Ja bym wezwał do uzupełnienia smile

7,502

(2 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Tak, nie musisz.

Dokładnie jak eva.

Mnie osobiście nie.

Bądźmy rozsądni, zgodzić raczej się powinno, na dzień dzisiejszy podwykonawcy to prawa ręka wykonawcy smile

No chwila, skoro w 2013  to wiadomo że po przepisach z 2013!

Co do 1 może być odrębnie, mam pewien kłopot jeżeli chodzi o możliwość połączenia 2i3, tutaj kwestia sporna i do przemyślenia.

Jeżeli na starych zasadach to oczywiście w trakcie realizacji zamówienia zatrudnienie podwykonawcy jest możliwe.
Zresztą po nowelizacji też taka możliwość jest smile, przedstawianie umów, projektów umów i inne popaprane papiery.

Można.

Liczy się termin wszczęcia.

7,511

(5 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

No więc członkiem komisji nie jest  i być nie musi.

Może być jedno postępowanie z możliwościa składania ofert częściowych.

7,513

(5 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

Nie musicie skoro jej nie ma, a została wcześniej powołana do komisji?

Pytanie się nasuwa takie, czy jedna firma jest w stanie wykonać wszystkie trzy zlecenia?

Masz do wyboru Finlandię lub Krupnik, co wybierasz?

Możesz żądać wskazania części zamówienia którą będzie wykonywał podwykonawca LUB podania nazwy firm....... a więc to LUB to nie łącznie., czyli pkt.3 odpada.

7,517

(6 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Brak ofert więc nie ma no co czekać.

Art.85.4

W momencie otwarcia.

Uważam że tutaj nie ma opcji wzywania czy też żądania przed podpisaniem umowy, ale to moje zdanie wink

7,521

(3 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Uważam tak samo.

7,522

(5 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Według mnie tak.

7,523

(5 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Jeżeli są poniżej 14000 euro to sumujesz kwotowo z pozostałymi wydatkami (podajesz tylko kwotowo).

7,524

(5 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jak jest szansa to wzywać.

7,525

(12 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Wykonawca wykluczony a ofertę uznaje się za odrzuconą.