Przetarg na dostawy, została złożona tylko jedna oferta. Został  wybrany wykonawca poszło  zawiadomienie. Wykonawca odmówił podpisania umowy.  Co robicie w takim wypadku?

u mnie po odbiorze robót  wniosek do księgowości kieruje pracownik zajmujący się realizacją umowy niekoniecznie musi zajmować się zamówieniami.

ja stosuję wadium w 95 % postępowań  i jest ok nie mam "wałów" w tych 5% nie ma wadium i już miałam nieprzyjemności w tym nie podpisaie umowy z winy wykonawcy.

2

W tym wypadku to ja liczyłabym łącznie jak Marcel. Ale mogę się mylić.

też tak myślę jak marcel

szad napisał/a:

Oświadczamy, że spełniamy warunki, o których mowa w art. 22 ust. 1-4? tyle wystarczy?

yes

1,908

(13 odpowiedzi, napisanych Wadium)

nara domek

1,909

(13 odpowiedzi, napisanych Wadium)

no

1,910

(13 odpowiedzi, napisanych Wadium)

aaa udziela jasna sprawa mnie zawsze.

1,911

(13 odpowiedzi, napisanych Wadium)

dobra jeszcze sprawdzamy telefonicznie w banku bedzie smile

to musi czy nie musi?

1,913

(13 odpowiedzi, napisanych Wadium)

ammy dostęp do konta w wersji elektronucznej smile

1,914

(13 odpowiedzi, napisanych Wadium)

wystarczy potwierdzenie z księgowości

powinno być wykonanych lub w przypadku zamówień ciągłych wykonywanych usług lub dostaw

Możesz dopisać jeżeli rozliczenie było jedną  faktura końcową, że ze względu na to wykonawca musiał posiadac takie środki aby zrealizować to zamówienie.

1,917

(4 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

tak
wykaz robót - przedstawia wartość itp.
referencje - tylko mają potwierdzić należyte wykonanie i tyle.

jak brakuje dokumentów lub nie spełniają wymagań to 26 ust 3 jak są tylko wądpliwości to ust 4 a potem l lub w jednym to i to

1,919

(7 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

j/w

1,920

(24 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Marcel napisał/a:

No cóż, można uznać ofertę i tyle, są na to sposoby ale trudno tutaj o nich pisać wink

Należy tylko pomyśleć smile

okresoym to jak wykonał zamówienia w określonym czasie od do i już zakończył umowę . Ciągłe to jak ma umowę długoterminową i realizuje zamówienia (jeszcze trwa) np. partiami to liczy się doświadczenie od .......do terminu składania ofert. Pomimo, że umowy nie skończył.

1,922

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

myszy1953 napisał/a:

o matko a nie trzeba było napisać np: o łącznej długość x km

jak zapis by był taki to by było  ok.

1,923

(24 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

no ciekawe fakt bo jak jest jak pisze myszy to jeszcze inna inszość.

1,924

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

warunku nie spełnia ale wiedze i doświadczenie ma.

Ja to zrobiłabym tak jeden PN nikt nie składa oferty i wtedy WR. Inaczej to ryzyko kontole tak się czepiają że szok. Może ktoś inny coś wymyśli i pomoże.