wydaje się w granicach żądania wnioskodawcy. Zagwarantowane jest to w art. 306a par. 4 Ordynacji podatkowej.

5,355

(16 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Nie widze zwiazku z moim pytaniem Marko smile

Ide do US i skladam wniosek o wystawienie zaswiadczenia wg stanu na dzien 01.09.2008 r. US wystawiawia mi ów zaswiadczenie majac na wzgeldzie przytoczony przez Ciebie przepis.

5,356

(16 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

...a gdyby US wystawil zaswiadczenie w dniu 01.02.2009 r. ze wykonawca nie posiadal zaleglosci na dzien 01.09.2008 r. ??? wink

5,357

(16 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Rozp. mówi o dokumentach WYSTAWIONYCH - zatem wydaje sie ze jest ok, ale... Rozp. mowi tez, a moze przede wszystkim o AKTUALNYCH. Stad pewnie watpliwosci??? Ja bym wezwal do uzupelnienia.

5,358

(7 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Skoro dzialaja jako pelnomocnicy zamawiajacego (art. 15 ust. 3 PZP) to pod szyldem mocodawcy - powiatu smile

Podobny problem: http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=3647

patrycja_w napisał/a:

1. To jeszcze jedno pytanie- ofertę w takim przypadku tylko odrzucam, nie piszę już o innych brakach w dokumenatch.

2. Ale w druku ZP-17- dotyczącym spełnienania warunków udziału w postępowaniu wpisuje, że nie spełnia danego warunku (przykładowo brak tego zaświadczenia z US- pomimo, że nie brałam tego pod uwagę przy odrzucaniu oferty), zgadza się?

1. Nie, nie piszesz.
2. Nie, nie zgadza sie - nie wykluczasz; nie mozesz napisac ze "nie spelnia" (brak podstawy do takiego stwierdzenia). Mozesz wpisac: nie dotyczy - oferta odrzucona.

Przy dodatkowych zadnych zapisów nie trzeba, ba nawet nie mozna!!!

Ale mieszacie mad

responder - o dodatkowych
Marta - o uzupełniających... ech

5,363

(7 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

To niech sie ta jednostka zaloguje uzywajac loginu i haseł powiatu smile

PZP - nie ma nic na przeciw (jest to mozliwe)

USTAWA z dnia 17 grudnia 2004 r. o odpowiedzialności za naruszenie dyscypliny finansów publicznych (Dz. U. z dnia 25 stycznia 2005 r.) - owszem (art. 15)

Nie masz podstaw do zadania uzpelnienia kosztorysow.

Art. 67 ust. 1 pkt 6 - dotyczy rb (ok)
art. 67 ust. 1 pkt 7 - dotyczy dostaw (dlatego pytam dlaczego)

lolilap - już wiesz kim jest strażak??? big_smile

5,368

(7 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Ja bym wpisał: powiat. Vide: art. 15 PZP

Jest możliwe (tylko po co???) - w umowie musisz zawrzec odpowiedni harmonogram dostaw.

lolilap napisał/a:

bo wg mnie odrzucono oferte i reszta pozostaje milczeniem smile

... wg mnie również.

Tak, czy inaczej efekt jest ten sam: oferta tego wykonawcy na pewno nie bedzie najkorzystniejsza wink .

5,371

(1 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Korekta - wystarczy

Nie mozesz wykluczyc - nie dales szansy wykonawcy na uzupelnienie dokumentow wink ... a teraz zadac uzupelnienia - bezprzedmiotowe (oferta odrzucona) smile

...tez jestem ciekawy hmm

Odpowiadając na pytanie:

XYZ2891 napisał/a:

No bo tak dziwnie w środku roku robić ZWR lub NBO.

Eeee tam dziwnie, mozna robic, a nawet - o ile trzeba - to trzeba wink

Marta napisał/a:

wzywac do uzupelnienia kosztorysow czesciowych bo ich nie mam czy jak?.

Do czego Ci sa one potrzebne???

Art. 67 ust. 1 pkt 6 - tak (napisz w ogłoszeniu o zamówieniu), ale art. 67 ust. 1 pkt 7 hmm dlaczego???