Czy są jakieś konsekwencje tego, iż zawiadomienie o wyborze zostało wysłane w adres siedziby.
Nie ma - wszystko jest ok.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez MIRAS
Czy są jakieś konsekwencje tego, iż zawiadomienie o wyborze zostało wysłane w adres siedziby.
Nie ma - wszystko jest ok.
Jak wyżej.
W formularzu ofertowym wykonawca miał wpisać nazwę i adres obiektu, w którym koloniści będą zakwaterowani.
Czy były jakieś wymagania odnośnie m.in. lokalizacji tego obiektu?
1. A czy wypełniam zp 12, 19?
2. zastanawiam sie co zamiast zp 20? - kryterium cena 100% więc co muszę napisać zamiast tego druku.
3. Zastanawiam się nad zp 17. co mam tam wpisać czy:
4. czy oferty wykonawców powinny mieć nr 1,2,3,4,5 czy każda będzie ofertą nr 1?
1. Nie masz obowiązku.
2. Nie wypełniasz ZP-20 i nic zamiast.
3. Nie zastanawiaj się - nie musisz wypełniać.
4. każda będziw No 1.
Sorrki ale jest już późno ![]()
... dzięki, 3maj się...
Pytanie zasadnicze: postepowanie poniżej, czy powyżej progów?
1. Nie siedzę w pubie i nie piję piwka.
2. To na tyle z opinii UZP.
3. Jak słusznie zauważa UZP możliwe będzie złożenie oświadczenia na druku ZP 11 "dopiero po ujawnieniu wszystkich ofert złożonych w danym postępowaniu".
4. Ale jak mi się wydaje nieprzekonanego nie da się przekonać.
5. Pozostańmy więc każdy przy swoim.
1. A ja tak ![]()
2. No właśnie opinii, a ja chciałbym poznać Twoje zdanie.
3. I tak, jesli jest to tryb ZoC i zapraszamy 10 wykonawców, a oferty złoży 2, to wg Ciebie i opinii UZP oswiadczenie Zp-11 dotyczy tylko tych wykonawców którzy oferty złożyli... hmm
4. Pewnie nie, ale fajnie z Tobą się poprzekomarzać ![]()
5. Ok, konczę piwko i idę do muzeum. Miłego wieczoru.
1. jakie dokumenty mam załączyć do protokołu w pn. przetarg 5 częśći i na każdą część po jednej ofercie.
2. nie będzie umowy ramowej wię czy wypełniam w części szczegółowej poz 9?
3. i jeszcze jedno: jakie druki muszę wypełnić? (ZP 20, 21, 22?)
1. wypełniasz cześć ogólną x 1, cześć szczegółową x 5, do każdej dołącz części: ZP-21; ZP-20 i 22 jezeli dotyczy (nie sądzę), możesz jedno ZP-11 (dla każdego członka komisji - o ile jest taka powołana).
2. Tak, skreśl tylko słowo "oferty".
3. jak wyżej.
1. Jak jest to zapytanie o cenę ( a o takim trybie postępowania dyskutujemy) to nie składam ZP 11, gdyż zgodnie z art. 93 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp unieważniam postępowanie.
2. Ofertę tę otwieram tylko wtedy, gdy nie mam danych o nazwie i adresie wykonawcy, który ją złożył.
3. A ja mam pytanie do Ciebie - czy w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego wykonawcę oceniamy na podstawie osobistych znajmości, czy na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów?
1. A co ma unieważnienie do Zp-11, nawet gdyby nie było żadnej oferty to Zp-11 musisz złożyć. Tą wpadkę - w Twoim przypadku, jako doświadczonego w temacie - można zrzucić tylko na jedno na to, że masz laptopa na kolanach, siedzisz teraz w pubie i pijesz pifko (któreś z kolei) Miłej zabawy
2. Kolejna wpadka - ale patrz wyżej.
3. i jeszcze jedna.... powinniśmy na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów, dlatego właśnie jest Zp-11, żeby osobiste preferencje, uprzedzenia nie miały znaczenia.
A ja pozostaję przy swoim stanowisku.
No to jeszcze jedno pytanie: wysłasz zaproszenie do 5 firm, oferte składa tylko jedna firma. Składasz ZP-11, Twoim zdaniem dotyczy ono tylko tej jednej firmy?
Pozdrawiam i dziękuję za to, że jak potrzebuję pomocy zawsze mogę na Ciebie liczyć.
.... jeśli będę mógł, potrafił... służe pomocą, kłaniam się nisko... pozdrów dzidziusia... mam nadzieje, że już tak nie płacze ![]()
1. W SIWZ mam zapis o zobowiązaniu podmiotu ,który musi takie zobowiązanie załączyć w ofercie jeśli udostępnia potencjał.
2. Gdzie wpisać to w ogłoszeniu czy w tym pkt inne dokumenty?
3.Drugie pytanie w SIWZ mam zapis, że Wykonawca może korzystać z cudzego potencjału według zapisu ustawy. Czy w ogłoszeniu jest gdzieś miejsce gdzie można to podać
1. Adrestaem tego wymogu powinien być raczej wykonawca a nie podmiot trzeci, czyż nie?
2. Tak w tym punkcie.
3. Jak wyżej, albo sekcja IV.4.16.
PS. Nie musisz tego wpisywać, wpiszesz czy nie wykonawce przepis 26.2b obowiązuje.
