Pytająca milczy a my się zastanawiamy sad

KIO/UZP 1333/10: ?Przepis art. 26 ust. 3 p.z.p. dopuszcza uzupełnienie oświadczeń i dokumentów, ale wyłącznie w zakresie określonym w art. 25 ust. 1 p.z.p. Wprowadzenie nowego podwykonawcy, nie wskazanego wcześniej w treści oferty stanowi niedopuszczalne uzupełnienie treści oferty i zmianę określonego w ofercie sposobu spełnienia świadczenia?.

4,178

(1 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Wszystko zależy co było przedmiotem danej umowy, jeżeli umowa obejmowała również nasadzenia to koniec przypada na przesunięty termin do listopada 2010 r. pomimo iż sam budynek był wcześniej, liczy się umowa jako całość.

4,179

(2 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jak najbardziej.

Ja wcale nie twierdzę że jest źle, w tym wypadku jest ok, inaczej gdyby wykonawca wprowadził podwykonawcę w w wyniku uzupełnienia deklarując wcześniej że zamówienie wykona sam.

Słuchajcie, kwestia jest taka, można uzupełnić podmiotem trzecim, jednak jeżeli pierwotnie wykonawca wskazał że wykona zamówienie sam a uzupełniając deklaruje że wprowadzi podwykonawcę to zmiana ta jest zbyt daleko idąca.

Można wyłączyć z procedury ustawy jednak trzeba zrobić to z głową wink

Takiego obowiązku brak.

Wiedza i doświadczenie to jedno a udostępnienie osób to drugie, sam już nie wiem o co dokładnie chodzi.

To jeżeli masz uzupełnione wymagane doświadczenie w terminie to w czym problem?

4,186

(4 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Ja wysłałem T-01

Tylko że powyższe urządzenia to ten sam rodzaj z możliwością nabycia z jednego źródła Janku.

Wykonawca uzupełnił w terminie tak?

W tym wypadku jest ok.

Wystarczy udokumentować 6a w protokole z postępowania lub też stosownej notatce/protokole z postępowania poniżej 30 000 euro, w druku wartości szacunkowej zamówienia też należy zaznaczyć co i za ile, poza tym trzeba być ostrożnym z zastosowaniem tego przepisu.

4,191

(4 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Tak, o zamiarze zawarcia umowy, też je ostatnio publikowałem.

A czy wskazał udostępniającego jako podwykonawcę?

A jaki to jest powód podziału zamówienia na części?
Pamiętać należy aby nie doszło do celowego dzielenia zamówienia.

Jeżeli wartość szacunkowa Twojego zamówienia nie przekroczy 30 000 euro nie stosujesz ustawy a ewentualnie wasz wew. regulamin.

Zamówienie podstawowe z uwzględnieniem opcji 10% + 20% uzupełniające.

http://www.zamowienia-publiczne.lex.pl/czytaj/-/artykul/czy-podmiot-u-ktorego-wykonawca-kupuje-materialy-budowlane-jest-podwykonawca

Dokładnie big_smile

Wszystko fajnie, ale masz namacalne dowody że warunków nie spełniał na dzień TSO.

4,199

(2 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

http://blogprawazamowienpublicznych.blogspot.com/2013/12/0-z-w-kosztorysie-ofertowym.html

4,200

(2 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

Z datą wysłania zaproszenia.