5,326

(33 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Co jest przedmiotem zamówienia???

5,327

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jezeli to kserokopia - to wzywac.

WEZWAĆ

5,329

(3 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

DOKŁADNIE TAK

Justine napisał/a:

Mam pytanie- jak praktykujecie zamieszczanie na stronie internetowej SIWZ, dokumentów projektowych, pism np o rozstrzygnięciu itp?

Co do zasady skany, ale nie wydaje mi sie zeby inna forma była nieprawidłowa smile

5,331

(15 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

madziulek napisał/a:

Czyli te informacje o ktore prosi zamawiający maja byc w wykazie a referencje są jedynie dokumentem potwierdzajacym ze zostały one wykonane nalezycie i nie ma zatem podstaw do żądania od wykonawców aby przedstawiali referencje zawierające w swojej treści te same dane co w wykazie.

... hmm tylko skad wtedy wiadomo ze dane referencje dotycza usług o ktorych mowa w danym wykazie??? wink

5,332

(1 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

TAK

5,333

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

... wymaga sie natomiast aby kserokopia pełnomocnictwa byla potwierdzona za zgodnosc  z oryginalem przez notariusza. Czy o to Ci chodzi Marta???

W tabelce stoi: WYMAGANE WARUNKI - ja tutaj nie widze wzmianki o dokumentach wink

Poza tym dziwnie to brzmi: "Zaświdczenie z ZUS: spełnia/ nie spełnia"

5,335

(7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

1. Zostaw to w spokoj albo
2. Popraw: art. 87.2.3 i zawiadom wykonawcę - jesli sie nie zgodzi to odrzuc oferte.

... i nastepnym razem podaruj sobie taki wymog, jezeli do niczego to nie jest Ci potrzebne. smile

5,336

(7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

...a potrzebne Ci to jest do czegoś???

Jak sama mówisz wpisujesz konkretne dokumenty zamiast określania warunków - a co powinnas wpisac...??? Warunki oczywiscie.... Warunek to warunek, a dokumenty potwierdzajace ich spełnianie to dokumenty. smile

5,338

(7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

... a sam nie potrafisz wyliczyć netto i Vat??? wink

Wezwac do uzupelnienia uprawnien lub wykonawca musi przedstawic nowy wykaz z nowa osoba z takimi uprawnieniami jak trza wink

Moim zdaniem powinno to tak wygladac:

Warunek 1: wykonawca powinien posiadać uprawnienia do wykonania zamówienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień: 
Warunek 2: wykonawca powinien posiadać niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponować potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia:
Warunek 3: wykonawca powinien znajdować się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia:
Warunek 4: wykonawca nie może podlegać wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy ? Prawo zamówień publicznych:

Warunek dodatkowy: wykonawca musi wnieść wadium w kwocie ........... zł przed upływem terminu składania ofert:

5,341

(3 odpowiedzi, napisanych Protest, odwołanie, skarga)

A.S. napisał/a:

1. Co z takim protestem? 2. Co z ofertami?

1. Tak jak napisałeś wyżej
2. Nic - otwierasz: 18.05.2009r.

5,342

(16 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

...wiem, zrob tak jak napisałem.

5,343

(16 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

1. Wejdź w "TWOJE ZAPISANE FORMULARZE"
2. Zaznacz ogłoszenie, które chcesz skorygować
3. Na samym dole, pod wszystkimi ogłoszeniami, wciśnij "ZMIEŃ" - czy coś takiego (nie pamiętam) wink

... a konsorcjum z ilu podmiotów sie składa???

Miraa napisał/a:

1. Czy ma do tego prawo? 2. Jakie są uprawnienia lidera w przetargu?

1. Ma prawo - jako zainteresowany (nie musi byc nawet podmiotem bioracym udzial w postepowaniu)
2. Powinny wynikać z pełnomocnictwa - ogolny zakres okresla art. 23 ust. 2 PZP

5,346

(8 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

szad napisał/a:

czyli odrzucam i jednoczesnie unieważniam postępowanie bo to jedyna oferta.

TAK

5,347

(8 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Mozna tez: 89.1.8

KC: Art. 73. § 1 Jeżeli ustawa zastrzega dla czynności prawnej formę pisemną, czynność dokonana bez zachowania zastrzeżonej formy jest nieważna tylko wtedy, gdy ustawa przewiduje rygor nieważności.

5,348

(8 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Podstawa odrzucenia: 89.1.1

5,349

(8 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

magi napisał/a:

A gdyby podpisał za zgodność z orginałem to byłaby ok taka oferta????

Kuriozalne, ale byłaby smile

5,350

(8 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Oferta nieważna (82.2), co oznacza  że do odrzucenia...