Miras jak zwykle ma 100 % racji
Bez przesadyzmu
ale komplement miły, dzięki i pozdrawiam ![]()
Do karolka:
termin składania ofert był ustalony na 4 maja, ale został przesuniety dwa razy. ostateczny termin składania ofert upłynął 10 maja. W. dołączył do oferty zaświadczenie z ZUS-u z data 4.02. czy takie zaświadczenie jest ważne?
- to jest ważne, czy nie jest ważne. Bo raz piszesz że jest, a potem że nie?
Poniewaz ustawa nie rozroznia TSO (pierwotnego terminu) i TSO (ostatecznego). O tym drugim wspomina ogłoszenie, a szkoda ze tylko ono. ZUS jest aktualny w pierwotnym TSO, nie juz aktualny w ostatecznym TSO. Ustawa mowi o terminie skladania ofert i w tym terminie ma byc aktualny dokument. TSO jest 10.5, a dokument wystawiony jest 04.02.
Zarzadzenie o powolaniu komisji pow. progów unijnych - tak; wynika to wprost z protokolu.
Ustalenie wartości szacunkowej zamówienia tez, pkt 2 protokolu.
czy też złożysz ZP 11 niezwłocznie po wysłaniu zaproszenia ?
Tak złoze, że podlegam wyłączeniu jeżeli szef LOTOSU to mój przyjaciel.
Tak zloze, ze nie podlegam wyłączeniu jezeli wiem ze z tymi firmami nic mnie łączy. Natomiast gdyby pozniej okazalo sie ze jednak laczy, bo szefem BP zostal moj odwieczny wrog- skladam ze podlegam wylaczeniu.
rozumiem ![]()
Jest ok.
... można polemizować.
Proszę powiedzieć co kolejno powinnam zrobić
Wszystkie (3) oferty zostały odrzucone na podst. art. 89.1.2.
Nie wzywaliśmy do uzupełnienia zgodnie z art. 26.3 -1. Czy wykonawców też należy uznać za wykluczonych?
2. Unieważniamy postępowanie na podst. 93.1.1
3. Co kolejno powinnam zrobić?
a) Poinformować wykonawców o odrzuceniu oferty i wykluczeniu?
b) W odrębnym piśmie czy w tym samym zawiadomić o unieważnieniu postępowania?
c) Czy każdemu wykonawcy podawać przyczyny odrzucenia pozostałych ofert?Bardzo dziękuję za pomoc
1. Nie
2. -
3a. Zależy jaka podstawa odrzucenia.
3b. Można w jednym.
3c. Tak.
Miras jaki ty dociekliwy jesteś
to sprawdzam /wzywam albo nie widzę
... jak nie widzisz to naruszasz 24.1, a bedzie jeszcze gorzej jak zobaczy to inny wykonawca.
Jeśli podpisanie umowy z Wykonawca odbywa się poprzez przesłanie jej pocztą lub kurierem.
...odradzam taką "formę" zawierania umów.
Przemawia za tym fakt, iż przesłanki te odnoszą się do istnienia określonych relacji (rodzinnych, prawnych, faktycznych) pomiędzy osobą dokonującą czynności w postępowaniu po stronie zamawiającego a wykonawcą.
.... a co w przypadku gdy nie żądasz KRS. Opierasz sie jedynie na nazwach wykonawców, bez wgłębiania sie w to, kto wchodzi w jego zarząd czy radę nadzorczą, NAZWACH które już znasz w chwili wysyłania zaproszenia i wtedy powinies zlozyc ZP-11.
Załóżmy taką sytuację zapraszasz wykonawców: ciotkę, wójka, szwagra, brata szwagra, ciotkę wujka żony, postepowania trwa, wykonawcy skladaja oferty. Ty skladasz ZP-11 ze podlegasz wylączeniu i tyle. Ty sie wylaczyles - ale zrobiles swoje: kto by nie wygral to bedzie rodzina ![]()
Dziękuję, wiele ich mam już za sobą i nikt nigdy nie zakwestionował mi takiego sposobu postępowania.
... i nie zakwestionuje. ZP-11 w momencie zaproszenia. Jezeli potem podlega sie wyłączeniu składa sie ponownie ZP-11 o wyłączeniu z postępowaniu... i w czym Wy macie problem !?!
Miłego weekendu.
1. Więc wykonawca i tak musi sięgnąć do SIWZ, żeby wiedzieć czego zamawijacy żąda w rzeczywistosci.
2. Ogłoszenie o zamówieniu będzie zawierało inne informacje niż SIWZ i nie da sie tego uniknąć...
1. Nie musi - z opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunku to powinno wynikać.
2. Nie koniecznie - jak wyżej. Dodatkowo polecam zwrot: "szczegółowy zakres informacji, spośród informacji zawartych w wykazach, o których mowa w pkt. III.4.1 ogłoszenia ? zawarty jest w SIWZ"
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez MIRAS
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc