Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Aktywne tematy Tematy bez odpowiedzi
Opcje wyszukiwania (Strona 50 z 134)
Gordon napisał/a:Darek W. napisał/a:Jeśli masz dowody, że wychodziło ok 20 tys. euro - to znaczy, że szacowałeś należycie. A to, że cena jest powyżej, no cóż, wykonawca zastosował duży zysk. Na to nie masz wpływu. Zresztą cena jest brutto, a szacowanie netto.
No niby tak ale po co się wdawać w takie dyskusje, łatwiej zrobić PN a zapytanie poniżej 30 tyś do szacowania mieć,
chyba już procedura została zakończona
raczej nie jedno jest wodociągiem a drugie kanalizacją w różnych częściach miasta całkiem odrębne sieci mogą i będą funkcjonować niezależnie
jarosław napisał/a:Wg mnie znając ceny ofert powinien uniewaznić procedurę i zrobić PN.
i potraktować zapytanie ofertowe jako szacowanie wartości
no niestety wiedziałem od pewnego czasu. a nie można się posłużyć "obiektem budowlanym" jak przy budynkach??
to w takim razie gdzie wpisujecie warunki zdolnolści technicznej??
mam ogłoszony przetarg na budowę wodociągu za 200 tyś pn nieograniczony
teraz mam do wykonania kanalizacje sanitarną kosztorys na 45 tysięcy w różnych miejscach gminy zadania co byście zrobili z drugim zadaniem PN czy zapytanie ofertowe??
wykonawca nie wybrany a na ogłaszać się trzeba
dlatego jak zamieścisz za rok to nikt nic nie zrobi 
i dlatego robię ogłoszeni o udzieleniu zamówienia również jak nie udzielam zamówienia
może przyjść w sobotę raz z domu zamieszczałem
niektórzy mówią że dotyczy to postępowań w częściach
przychodzi rano że będzie dostępna od godziny 9
z datą po składaniu ofert bo skąd przed otwarciem wiedział kto składa
niech złoży z poprawna datą chyba że w2 ofercie oświadczył że nie jest w żadnej grupie kapitałowej
"..........aktualne na dzień składania ofert"
może nie dosłać grupy kapitałowej i wtedy po ofercie jak masz czas to chyba bym poczekał jak rozumie jest to oferta pierwsza w rankingu??
Marta napisał/a:pytanie nr 2- do oferty nie załączono Oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz o nie podleganiu wykluczeniu - wyslalam pismo do grupe kapitalowa i jednoczesnie moge wezwac z art. 26.2 o uzupelnienie tych oswiadczen?
uzupełnine chyba z 26.3 lub 26.4 jezlei nie złoży GK to sie nie wzywa do kolejnych dokumntów, ale chyba nie będzie wielkim przestępstwem
wykreślałem, teraz dołączam tylko elektroniczny
tak tylko jak nazbierać te 40 % ;(
nie chodzi mi o termin płatności t (bo wiem że max 30 dni) ale o to że nie będzie fakturował co miesiąc tylko co dwa miesiące) wtedy to środki będą o miesiąc dłużej na naszym oprocentowanym (słabo) rachunku (gdzieś w jakimś przetargu widziałem kryterium że dostawało się punkty jeżeli wykonawca zrezygnował z płatności przejściowych).
jeżeli poinformujesz w ogłoszeniu i SIWZ że wykonawca w części IV JEDZ może zaznaczyć tylko alfa to wykonawca zaznacza tylko w jednym miejscu informację że spełnia wszystkie kryteria kwalifikacji nie musi wypełniać dalszych rubryk w części IV JEDZ
już zastosowałem ale 40% to bardzo dużo także kombinuje następne
czyli ani do oferty ani na wezwanie z 26 ust 1??
jeżeli stosujecie kryterium normy euro to czego żądacie do oferty oświadczenia czy od razu dokumentów potwierdzających ??
Znalezione posty: 1,226 do 1,250 z 3,344