926

(20 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Uznałem za odrzuconą smile

927

(20 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

I w protokole i w pismie napisać, że nikogo nie odrzuciłem?

928

(21 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Tak robię.Choćby o jeden dzień no i  zgodnie z 12a ust 2

929

(20 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Mam tak przygotowane :

"Zgodnie z art. 92 ust. 1 pkt 3 w/w ustawy Zamawiający informuje, iż  na podstawie art. 24 ust. 2 pkt 4 wykluczył w niniejszym postępowaniu Wykonawcę .................. ponieważ nie wykazał spełniania warunków udziału w postępowaniu.
W celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy Zamawiający żądał  złożenia aktualnego odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. W związku z tym, iż oferta w/w Wykonawcy nie zawierała dokumentu, o którym mowa wyżej, Zamawiający dnia 21.01.2015 r. na podstawie art. 26 ust. 3 ustawy Pzp zwrócił się o jego uzupełnienie. Do wyznaczonego terminu Wykonawca przesłał jedynie drogą elektroniczną link do odpisu znajdującego się na stronie https://prod.ceidg.gov.pl. Zgodnie z SIWZ dla złożenia oferty wraz z załącznikami, w tym oświadczeń i dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału                     w postępowaniu, oświadczeń i dokumentów potwierdzających spełnianie przez oferowany przedmiot zamówienia wymagań określonych przez Zamawiającego oraz pełnomocnictwa zastrzeżona była forma pisemna.

Zgodnie z art. 92 ust. 1 pkt 2 w/w ustawy Zamawiający informuje, iż odrzucił w niniejszym postępowaniu ofertę wykonawcy .........................., ponieważ zgodnie z treścią art. 24 ust. 4 ustawy, ofertę Wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą."

Z tym uznaje za odrzuconą, a odrzuca to galimatias, nic z tego nie pojmuję ^^

930

(21 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Zależy od zmiany. Jak zmieniam opis przed. zamówienia, warunki udziału, kryteria  itp sprawy istotne to przedłużam termin.

931

(20 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

O taaaaak, wykluczam..... pomyliłem się smile Dzięki za sprostowanie.

Witam.


Zamawiający w przetargu nieograniczonym poniżej progów żądał Aktualnego odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej.
Jeden wykonawca dokumentu nie złożył. Zamawiający zwrócił się o jego uzupełnienie.
Wykonawca w odpowiedzi emailem wysłał link do ceidg do swojego wypisu.

??? Rozumiem, że odrzucam taką ofertę. Ale na jakiej podstawie by tu pasowało najbardziej?

933

(21 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Dla mnie 2

934

(13 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

U mnie nałożyli korektę za żądanie wizji. Stare postępowanie, kto inny je prowadził. Nikt z tego powodu nie był odrzucony. Od tego czasu piszę "Zamawiający umożliwia dokonanie wizji ...."

935

(13 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Gorzej jak później na wizję przyjadą  jacyś państwo z kontroli smile

936

(13 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

To wiadome Darek...
Jeszcze wczoraj widziałem siwz dużej jednostki, w którym było  żądanie wykonania wizji lokalnej przed złożeniem oferty.

937

(13 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Zauważyłem przeglądając ogłoszenie urzędów marszałkowskich, innych szpitali czy nawet ministerstw, że nikt tego nie zaznacza.

938

(13 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Dzięki smile

939

(13 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Witam.

Czy jak precyzuję warunek dot. doświadczenia np :

Warunek zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich pięciu lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał minimum jedną robotę budowlaną polegającą na budowie lub przebudowie lub rozbudowie lub modernizacji lub remoncie xxxxxxxx o wartości tej roboty minimum xxxxxxx zł brutto.

