Nie można dać takiego warunku, jest to ograniczenie konkurencji.

No właśnie tak się zastanawiałem nad zamówieniem dodatkowym lub r. dodatkową, jest to kwestia do przemyślenia karolk.

Jakie wynagrodzenie?

15,054

(18 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Moim zdaniem nie.

15,055

(4 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Oczywiście że nie.

15,056

(4 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Grzecznościowo, jeżeli wiadomo kto złożył ofertę można poinformować, jednak to obowiązek wykonawcy aby śledzić na bieżąco sprawę ogłoszenia o zamówieniu.

Zgadzam się, trzeba mieć stosowne uzasadnienie.

15,058

(12 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

Wszyscy co zajmują się zamówieniami mają przekichane.

Nie, bez przesady.

Usługi rekreacyjne, kulturalne i sportowe należą do grupy usług o charakterze niepriorytetowym (kod CPV 92000000-1). W związku z czym do postępowań o udzielenie tych zamówień nie stosuje się przepisów dotyczących zakazu ustalania kryteriów oceny ofert na podstawie właściwości wykonawcy.
WR wchodzi w grę, art. 5 ustawy Pzp.

15,061

(7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Możesz dać coś więcej karolk?
Poza tym to cofam powyższe, pisemne zobowiązanie to oświadczenie smile

15,062

(7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jeżeli pisemne zobowiązanie jest błędne i nie zostanie uzupełnione wadium jest do zabrania, natomiast pisemne zobowiązanie moim zdaniem nie jest oświadczeniem a dokumentem.

Członek komisji nie musi być pracownikiem jednostki.

15,064

(3 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Wszczęcie postępowania w trybie zapytania o cenę następuje z chwilą przekazania wybranym przez Ciebie wykonawcom zaproszenia do składania ofert. W procedurze tej nie zamieszczasz ogłoszenia w Biuletynie ZP. Wybór wykonawców, do których skierujesz zaproszenie do składania ofert, należy do Ciebie jako zamawiającego. Zaproszenie do składania ofert wymaga formy pisemnej. Powinieneś je wysłać do takich wykonawców, których udział w postępowaniu jest w stanie zapewnić zachowanie zasady uczciwej konkurencji oraz wybór najkorzystniejszej oferty. Oczywiście zaproszenie musi być kierowane do wykonawców świadczących w ramach prowadzonej działalności dostawy lub usługi będące przedmiotem zamówienia. Dlatego też zanim dokonasz wyboru wykonawców, powinieneś zbadać przedmiot działalności przedsiębiorców, których chcesz zaprosić i ustalić, czy na pewno świadczą oni usługi lub dostawy, których ma dotyczyć zamówienie. Liczba zaproszonych wykonawców nie może być mniejsza niż 5. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby była większa. To zapewni większą konkurencyjność postępowania oraz wybór najkorzystniejszej oferty.

15,065

(11 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Najgorsze jest to że trzeba opisać dokładnie równoważność, trzeba przestudiować skład takich środków.

15,066

(12 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

Czyli widać że powszechnie stosowana praktyka.

15,067

(12 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

Dokładnie.

15,068

(12 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

U nas jest komisja a praktycznie 99% obowiązków spoczywa na jednym.

15,069

(12 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

Jak nakaz pójdzie z góry to co masz zrobić, a regulamin zawsze można zmienić.

Możesz żądać ino smile przy umowie, lub wcale.

15,071

(73 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

Ja również.

15,072

(16 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Póki co nie jestem po stronie wykonawcy, będę się martwił i zmienię pole widzenia w przeciwnym kierunku jak stanę po drugiej stronie, przez lata nauczyłem się że być dobrym dla wykonawcy=klęska.

J.w.

Koledzy, osobiście nie jestem pewny czy przypadkiem nie potraktować tego jako zapytanie do SIWZ (jednak)

15,075

(11 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Kurcze nie!, zagalopowałem się.