... oczywiście wink

5,302

(4 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

zapyt napisał/a:

A może niech oboje podpiszą umowę. Co wy na to?

Ja nie mam nic przeciwko.

patrycja_w napisał/a:

Czy wystarczą tylko te trzy "blankietowe" warunki?

Cztery - wystarczą.

co dalej??? zobaczymy... co powie ksiegowosc... wink

5,305

(6 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

AnnaM napisał/a:

Moja firma  podpisała umowe w 2006r. na usługę ( kwota niska wiec nie było postepowania przetargowego), umowa ta nie zawiera okresu obowiązywania. czy to oznacza,ze podpisana jest na czas nieokreslony?

Co do zasady tak, oznacza umowę zawarta na czas nieokreślony, nieoznaczony itp. Dużo zależy równiez od przedmiotu umowy.

5,306

(4 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

kaskaa napisał/a:

Czy to jest naruszenie postanowień umowy

Oczywiście ze jest. Pytanie tylko w jakim stopniu istotne? (moim zdaniem: nie istotne) smile oraz czy umowa przewiduje jakies sankcje za to naruszenie.

5,307

(3 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

No, czyli mozna w jednym albo w odrębnych...

Jak NIE, jak TAK.

Marta napisał/a:

]powiedziano mi

Zażądaj na piśmie wink

Marko napisał/a:

No i poza tym co umowa może mowić o nieprzewidywalnych zam. dodatkowych?

... ot, co.

patrycja_w napisał/a:

No  Czy powinniśmy go po raz drugi unieważniać, oszacować po raz kolejny (mam nadzieje tym razem prawidłowo) wartość zamówienia i ogłosić trzeci?

Jeśli nie musisz unieważać to nie unieważniaj. Jeśli musisz, no cóż, unieważnij smile

madziulek napisał/a:

dośc spora roznica pomiedzy szacunkiem a cena ofert ,w razie kontroli możesz narazić się na zarzut zaniżania wartości zamówienia.

eee... tam smile

Jaki "próg unijny" obowiązuje Twoją jednostkę???

... ja też tak myślę.

5,315

(8 odpowiedzi, napisanych Protest, odwołanie, skarga)

... a co z art. 180 ust. 1 (in fine) ???
... a co jesli nie wplynie w terminie ???

5,316

(8 odpowiedzi, napisanych Protest, odwołanie, skarga)

mairon napisał/a:

a faksem nie było na piśmie?:)

NIE BYŁO

Marcel napisał/a:

Witam, mam takie pytanie otóż czy bark sprecyzowango wpisu do ewidencji działalności gospodarczej skutkuje wykluczeniem z postępowania?

Nie

rado_77 napisał/a:

1.  czy można zwiększyć to do 100dB w odpowiedzi na zapytanie wykonawcy, 2. a) czy konieczne jest ogłoszenie o zmianie ogłoszenia b) i przedłużenie terminu?

1. Można - z zastzrezeniem jak niżej.
2a. Tak
2b. Tak, ile - patrz: art. 12a ust. 2

5,319

(7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

... jak na mnie trafi to Ci wybaczę (czyt. uznam) smile

5,320

(33 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

lolilap napisał/a:

nie widze potrzeby zadania licencjii od wszystkich....

... ja nie widze od kogokolwiek wink

5,321

(7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Wszystko się może zdarzyć big_smile

5,322

(33 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Marta napisał/a:

Licencja na oprogramowanie niezbędne do realizacji zamówienia

... czyli dobrze myślałem. Zatem odpowiadam:

Marta napisał/a:

konsorcjum- czy w wymaganych dokumentach od kazdego partnera osobno musi byc tez licencja na oprogramowanie niezbędne do realizacji zamowienia?

Nie musi być osobno ani tym bardziej razem smile

... co nie oznacza że dobrze. Osobiście uważam że trudniej smile

Marcia28 napisał/a:

Byłam dziś na szkoleniu, na którym prowadzący podkreślał że ważność KRS wynosi 3 m-ce /?!/

Ja sądze to samo co Ty, z akcentem na /?!/ big_smile

5,325

(33 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Marta napisz, czy dobrze myślę... Myślę że żądasz od wykonawców aby Ci posiadali oryginalne programy komputerowe (z licencją) przy pomocy których wykonają zamówienie. smile Muszą posiadać np. oryginalny pakiet MS OFFICE itp. wink