Urząd Gminy nie, ale Gmina już tak.
Do tego zmierzam ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez bipi
Urząd Gminy nie, ale Gmina już tak.
Do tego zmierzam ![]()
Czyli traktujemy je jako jednostki sektora finansów publicznych ale są wyłączone jako żę są jednostkami samorządu terytorialnego i dlatego z ust. 2 będzie 207 tys?
Z czego są wyłączone???
PS. Chyba już wiem - chodzi pewnie o rozporządzenie w sprawie progów: JST SĄ jednostkami sektora finansów publicznych art. 9 uofp, ale prawda, próg dla jst określa punkt 2 par. 1 tegoż rozporządzenia.
Urząd Gminy raczej zamawiającym nie jest ![]()
To zależy co jest w treści tego protokołu ![]()
A po co pełnomocnictwo do otwarcia ofert? Co do innych osób, to osobiście w regulaminie ZP staram się wymienić kto za jakie czynności jest odpowiedzialny. W innych przypadkach potrzebne jest pełnomocnictwo kierownika - art. 18.2 Pzp - pisemne upoważnienie.
art. 6a Pzp
A osoby, które wymienia się w pkt 2 protokołu?
A np. ... kierownik zamawiającego ![]()
To zależy co masz w regulaminie - ustawowych przeciwskazań niet ![]()
Zmiana zakresu zawsze będzie zmianą istotną, ponieważ dotyczy przedmiotu zamówienia - ale sam nie wiem jakbym do tego podszedł jeśli zmiana taka była przewidziana w ogłoszeniu i SIWZ - jak to by się miało do art. 140 Pzp...
Teoretycznie, (ale przy okazji zakupu komputerów) Prezes UZP w swoich rekomendacjach dopuszcza ograniczenie serwisu do producenta lub autoryzowanego serwisu, ale tak jak piszę - przy okazji zakupu nowych komputerów!
Ja bym uważał z tą autoryzacją. Jeśli jest to zamówienie tylko na serwis, to może być to potraktowane jako ograniczenie konkurencji (szczególnie przy samochodach).
No to ja odczytałem inaczej Twojego posta - zmyliło mnie to: "To Ci się źle wydawało co do uzupełniających."
Mogę się z tym zgodzić że nie powinno się ujmować zam. uzupełniających choć nie wiem który artykuł o tym mówi,
art. 45.5a Pzp
Niania - no co Ty??? - Tylko wartość zamówienia podstawowego! Kiedyś się wliczało uzupełniające ale teraz tylko podstawowe!
Wszystko zależy od treści gwarancji...
Wystarczy 24.1 - ale ceidg musisz wymagać ...
Raczej możesz - musisz dopiero powyżej progów...
Ad/1 Nie zwracać
Ad/2 Uznać.
Dariuszu W. dlaczego nie ma zastosowania 6f ?
Zamawiający jest w trakcie wypowiedzenia umowy, zakładam, że nie ma czasu na przeprowadzenie PN.
Przeczytaj pierwszego posta - z niego wynika dlaczego 6f nie ma zastosowania...
Dobrą podstawą będzie art. 17.1b.2 ustawy o odpowiedzialności za naruszenie dyscypliny fp ![]()
Wykluczenie art. 24.2.4;
Odrzucenie oferty 89.1.8 w zw. z art. 78 par. 1 i art. 99 KC
Jak to nie ma w ustawie Pzp wymogu składania oryginału oferty? A art. 82 ust. 2 ustawy i forma pisemna (czytaj oryginał).
A od kiedy pełnomocnictwo to oferta?
Co do podstawy odrzucenia j.w. art. 89 ust. 1 pkt. 8 ustawy.
Widzisz - sam sobie przeczysz ![]()
W przepisach Pzp nie znajduje - ale za to w przepisach KC już tak.
Psz - jedno zdanie wystarcza, pod warunkiem, że to jest TO właściwe zdanie
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez bipi
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc