Marcel, dla postępowania powyżej progów, to obowiązkowo art. 12a Pzp ma zastosowanie, przy tak poważnych zmianach! wink

Przed upływem TSO możesz zmienić prawie wszystko - jest to możliwe.

553

(200 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Tak jak Myszki - sprawdzasz oba przypadki - w ustawie jest "lub" - nie "albo" wink

554

(38 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Ad/2 i 3 Art. 25.1 zdanie 1 Pzp - możesz żądać tylko dokumentów niezbędnych do przeprowadzenia postępowania.
Ad/1 Na to pytanie Ci nie odpowiem - wszystko zależy od kryterium...

555

(38 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Można.

556

(38 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Oj, byłbyś niemiło zaskoczony...

557

(3 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Może być wink

558

(38 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Można i tak i tak - ma to swoje plusy i minusy. Poza tym im więcej samodzielności dla Wykonawców, tym więcej możliwości błędów wink

559

(1 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Tak

560

(38 odpowiedzi, napisanych SWZ)

... ale... nie przyznaję punktów w kryterium (jeśli uzupełni) wink

561

(38 odpowiedzi, napisanych SWZ)

adambus napisał/a:

Prosisz o wyjaśnienie/uzupełnienie czy nie?

Oczywiście, że wzywam do uzupełnienia wink

562

(38 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Mam warunek: wykonał co najmniej 2 zamówienia. Mam kryterium: wykonał co najmniej dwa zamówienia - 0 pkt, za każde następne - 1 pkt

563

(38 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Nie rozumiem...

564

(4 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

Z art. 19-21 Pzp wink

565

(38 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Anka - a dlaczego nie?

566

(4 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

Tak

Moim zdaniem przesłanka z art. 67.1.3 nie jest spełniona.

568

(12 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Co do zasady nie - ale dla usług nie priorytetowych i owszem wink

569

(15 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Dołączam się do życzeń - przede wszystkim mniej nerwów i duuuużo cierpliwości wink

570

(7 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Darku - można nawet 180 wink

571

(7 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Tyle możesz - tylko... powyżej pewnej ilości (30 lub 60) musisz zapłacić odsetki wink

572

(7 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Ile chcesz?

Nie brnę dalej - takie jest moje zdanie... Nie twierdzę, że mam rację, ale ja uważam, że skoro złożył ofertę i podpisał oświadczenie, w którym wymienione zostały ISTOTNE postanowienia, to oferta jest OK. Dla mnie wymienione na drugiej stronie zapisy są wtórne do złożenia oferty i biorąc pod uwagę, że umowa o zamówienie jest umową adhezyjną to sam fakt złożenia oferty potwierdza te mało ważne postanowienia.

574

(5 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Kiedy inny podmiot udostępnia Ci swojego pracownika.

Widzę, że wracamy do uozp - brak numeru strony jest przecież też bardzo ważny - odrzucić wink