16,651

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Oczywiście że do uzupelnienia.

16,652

(22 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Oczywiście że 07.09, nie inaczej.

Jeżeli uzupełniające nie przekracza 14 000 nie stosuje się reżimu ustawy.

16,654

(20 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Ja obstaję nadal przy 7%.

W sytuacji, gdy tak oszacowana wartość Twojego zamówienia nie przekracza kwoty 14.000 euro, nie masz obowiązku stosowania przepisów Prawa zamówień publicznych przy jego zlecaniu. Jednak zwróć uwagę, że w takim przypadku nie możesz określić zamówienia jako uzupełniającego, którego konsekwencją jest przeprowadzenie procedury z wolnej ręki, ale jako nowe odrębne zamówienie publiczne.

Art. 39 - przetarg nieograniczony.

16,657

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Powinna zostać zatwierdzona za zgodność każda strona.

16,658

(22 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Termin jest liczony od dnia następnego kiedy nastąpiło zdarzenie.

No niestety jest to uchybienie ale tragedii nie ma.

16,660

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Tak. należy wezwać do uzupełnienia, jeżeli nie uzupełni do wykluczenia.

16,661

(22 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Zgadza się do 7 września.

16,662

(22 odpowiedzi, napisanych SWZ)

30 sierpnia ogłoszony a kiedy jest otwarcie?

16,663

(5 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Nie Wykluczać tak od razu data może o niczym nie świadczyć, uzupełniane dok. mają potwierdzać warunek na dzień otwarcia ofert, tak więc jest wykaz i jeżeli do tych osób dotarły oświadczenia uznał bym.

16,664

(8 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jeżeli ilości są poprawne to jest OK!

16,665

(2 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

Ja osobiście wpisuję datę w momencie kiedy faktycznie wypełniam druk.

16,666

(20 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Oj nina, dalej wałkujesz!!!!

myszy1953 napisał/a:

nie ma wpływu na treść  ofert

Dokładnie

16,668

(5 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Czy zmienicie, czy też nie to wasza decyzja, zmieniać także nic nie musicie.

Art. 12a - w tym wypadku sądzę że nie.

16,670

(5 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Jeżeli stwierdzicie iż postawiliście zbyt duże wymagania możecie je zmienić.

16,671

(2 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Brutto, przed nowelą netto.

Poprawić ogłoszenie o zamówieniu, jeżeli przewidujecie takie zamówienia, lub zmodyfikować SIWZ jeżeli ich nie planujecie.

a)   XXX PLN zabezpieczającą Was przed skutkami nie wykonania lub nienależytego wykonania zastrzeżonych obowiązków umownych przez Zleceniodawcę
b)   XXX PLN zabezpieczającą Was przed skutkami nie usunięcia lub niewłaściwego usunięcia  przez Zleceniodawcę wad i usterek w ramach udzielonej przez niego gwarancji jakości i rękojmi za wady fizyczne.

16,674

(7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Prawidłowo.

To może być kłopot, teraz właśnie mam jedną gwarancję przed sobą gdzie są zapisy (rozbicia) na 70% i pozostałe 30%.