Brutto.

6,877

(29 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Niech wezwie do wyjaśnień czy były dokonywane zmiany w okresie od-do i tyle, po co tak od razu wykluczać, ratujmy ofertę jak jest możliwość.

Raczej zastosował bym bramkę nr.1

6,879

(29 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Dlaczego nina jest na nie?

6,880

(29 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Nie jest to jednak takie pewne, ale też bym uznał smile

6,881

(31 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

W umowie może być różnie, ale tego już wymagać nie możemy, więc zasłaniamy się pełnomocnictwem ustawowym.

6,882

(31 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Tak tylko pytałem wink

24.04.2014r.

6,884

(31 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Bitter napisał/a:

Brak pełnomocnictwa ( w końcu podpisali się wszyscy wspólnicy)

A gdyby podpisał papiery tylko jeden z nich wink ?

6,885

(3 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

No właśnie, wystarczy jak przetłumaczy wykonawca bez nacisku na tłumaczenie przysięgłe.
Jeżeli chodzi o kontrole to raczej się czepią, już tacy są, chyba że trafią się gapy i nie zauważą big_smile

6,886

(3 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Może, skąd ten wymóg że przez przysięgłego?

6,887

(31 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jak wyżej, jest ok.

6,888

(2 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Nie ma podstaw, to nawet dobrze że projektant będzie pilotował wykonawstwo.

6,889

(3 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Nie.

6,890

(1 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Można skorzystać z zapisów dot. r. budowlanych, natomiast sama nowelizacja wprost do dostaw i usług takich wymogów nie zawiera.

6,891

(10 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Tak myślałem, a więc naruszenie przepisów jak nic, co do unieważnienia umowy, nie wypowiadam się.

6,892

(10 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

A co mówi art.143d?

Ustawę stosuje się powyżej 14000 a niebawem powyżej 30000 to wystarczy do tego że zapisy konkretnego modelu mogą znaleźć się OPZ.

6,894

(10 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Po nowelizacji jest obarczona wadą, są zapisy które winny obligo się w niej znaleźć.

Jak Darek.

6,896

(8 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Ja znam hiszpański big_smile

6,897

(9 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Nie, jak kolega wyżej.

6,898

(8 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Wedle waszego uznania.

6,899

(9 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

A ja się spotkałem, jest dwóch i do tego składają pełne umocowanie dla jednego.

6,900

(17 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Dokładnie.