1. brutto
4. nie
5. nie
reszta nie wiem

nie mam takich, mam tylko porozumienia  lub umowy zawarte w 2013
ale na logike poszlabym w strone taka, zeby nie wykazywac tych dotacje dot. porozumien sprzed 2013roku

muszą

szad napisał/a:

3. czy w sprawozdaniu należy ująć tylko dotacje celowe czy podmiotowe (przyznane na podstawie uchwał rady) też?

JA UJMUJE PODMIOTOWE TEZ

1,430

(12 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

nie ujmuje,
na szkoleniu dowiedzialam sie ze mozna takie umowy aneksowac pod warunkiem ze nie dot. ten aneks dodania kolejnych liczników,wtedy nalezy to traktowac jako nowe zamowienie

1,431

(12 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

szad- u nas szukamy umowy np. dzwoniac do firm energetycznych..i dowiadujemy sie ze obowiazuje jakas tam umowa sprzed lat na cza nieokeslony, wtedy fakturki takie odrzucam
no i przy okazji coniekotre wydzialy robia sobie porzadki w umowach:)))

może przewidzieć w nastepnym postepowaniu przetargowym zamówienia uzupelniające?

powielam temat..

jarosław napisał/a:
Marta napisał/a:

a jesli za miesiac okaże sie-(taka podejma decyzje ) ze chronimy ten obiekt jeszcze przez 2 czy 3 miesiace to tez moge zastosowac 6a?

To zależy co wyjdzie z rachunków wynikających ze stosowania 6a.

nie przekroczymy 20% wartości zamówienia łącznego (rocznego)

a jesli za miesiac okaże sie-(taka podejma decyzje ) ze chronimy ten obiekt jeszcze przez 2 czy 3 miesiace to tez moge zastosowac 6a?

ktos podpowie
moze mieliscie taki podobny problem na poczatku roku?

a co w takiej sytuacji:
10 dni przed planowanym podpisaniem umowy dowiadujemy sie ze mamy takową podpisac na wartosć zamówienia  2 tysiace zl
Plan zamówien nie jest na ta chwile zamkniety- zatwierdzony
ale mamy wiedze iz tego samego rodzaju usluga bedzie zamawiana w tym roku-ochrona budynku(innego) na kwote 120tyś zl w miesiacu pażdzierniku 2014.
Co w takiej sytuacji, czy ze wzgledu na termin-brak czasu na przeprowadzenie PN, mozemy udzelic takiego zamowienia (podpsiac umowe z dniem 01.02.2014r. na 1 miesiąc nie stosujac ustawy pzp lub tez  z art. 4.8?

1,438

(113 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

jeszcze jedno-umowy o dzieło,zlecenie-wykazuje w kwotach brutto ponieważ nie ma tam podatku VAT  od towarów i usług
tak?

1,439

(113 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

dzieki jarosław
jeszcze jedno pytanie
co  w przypadku przekazywania dotacji miedzy jst a jst
chodzi o placowki opiekuncze do ktorych sa kierowane dzieci do innego powiatu i ponosi sie koszty ich utrzymania  w innej placowce
czy takie dotacje sumujemy po nazwisku dizecka w danym roku czy po nazwie podmiotu w ktorym przebywaja nasze dzieci w danym roku?

1,440

(113 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

ja uważam że jesli chodzi o dotacje to wpisujemy tylko te na kwoty pow. 14 tys euro,reszte dotacji odpuszczamy,nie ma miejsca w innym miejscu na nie w sprawozdaniu
dlaczego niby mialyby byc w pkt 1?przeciez sa wylaczone w art. 4.7.

1,441

(113 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

u mnie tez finnasowy jest w stanie mi je wydzielic-ale jak je sumowac?czy kazda dotkacja np. w kwocie rocznej jak jest rozbita na 12 czesci-1 przelew na miesiac to dla mnie jest to 1 dotacja czy 12 dotacji?

1,442

(113 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

a;le od kiedy dotacja jest zamowieniem publicznym?
dotacja pow. 14tys euto to  pkt 17 spraowzdnaia
dotacja mniejsza niz 14 tys euro to pkt 1
tak?

1,443

(113 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

to samo z dotacjami??jak mniejsza od 14 tys euro to pkt 10 lub 1?

1,444

(113 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

na to wychodzi :-(

Maji-tak

1,446

(113 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

tak

1,447

(113 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

napewno wiem ze kwota z faktury wystawionej na dany podmiot ujeta ma byc w sprawozdaniu tego podmiotu , nie innego

czyli nie jestescie w stanie poprawic tego
ja mialam cos podobnego przy rb ryczalt -jeden parametr byl poprawiany na etapie zadawania pytan i wykonawca nie wypelnil tabelki tej poprawionej tylko ta wersje 1,
wtedy poprowilismy ta omylke na podstawie art. 87 ust. 3

1,449

(113 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

czyli w tych przypadkach jesli wy podpisaliscie umowy to ujmujecie je w  swoim sprawozdaniu,ale jesli te male faktury sa wystawione na szkole to szkola musi sobie to zsumowac i wyslac sprawozdanie do uzp

1,450

(113 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

a przeporowadzaja jakies postepwoania?maja pieniadze w swoim budzecie?jeli tak to powinni sami sprawozdania roczne robic i wysylac