11,851

(15 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

I dobrze.

11,852

(15 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Ale co?,  to uzupełnił wymagany dok. czy nie?, a może dośle kartkę świąteczną?

11,853

(11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

To jest nas dwóch smile

11,854

(7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jedna firma upoważnia drugą i tyle, a podpisy na pełnomocnictwie są obu firm?

11,855

(11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Moim zdaniem wykonawca poświadczył a więc jest ok.

11,856

(15 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

and1 napisał/a:

Wracając do tej koncesji.
Wyznaczyłem wykonawcy termin na uzupełnienie do czwartku, czy jeżeli dostarczył dokumenty już dzisiaj to czy mam z wyborem czekać mimo wszystko do czwartku, czy mogę już dokonać wyboru Wykonawcy ?

Jak uzupełnił to po co czekać ?

11,857

(15 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Apollo napisał/a:

A jak go nie uszczegółowie, to co takiego złego się stanie???

Nic, po prostu, czysta regułka z ustawy, art.22.1.

Przed sekundą czytałem, fajnie, ja tam popieram tę zmianę.

11,859

(11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

W tym wypadku, tylko do unieważnienia, nie 93.7 tylko 93.1.7 wink

11,860

(33 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Nie są ważne ceny jednostkowe a całość, według mnie jest ok.

smile

11,862

(33 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

To jeszcze takie pytanie, jaka była szacunkowa wartość zamówienia i kwota przeznaczona na realizację?

Wolna, wola.

Może źle się wyraziłem, faktycznie jest tak że obowiązku brak, jednak dla dobra sprawy podać i tyle.

11,865

(8 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Bitter napisał/a:

Witam.
Zmiana siedziby Wykonawcy w trakcie trwania umowy to nie jest zmiana istotna, prawda?

Jeszcze brakowało by tego żeby ta zmiana miała by być istotną smile smile

11,866

(33 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

A jak przedstawia się cena całkowita?, nie poszczególnych pozycji?, bo to bardzo istotne.

11,867

(15 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Warunek oczywiście tak, jednak już samego dok. na potwierdzenie spełniania warunku, nie.

11,868

(15 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Nadmienię jeszcze że czasami bardzo dobrze jest jak wykonawca wykona telefon, a nie męczy bezsensownymi oficjalnymi pismami.

Myszko podać trzeba, poza tym to może wyjść na dobre dla całego postępowania, kwoty ofertowej.

Ogólnym.

Jak zależy na czasie to jak najbardziej pkt.2 w poście Mirka.

Jak faktycznie zmian jest bardzo dużo to w porę unieważnić.

11,873

(15 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Tak, ustawa nie zabrania, a wręcz przeciwnie nr. telefonów należy podać, niestety instytucje wdrażające szukają dziury w całym, trzeba coś znaleźć smile

11,874

(19 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

CK napisał/a:

smile

Raczej sad

11,875

(15 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Telefonicznie, to tylko o tzw. "pierdoły", pozostałe tak jak myszy.