http://zamowienia.org.pl/kiedy-spolka-cywilna-sklada-oferte-w-przetargu/
tak

Marcel wskazał art. 89 ust.1 pkt 2 mnie bardziej pasuje 89.1.8.

a nie 89.1.8) ??

ja czekam i w jednym ogłoszeniu o udzieleniu zamówienia pisze wszystko i wrzucam na stronkę choć chyba nie ma takiego obowiązku

1,380

(11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

barbie0803 napisał/a:

a jako niedopuszczana zmiana ceny jednostkowej po otwarciu ofert?

też tak sądzę tylko jaka podstawa odrzucenia??

1,381

(5 odpowiedzi, napisanych Inne)

nie ma takiej podstawy unieważniania art 93 jest katalogiem zamkniętym, czasami robiłem tak że ogłaszałem postępowanie jeżeli otrzymałem "cynk" ze starostwa że dokumentacja jest ok ale zawsze się może ktoś od decyzji na budowę odwołać i wtedy nie wiadomo co zrobić.

1,382

(4 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

dzięki

1,383

(1 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

nie można zmieniać cen jednostkowych

też tak robiłem ale chyba na forum był wrzucony jakiś wyrok który mącił sprawę, więc teraz  tylko e-mail i fax

1,385

(5 odpowiedzi, napisanych Inne)

ryzykowne, nie polecam 60 dni czasem się przeciąga, czasem trzeba coś poprawić w dokumentacji

Marcel napisał/a:

A ja wysyłam pocztą, tak dla bezpieczeństwa.

dla wyboru oferty najkorzystniejszej też? a jak wtedy liczysz terminy dla odwołań??

1,387

(4 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

2. dlaczego muszę brać oświadczenie jeżeli 68.2 dotyczy tylko warunków udziału (których nie stawiam) a nie wykluczenia??

w zaproszeniu do negocjacji w trybie z wolnej ręki - roboty podobne
1) mogę ale nie muszę robić ogłoszenia o zamiarze zawarcia umowy??
2) jeżeli nie stawiam warunków to nie muszę do podpisania umowy brać oświadczenia o którym mowa w art 68 ust 2 ??
3) muszę zrobić ogłoszenie u udzieleniu zamówienia

szacowałbym razem (z uwagi na dofinansowanie)z podziałem na 3 części

i dlatego gdy tylko mogę to korzystam równolegle z faxu

1,391

(3 odpowiedzi, napisanych SWZ)

faktycznie wyrażenie "w szczególności" załatwia sprawę

1,392

(3 odpowiedzi, napisanych SWZ)

z którego pkt § 13 rozporządzenia o dokumentach mogę żądać kart katalogowych??

1,393

(11 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

z uzupełniającymi

1,394

(5 odpowiedzi, napisanych SWZ)

jak Marcel można 100% cena

1,395

(5 odpowiedzi, napisanych SWZ)

dla kredytu ???

jest 10 ust 2 rozporządzenia

1,397

(23 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Marta napisał/a:
Marcel napisał/a:

Ale co z art.25a.6?

czy przy procedurze odwroconej, jesli W. ktorego oferta nie jest najkorzystniejsza wzywasz go do uzupelnienia oswiadczenia o ktorym mowa w art. 25 a ust.6?( w ofercie jest osw. tylko jednego wspolwlasciciela a jest ich dwoch)

po co w odwróconej wzywasz do uzupełnień oświadczenia   oferenta który nie jest najkorzystniejszy??

1,398

(23 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Marcel był już wrzucony na forum wyrok z którego wynikało że Gk od wszystkich nawet w w odwróconej ale widzę że Cię nie przekonał

Darek W. napisał/a:

Kosztorys nie jest innym dokumentem niezbędnym do przeprowadzenia postępowania mieszczącym się w katalogu dokumentów zawartych w 25.1.  - moim zdaniem

a szkoda

1,400

(23 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

a nie z 26.3a??