no własnie...

:-)) żartownisie a kto jest Z. w tym przypadku wg Was chłopcy?

no to jak dla mnie sumowac, bo i projekt i pfu dot. tej samej inwestycji,moze to zrobic ta sama osoba-projektant

po co Wam PFU skoro zlecicie dokumentacje projektowa?

1,380

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

a na czym polega blad w obliczonej cenie ryczaltowej?

raczej spowolnij..za chwile bedziesz miala poza ustawa 126 747,00 zl netto

czyli?
oprogrmowwanie razem z serwerem?
uslugi doradcze z konwersja danych?
czy jednak wszystko osobno

Marta napisał/a:

jak bście to oszacowali razem czy osobno:
zakup oprogramowania
zakup serwera
usługi doradcze-eksperckie
konwersja danych bazy do nowego programu

ktoś podpowie?

jak bście to oszacowali razem czy osobno:
zakup oprogramowania
zakup serwera
usługi doradcze-eksperckie
konwersja danych bazy do nowego programu

1,385

(5 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

a nie da sie jej poprawić?
ryczałt czy kosztorys?

1,386

(10 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

uznać że parafka jest osoby uprawnionej do wystawienia takiego zaswiadczenia?

1,387

(10 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

co do parafy- w tym przypadku wykonawca - oferent mial przedlozyc wystawione przez producenta lub osobe upowazniona przez producenta,  zaswiadczenie
i to wlasnie zaswiadczenie jest podpisane parafą (domniemam ze producenta/osoby upoważ.) plus pieczątka firmowa producenta

1,388

(10 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

a co z dokumentem podpisanym parafką i pieczątką firmową z nazwa i adresem?

1,389

(47 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Marcel napisał/a:

A ja właśnie tłumaczę o zapisy w ustawie o fin. pub.

czyli art. 44 ust. 3
czy cos jeszcze?
bardzo ogolny ten przepis stad kontrowersyjne czasem rozmowy...

1,390

(47 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

takie pytanko: jakie macie argumenty jak ktoś was pyta po co w jednostce procedura poniżej kwot określonych w art. 4 pkt 8?tylko ustawa o fin .publ.?co konkretnie?

nie czepiać się tylko doradzać w merytoryce sprawy:-)

MYSLE ZE MOZLIWOSC TAKA MOZNA DOPUSCIC ZEBY KONTROL NIE PRZYCZEPILA SIE NIGDY ZE PRODUKT(NIEPRZEWIDZIANY,NAGŁA POTRZEBA) KUPIONY U TEGO SAMEGO WYKONAWCY ,A POZYCJA NIE OBJETA BYLA UMOWA

czy moge zastosowac taki zapis w umowie na materialy biurowe-(porcedura ponizej kwot z art. 4 pkt 8) , że
1. w przypadku wystąpienia zakupu nieprzewidzianego,nieujetego w ofercie, Z. moze kupic ten produkt u Wykonawcy, pod warunkiem nie przekroczenia łącznej kwoty z umowy.
2. Z. może odstąpić od zakupu produktu nieujętego  w ofercie i zamówić go u innego wykonawcy pod warunkiem że cena produktu jest korzystniejsza lub gdy u Wykonawcy produkt ten  jest niedostępny.

barbaraw napisał/a:

Piszę o sprawozdaniu rocznym

a kto jest kontrolującym sprawozdania roczne?

barbaraw napisał/a:

A Odpowiadasz?? No to trzymaj się Regulaminu

odpowiadam za realizacje procedur, a jak ktos sobie to zrobi poza mna no to co ja moge począć?

jacy kontrolujący?

tylko sie upewniam bo jest taki pomysl, ktorego ja nie akceptuje

teraz juz nie masz wyjscia bo podstaw do uniewaznienia nie masz

czy znajac kwote z planu zamowien na zakup materialow biurowych i tonerow
jest to np. 50 tys  zl netto, mamy procedure wewnetrzna ktora stosujemy od 20tys netto mozemy kupowac materialy biurowe raz na 2 miesiace po 20 tys , czyli poza procedura wewnetrza?

1,400

(2 odpowiedzi, napisanych SWZ)

dzieki