Szad czyli twoje zamówienie jest poniżej progów tak?ja podpisuje umowe na 4 lata wiec jest to spora kwota dostałam szacunek i jest to ok 4 mln zł brutto  czyli ponad 800 tys euro

szad jeśli opisujesz (stawiasz) warunek to zawsze wymagasz dokumenty na potwierdzenie tego postawionego warunku tj. wykaz

szad mozesz mi odpowiedziec na #44?dzieki

skoro podajemy podstawe prawna tego zamówienia art. 67 ust 1 pkt 1 a i 1b to mozna sie pwolac na art. 67 ust. 4 czyli odstawic od stosowania art. 21

Niedzwiadek- moje zamowienie jest pow. progów
co do oferty- w tym przypadku PWPW zlozy mi oferte na zasadzie przeslania wzoru umowy z wypelnionymi cenami nic wiecej
co do dokumentow- z art. 22.1. jak wymagamy pow. progow to wszysktie a nie ze min. 1 nie ma takiego zapisu nigdzie

hm w takim razie maja mi również składac formularz ofertowy?skoro juz umowe mam i tam sa ceny wpisane????

szad ja tez wymagam tych dokumentow , mozesz napisac dokladnie odnosnie KRK z jakich pkt-ów wymagasz? 4-8 i 9 czy 10i 11 tez?

a gdzie jest zapisane że conajmniej jeden z tych warunków opisac i wymagac? a na reszte wystarczy oświadczenie?

zawiadomienie o wszczęciu postępowania do prezesa UZP- wysyłacie tylko faxem?
a czy na strone int. i tablice ogłoszeń tez zamieszczacie tą informacje?

dokładnie, dlatego wymaganie tych wszystkich papierów jest bezsensem, dlatego wymagam tylko te które wymieniłam wyżej

Niedzwiadek w takim razie jakie warunki bys postawil na spelnienie warunkow okreslonych w art. 22.ust.1?

przedmiotem zamowienia w tym wątku sa spersonalizowane dowody rejestr, pozwolenia czasowe,karty pojazdów,nalepki, prawa jazdy itp- tak jak tytuł posta:-)

no tak zgodnie z art. 26.1 zamawiajacy żada dokumentow potwierdzajacych czyli co w tym przypadku byscie żadali:
1. wykaz dostaw
2. polisa
3. cos jeszcze?
przeciez to wszystko w tym przypadku jest bez sensu...

Niedzwiadek napisał/a:

Jeżeli powyżej progów to przydałoby się jeszcze coś na spełnianie warunków, bo samo oświadczenie z 22 to ciut za mało

a jest taki obowiązek?

szad napisał/a:

no mnie też to czeka. umowa kończy mi się pod koniec maja, więc na razie mam ważniejsze sprawy.
papierologię trza będzie zrobić. z PWPW to chyba za bardzo nie ma co negocjować. z ceny raczej nie zejdą.
pierwszy krok to będzie zmuszenie kierownika wydziału do obliczenia wartości zamówienia.
pewnie wyjdzie powyżej progu unijnego.
potem powołam osobną komisję lub wykorzystam tą stałą jaką mam powołaną.
zrobię zaproszenie do negocjacji zgodnie z wymogami. negocjacje przeprowadzimy korespondencyjnie. trza będzie zawiadomić Prezesa o wszczęciu postępowania (jak dobrze pamiętam).
mam nadzieję, że ta miła Pani z którą się poprzednio kontaktowałem, nadal tam pracuje.
jakoś damy radę.

tylko czy to usługa czy dostawa będzie?

szad i co działasz juz?ja właśnie z tym startuje-ta Pani jest nadal tam cale szczescie:-)
u mnie dostawa pow. progów wiec jak tylko wysle zaproszenie do negocjacji zawiadomie tez  faxem prezesa UZP
- wymagam oswiadczenia z 22 i 24 oraz liste osob nalezacych do tej samej grupy kap.,
- aktualnego odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej,
- US
-ZUS
- KRK w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4?8 , 9 , 10 i 11ustawy
czy coś jeszcze?

1,714

(8 odpowiedzi, napisanych SWZ)

dla mnie do przyjęcia

1,715

(6 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

a czy takie wyjasnienia i modyfikacje przekazujecie tym co zadawali pytania?czy tylko na strone int.?

1,716

(39 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Arek1980 napisał/a:

raport operacji z systemu .....banku
w którym widnieje:  data operacji: 2013-02-19
wydruk z 2013-02-27

dostałeś go za zgodność z oryginałem czy nie mja takiej potrzeby?moze byc skan lub fax?

projektantem nie musi dysponowac Wykonawca, wtedy wpisuje (w wykazie osob) projektanta  z uprawnieniami dolaczajac np. umowe spisana miedzy nimi, ze projektant oddaje do dyspozycji zasoby tj wiedza, doświadczenie i to on wykona projekt

załóżmy inna sytuacje-autor pfu jest podany w ofercie w dokumencie "wykaz osob"  jako projektant i dał pisemne zobowiązanie wykonawcy o  oddaniu Wykonawcy niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia
czy w tym drugim przypadku autor pfu moze wystapic jako projektant wykonawcy ktory sklada oferte??

czyli?ak uważacieutrudnia uczciwa konkurencję czy nie?ja uważam że nie -można go potraktować podobnie jak wykonawcę z dialogu?no bo autor pfu przygotowuje opis zamówienia, u nas odpowiadał tez na zapytania do siwz.

jako konsorcjum?
na "zaprojektuj  i wykonaj"??

1,721

(13 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

chodzi o to ze wcześniej członkiem komisji nie mógł być pracownik innej jednostki(naszej) . teraz juz niby mozna z czego to wynika?

1,722

(13 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

radas napisał/a:

Dawno, dawno temu ... nie było takiej opcji smile aktualnie osobiście nie widzę przeciwskazań, pomocne będą oczywiście stosowne zapisy w regulaminie Komisji Przetargowej, ale nawet jeżeli regulacje wewnętrzne nie przewidują wprost takiej opcji ostatecznie zawsze można przysposobić takiego ktosia i nadać mu status eksperta z jakiejś dziedziny (ograniczy to jego kompetencje ale i ewentualną odpowiedzialność - sprowadzi się do prawa do udziału w pracach KP).

radas dawno temu czyli kiedy z czego to wynikało że tylko pracownicy jednostki bo też kojarze ale nie wiem skąd??

1,723

(8 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

dzięki
na ta chwile pozostaje mi skanowanie wydruku z bzp:-(

1,724

(8 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

ja mam pytanie takie:czy jak oglosze  w BZP ogloszenie moge je od razu przeniesc do pdf ( w celu wywieszenia na stronie int i tablicy)? bo jak przenosze do worda to mi sie tekst rozjezdza..prosze o techniczna pomoc:-)

wychodziłam z założenia ze lepiej dac wiecej niż mniej:-)