To zaznaczam w ogłoszeniu tylko "wykaz robót budowlanych ..." czy również "określenie robót budowlanych, których dotyczy obowiązek wskazania przez wykonawcę w wykazie lub złożenia poświadczeń, w tym informacja o robotach budowlanych niewykonanych lub wykonanych nienależycie"

Proszę o pilną pomoc sad

Też bym wezwał. Pamiętam, że kiedys pytałem radcę i kazał wezwać do uzupełnienia.

big_smile

tak zrobię, dzięki.

Pójdzie jako 6a.
Szacunkowa dokładnie 47 000 zł netto.

a więc daleko do 80 tys euro,  i jest mniejsza niż 20 % wartości zamówienia.

Wartość zamówienia w tym roku na leki to około 1 miliona. A więc spełnia warunki.

Czyli przetarg powyżej progów na 50 tyś zł ??

Witam.

W zeszłym roku zrobiliśmy przetarg na dostawę leków powyżej progów na okres 7 miesięcy. Było 40 części (pakietów). Umowy zostały zawarte 31.12.2014 r. Jedną część unieważniono ponieważ nie było ofert. Teraz kolejny przetarg na dostawę leków ogłosimy gdzieś w maju 2015 r. też powyżej progów UE.

Teraz mam pytanie, co z tą jedna unieważnioną częścią. Jej wartość szacunkowa to ok 50 tyś zł netto.?
Można zrobić przetarg nieograniczony poniżej progów tylko na tą jedną część na okres np  6 miesięcy? A w maju kolejny duży przetarg na leki (obejmujący wszystkie leki) powyżej progów?


pozdrawiam

945

(14 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Dzięki smile

946

(14 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Wzór  w pkt 3 jest dodatkowo, bo wiadomo co z niego za wynik wyjdzie smile. Wzór jest dla ceny to i  jest wzór dla terminu smile. Ale masz rację, że przy tym punktowaniu nie jest konieczny.

Darek podał swoją wersję punktowania kryterium termin dostawy, i wydaje się ok, ale zostając przy tym co ja napisałem w #6, to co w przypadku gdy wykonawca nie wpisze terminu, albo wpisany terminy będzie przekraczał termin maksymalny lub minimalny?

947

(14 odpowiedzi, napisanych SWZ)

I tu mam problem... nie wiem co wtedy...

948

(14 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Stworzyłem taki zapis, zerknijcie jeśli możecie :

Termin dostawy zamówienia jednostkowego  - waga 2 pkt
(minimalny termin - 1 dzień  roboczy, maksymalny termin - 5 dni roboczych)

Wykonawca otrzyma :

Za 5 dni roboczych : 0 pkt
Za 4 dni robocze : 0,5 pkt
Za 3 dni robocze : 1 pkt
Za 2 dni robocze : 1,5 pkt
Za 1 dzień roboczy : 2 pkt

Jeżeli Wykonawca w ofercie nie określi terminu dostawy, Zamawiający dokona poprawy na maksymalny termin dostawy tj. 5 dni roboczych a Wykonawca otrzyma 0  pkt.



3.    sposób wyliczenia punktacji dla kryterium: Termin dostawy zamówienia jednostkowego
     
                      T p
T = ---------------------- x 2
                      T max
gdzie:
T  ?  liczba punktów danej oferty w kryterium termin dostawy zamówienia jednostkowego
T p ? punkty przyznane przez Zamawiającego na podstawie kryterium oceny ?termin dostawy zamówienia jedn.?.
T n ? maksymalna liczba pkt jaką można przyznać w tym kryterium

949

(14 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Jest to do zastanowienia czy nie dać minimum 1 dzień

950

(14 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Witam.

Jako jedno z kryteriów będziemy mieć termin dostawy - minimalny termin : 3 dni robocze, maksymalny termin 5 dni roboczych.

Ilość dni wykonawca wpisze w formularzu ofertowym. Zastanawiam się co będzie jak :

1. nic nie wpisze?
2. Wpisze termin krótszy
3. Wpisze termin dłuższy?

Czy coś przewidzieć w zapisach siwz  na takie sytuacje, Czy oferta wykonawcy wtedy podlega odrzuceniu?