Justine napisał/a:

Odrębne zamówienie - zgoda.
Ale co w tym złego, że stosuję przepisy ustawy Pzp?

Nie macie co robić?, poza tym wyraźnie w ustawie pisze że do 14 000 euro ustawy nie stosuje się.

93.1.1 tylko to przychodzi mi do głowy, więc z tym przepisem bym wystartował.

11,803

(7 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

joanna99 napisał/a:

Ja zauważyłam, że od pewnego czasu nie dostaję potwierdzenia wysłania i opublikowania na adres mailowy z DUUE.

Po prostu im się nie chce, za dużo roboty smile

Tak jak już wspominałem wyżej, na 100% będzie ok smile

Jak kwota szacunkowa?, Jeżeli poniżej 14 000 a zakup nieprzewidziany + dodatkowe środki, zamówienie poprzez wew. regulamin.

Jak najbardziej tak.

hubal napisał/a:

Odpowiedź wykonawcy na zaproszenie można przecież traktować JAK ofertę - nieprawdaż?

Według mnie jak najbardziej tak.

11,808

(12 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

smile

No dzięki hubal.

11,810

(19 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

To fakt i racja, nie powiem, zawracanie  głowy informacją z sesji otwarcia tylko denerwuje zamawiacza smile

Cała nasza kochana ustawa.

11,812

(3 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

No i ma rację, wszystko jest OK!

11,813

(3 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Wszystko zależy od tego czy wymagane informacje znalazły się na tych dwóch stronach.

11,814

(12 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Tak jak kolega hubal, zostawić w spokoju.

Nie da się ukryć że postępowanie wszczęto smile

11,816

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Nie doczytałem, czyli odrzucenia nie było, a więc teraz zostaje faktycznie tylko informacja, lecz z doświadczenia wiem że może być z marnym skutkiem, owszem zgodnie z kodeksem karnym składanie fałszywych oświadczeń jest karalne, więc macie co działać, jeżeli faktycznie macie na to dowody to próbować można.

11,817

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Trzeba szybko się decydować na odwołanie, bo na to jest mało czasu, a informacja z art.181 na niewiele jest warta.

Po dyskusji wychodzi na to, że zarówno opcja nr1, jak i 2 wydaje się być prawidłowa smile

Wiem, wiem, czytałem, ale pozostaję przy swoim, ile bym nie czytał różnego rodzaju publikacji zawsze piszą że w momencie wysłania zaproszenia, z tą datą również jeżeli powołuje się komisję przetargową wypełnia się ZP-1.

Nie traktuję tej opinii poważnie, przecież to śmiechu warte.

Wszczęcie postępowania w trybie zamówienia z wolnej ręki następuje poprzez skierowanie do wybranego wykonawcy zaproszenia do negocjacji, nie ma innej opcji.

To oczywiste że nie ma oferty co napisałem już wyżej, ale nie zmienia to faktu że wszczynamy postępowanie.

joanna99 napisał/a:

albo przesłania zaproszenia do negocjacji w celu dokonania wyboru oferty wykonawcy, z którym zostanie zawarta umowa w sprawie zamówienia publicznego.

To ok, jednak postępowanie zostało wszczęte, wysłano zaproszenie do negocjacji, więc moim zdaniem nie możemy tu mówić że nie zostało wszczęte, to samo ma również odzwierciedlenie w protokole z postępowania z ZP-WR, który to trzeba wypełnić, nawet jeżeli Wykonawca nie zjawi się na negocjacje.

No jest to kłopot nie powiem, uważali że jak postępowanie zostało wszczęte to jak każde inne trzeba unieważnić i tyle sad

Zgadza się, można i tak, jednak lepiej jest postępowanie unieważnić, mój pogląd również uległ zmianie, a dla czego, otóż, początek roku 2011, mała kontrola w instytucji zalecająca unieważnienie postępowania z WR, właśnie z takich przyczyn jak powyżej, więc robię to dla tzw. świętego spokoju.