Postępowanie myszy wydaje się logiczne smile.

877

(200 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Moim zdaniem wystarczy, że wystąpi jeden z przypadków to trzeba wezwać. do wyjaśnień rnc. Poczekaj na to co sądzą inni.

878

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Nie żądaliśmy ani zaświadczenia ani decyzji o uprawnieniach. Sam dołączył.

Chcieliśmy tylko wykaz osób i oświadczenie o uprawnieniach (które złozył i podpisał)

U mnie również może podpisywać dyr. naczelny i dyrekt. ds. ekonom.. Ten drugi ma stałe upoważnienie. W zależności kto jest dostępny, ten podpisuje.

880

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Poleciała prośba o wyjaśnienia smile

881

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Witam.


Zamawiający wymagał  aby wykonawca dysponował (sam lub od innego podmiotu) kierownikiem budowy ? posiadającym uprawnienia do pełnienia samodzielnej funkcji technicznej w budownictwie w specjalności konstrukcyjno ? budowlanej bez ograniczeń (lub odpowiadające im ważne uprawnienia budowlane , które zostały wydane na podstawie wcześniej obowiązujących przepisów prawa w zakresie niezbędnym do wykonania przedmiotu zamówienia)

Wykonawca w wykazie wpisał pana X, oraz sam od siebie dołączył decyzje z 2010 r. o przyznaniu Panu X uprawnień budowlanych do kierowania robotami budowlanymi w ogranicznym zakresie w specj. konstruk. - budowlanej oraz nieaktualne zaświadczenie izby .


Od razu Wzywam do uzupełnienia wykazu?

Witam.

W postępowaniu na sukcesywną dostawę materiałów medycznych, w trybie przet. nieograniczonego poniżej progów, w którym złożono tylko jedną ofertę, Zamawiajacy w piśmie do wykonawcy  informującym o wyborze oferty i w ogłoszeniu dał info iż umowa zostanie zawarta w terminie krótszym niż 5 dni od dnia przekazania pisma.

Czy mogę jednak zawrzeć umowę po tym terminie ? np. 7 dni po przekazaniu pisma z informacją o wyborze, czy muszę się już trzymać wcześniej podanej informacji? Dla Wykonawcy to jest bez znaczenia. Umowa na 12 m od daty zawarcia.

Po prostu poprzednia umowa na dostawę tego rodzaju kończy się nam 24.02 i wtedy chcielibyśmy tą umowę zawrzeć.

883

(9 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Dzięki bipi, Marcel, Darek

884

(9 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Dzięki.

885

(9 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Marcel, ale piszesz pisarska tzn, że lepiej poprawić jako ocz. omyłkę pisarska datę formularza ofertowego i oświadczenia a nie zostawić jak jest?

886

(9 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Optuję za taką wersją smile

Witam.

Przetarg nieograniczony. Termin ogłoszenia o zam. 23.01.2015 r.Termin składania ofert 10.02.2015 r.

Formularz ofertowy Wykonawca datował 09.02.2014 r., tak samo oświadczenie  art. 22. ust. 1, a reszta dokumentów 09.02.2015 r.

?? Zostawić jak jest czy wezwać do uzupełnienia ośw .22?

888

(10 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

dzieki

889

(10 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Pomóżcie dobrzy ludzie smile

890

(8 odpowiedzi, napisanych Inne)

j.w. poprawiasz oczyw. omyłkę rach. , informujesz i tyle.

Ad 2. Tytuł nie ma znaczenia. Może go w ogóle nie być. A referencja jest rodzajem poświadczenia smile. Należy uznać.

892

(10 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Koleżanki i koledzy ,a co począć w sytuacji, gdy Zamawiający wymagał wykazu osób, w którym jest m.in. rubryka  "informacja o sposobie dysponowania osobą".

Na dole miałem info

"Informacja o podstawie do dysponowania osobą wskazaną w wykazie ? należy podać czy jest to np. umowa o pracę, umowa cywilnoprawna, czy też osoba podana w wykazie, zostanie udostępniona przez inny podmiot. W sytuacji, gdy Wykonawca polega na osobach zdolnych do wykonania zamówienia, udostępnionych przez inne podmioty w celu realizacji zamówienia, jest zobowiązany udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował tymi osobami w trakcie realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji osób na potrzeby wykonania zamówienia."
9 wykonawców wpisało mi umowa o pracę, umowa zlecenie, umowa cywilnoprawna, właściciel czy współwłaściciel i ok, ale zastanawiam się nad poniższymi przypadkami:

1. jeden Wykonawca w rubryce wpisał "Dysponuje".
2. drugi wpisał "Umowa"
3. trzeci "umowa kontraktowa"


Help

Dzięki, myślę, że można ten protokół uznać, ale zastanawia mnei jeden zapis w rozporządzeniu :
dowody:
- poświadczenie
?- w przypadku zamówień na roboty budowlane ? inne dokumenty ? jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać poświadczenia, o którym mowa wyżej.

Co z tym "z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze"? Czy w ofercie powinnna byc jakaś informacja czemu nie zdobył poswiadczenia a tylko inny dokument  i uzasadnić to?

894

(10 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

?? Ktoś pomoże

Są podpisy wykonawcy,  aż 4 przedstawicieli zamawiającego i inspektora nadzoru i kierownika robót. 

No ale nic nie ma wprost, że roboty zostały wykonane  zgodnie z zasadami sztuki budowlanej, czy należycie. Chyba, że za dużo wymagam smile i wystarczy protokół odbioru, w którym jest informacje o zakończeniu robót, terminowym wykonaniu i jedynie drobnych usterkach - "nie mających wpływu na odbiór ostateczny".

896

(10 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Witam.

Mam pytania i liczę na Waszą pomoc.

1. Wykonawca w wykazie robót dał bardzo ubogie opisy.. tj. w rubryce rodzaj roboty budowlanej wpisał " roboty budowlane", w rubryce miejsce wykonania (nazwa Zamawiającego) wpisał "Gdynia". Są oczywiście jeszcze kwota i data wykonania

Za to referencje są rozbudowane, jest wskazane dokładnie co robił i gdzie.  Wystawcą referencji jest  Inna firma, dla której Wykonawca wykonywał roboty, był podwykonawcą.

Czy można uznać i zostawić tak jak jest?


2. W wykazie osób wykonawca w rubryce informacja o podstawie do dysponowania osobą wpisał "umowa kontraktowa". Nie załączył pisemnego zobowiązania- jest wymagane w takiej sytuacji ? Pierwszy raz spotykam się z "umową kontraktową" w wykazie.

????


Z góry wielkie dzieki

Witam.

Proszę Was o pomoc.

Zamawiający wymagał Wykazu robót budowlanych z załączeniem dowodów określających, czy roboty te zostały wykonane w sposób należyty oraz wskazujących, czy zostały wykonane zgodnie z zasadami sztuki budowlanej i prawidłowo ukończone.

Wykonawca  załączył do oferty wykaz oraz protokół technicznego odbioru robót.
W protokole jest zapis, że robota została wykonana w terminie umownym.
Stwierdzono tylko małe usterki- doklejenie wykładziny i domalowanie ścian w miejscach wskazanych przez Zamawiającego.


Jak sądzicie, czy można taki protokół uznać?

Dzięki smile

Bipi ja również poproszę smile - kanalia@va.pl ^^

900

(200 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Katiqq napisał/a:

ale także oferty złożone po TSO, ale przed otwarciem.

To trzeba teraz otwierać koperty z takimi ofertami?? Wcześniej odsyłałem (poniżej progów) bez otwierania