1,276

(31 odpowiedzi, napisanych SWZ)

jeżeli zrównuje te dwa terminy to jest to jedno kryterium jeżeli nie zrównasz to rękojmia z automatu przy RB jest 5 lat i sie to może rozjechać

1,277

(3 odpowiedzi, napisanych SWZ)

koniecznie musisz napisać jak będzie sprawdzać ten warunek bo bez doprecyzowania tylko kłopoty podczas oceny

1,278

(18 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

bo w głupi sposób to zapisali ale zostało 40

1,279

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

szóstkę  KIO trochę zawężyło ale UZP walczy

1,280

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

marekw2 napisał/a:

Widocznie zamawiający uważa inaczej i uznał wyjaśnienie A za prawdziwe. Jeżeli jesteście pewni swego to pozostaje tylko odwołanie, choć to droga długa i wyboista.

i może się okazać kosztowna

1,281

(9 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

marekw2 napisał/a:

anka, jaki przepis zabrania Ci badać/oceniać oferty przed otrzymaniem wszystkich oświadczeń o GK ? Rób to na spokojnie i wstrzymaj się z wyborem najkorzystniejszej do momentu otrzymania tych oświadczeń. Wszystkich oświadczeń możesz nigdy nie otrzymać bo wykonawcy, którzy na podstawie informacji z otwarcia ocenią, że nie mają szans na uzyskanie zamówienia po prostu ich nie wyślą.

a czy w oczekiwaniu na GK można wysyłać korespondencję związana np z RNC, 87 ust 1, 26 ust 3a ??

1,282

(13 odpowiedzi, napisanych SWZ)

przesuń o 1 dzień

1,283

(11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

doris233 napisał/a:

Marcel, czy w informacji z otwarcia (strona www) podajesz kwotę jaką zamawiający zamierza przeznaczyć na finansowanie zamówienia, jeżeli nie wpłynęła żadna oferta? Zamawiający nie chce ujawniać kwoty, ponieważ będzie uruchamiał procedurę ponownie.

Widzę, że jo nie podaje kwoty na realizację. Ciekawa jestem jak pozostali?

możesz teraz spróbować WR tylko podanie kwoty trochę sprawę może utrudnić

jak czekacie na decyzje to środków nie macie w zasadzie

mamy podobnie uważa że nie jesteśmy sektorowcami my robimy kanalizację następnie na podstawie umowy przekazujemy do eksploatacji (nie własnościowo)spółce która prowadzi eksploatacje  i rozliczenia z mieszkańcami

kto u was fakturuje za ścieki i kto prowadzi bieżącą eksploatację ? Gmina osobiście czy np gminna spółka

1,287

(11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

nie mam komisji (poniżej 11 ust 8) nie piszę żadnej informacji tylko od razu unieważniam bez podania kwoty

1,288

(11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

złożyć gk mogą wszyscy a ty wzywasz najwyżej ocenionego jeżeli nie złoży równolegle od otwarcia badasz oferty

zastanawiam się czy to jest duże naruszenie przepisów jeżeli nie trzeba stosować ustawy a się stosuje gorzej by było w drugą stronę

https://www.portalzp.pl/aktualnosci/nowy-wyrok-tsue-wazny-dla-zamawiajacych-i-wykonawcow-5-waznych-wnioskow-dotyczacych-sporzadzania-ofert-1447350/

fakt jest kanalizacja. Tylko czy dotyczy Gmin czy spółek?

znalazłem tylko wodę a art. 132 nie ma tam chyba kanalizacji i nie wiem czy to dotyczy sytuacji jeżeli gmina nie jest później dystrybutorem tej sieci tylko np spółka

1,293

(0 odpowiedzi, napisanych Inne)

czy jeżeli jesteście zamaiającym w rozumieniu ustawy a robicie zapytanie ofertowe poniżej 30 tys euro zgodnie z zasadą konkurencyjności  wpisujecie coś w zapytaniu dotyczące podstaw wykluczenia. W wytycznych jest informacja że zapytanie winno zawierać "informację  na  temat  zakazu  powiązań  osobowych  lub  kapitałowych,  o  którym mowa w pkt 2 lit. a czyli dotyczy nie stosujących  ustawy.

j.w.

jednak otwarcie dałbym we wtorek

no bop trzeba posprawdzać czy ten pierwszy droższy przez przypadek nie podlega wykluczeniu bo wtedy cię stać na drugiego i bez sensu męczysz tego 1 w rankingu a jak go sprawdzisz i będzie ok to unieważniasz postępowanie jeżeli nie masz środków

prawdziwy problem jest jeżeli na drugą ofertę w rankingu cię stać

jest dofinansowanie a zasada konkurencyjności to prawie przetarg

1,299

(9 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

dałbym 10.

czy w zapytaniach poniżej 30 tys z dofinansowaniem (zasada konkurencyjności) trzeba też stosować maks kryterium cena 60% ?