a czy w przypadku, gdy na wezwanie 1 art. 26.1 lub 26.2 wykonawca nie złoży jednego dokumentu czy można wówczas wezwać z art. 26.3?
nie można a trzeba
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez jo
a czy w przypadku, gdy na wezwanie 1 art. 26.1 lub 26.2 wykonawca nie złoży jednego dokumentu czy można wówczas wezwać z art. 26.3?
nie można a trzeba
Co do wadliwego dok. stosujesz 26.1 lub 26.2, w przypadku poprawnych złożonych dokumentów zasadne wydaje się jednak wtedy - na etapie przed udzieleniem zamówienia - co najmniej ustalenie (np. korzystając z instytucji wyjaśnienia), czy dokumenty te są nadal aktualne.
aktualność dotyczy np KRK KRS cedig do wykazów raczej nie bo po co
żądam w umowie do protokołu końcowego protokołu odbioru oświadczenie podwykonawców o nieregulowaniu wszelkich należności ze strony wykonawcy
unieważnił bym uwagi na brak środków i przyjąłbym że nie badałem wykonawcy
są dwie szkoły że z 26 ust 1 lub 2 jeżeli udajesz że dokumentów nie widzisz albo z 26 ust 3 jeżeli przyjmujesz że już 26 ust 1 lub 2 wykorzystał sam poprzez złożenie dokumentów do oferty przy projektach dofinansowanych chyba będę stosował opcję nr 1
nie musisz
trzeba dopytać zamawiacza czy uwzględni jeżeli tego nie doprecyzował w SIWZ
jak również DFP jest niezdrowa
martwi mnie tylko że różne firmy będą robić te dwa zakresy ale z drugiej strony dwie firmy na jednym placu budowy dwie geodezje powykonawcze czyli podwójnie zapłacimy
mam do ogłoszenia przetarg na budowę fragmentu ścieżki z grilowiskiem, połączonej z siłownią zewnętrzną w ramach jednego projektu budowlanego zatwierdzonego jednym zgłoszeniem.
czy muszę podzielić to zamówienie na części (nop osobno ścieżka i osobno siłownia) - wartość całego zamówenia do około 120.000 zł (mamy jeszcze w budżecie środki na dwie inne siłownie zewnętrze więc jeżeli ich połączę to wartość szacunkowa jest powyżej 30 tys euro. Dodam jeszcze że to grilowisko i ta siłownia o której mowa na początku już i tak jest pierwszym etapem większej inwestycji wię w zasadzie już jest pierwszą z części (etapów) - mam jeden kosztorys na wszytko i straszny problem żeby to podzielić na części
ale dla jasności lepiej ująć opis stosowanej procedury w regulaminach wewnętrznych
ponoć trzeba, z czego wynika nie wiem
gdyby wygrał 4 części pewnie dałby dokumenty dotyczące 4 części złożone dokumenty możesz oceniać w odniesieniu do 2 części bo tylko do tych części musi się wytłumaczyć
chyba ART 24 UST 12)
i teraz pytanie co zrobić jeżeli po wydruku np krs okazuje się że prezes nie mógł sam podpisać ?? art 26 ust 3A??
po zalogowaniu w profilu użytkownika ustawienia i opcje wybierasz dyrektywy
może być warunek do samych dostaw
a dlaczego nie cena 100%
czyli 209.000
tak
zdanie radców prawnych
próg 135.000 EUR przeznaczony jest dla zamawiających z sektora finansów publicznych, w rozumieniu przepisów o finansach publicznych, z wyłączeniem uczelni publicznych, państwowych instytucji kultury, państwowych instytucji filmowych, jednostek samorządu terytorialnego oraz ich związków, jednostek sektora finansów publicznych, dla których organem założycielskim lub nadzorującym jest jednostka samorządu terytorialnego, a także udzielanych przez zamawiających będących państwowymi jednostkami organizacyjnymi nieposiadającymi osobowości prawnej. Dla OSP jednostką nadzorującą jest burmistrz, w związku z tym zastosowanie znajduje wyłączenie z progu 135.000 EUR.
napiszę wam czy się kontrola przyczepiła, chyba że się bardzo przyczepi to mogę nie zdążyć napisać
jak Darek chyba że macie pewność że pieniądze będą to bym wybrał ale z podpisaniem umowy dopiero jak będą środki w budżecie
to może mieć na 5 tysięcy
mieliście dla wszystkich części te same podstawy wykluczenia i te same warunki??
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez jo
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc