1,401

(2 odpowiedzi, napisanych SWZ)

czy w siwz na dostawe materiałów biurowych stosujecie zapisy dot. podwykonawstwa po nowelizacji?
jest sens sie z tym bawic?
jakie zapisy min. musze dać w siwz i umowie na dostawe aby byl spelniony art. 36 upzp?

1,402

(41 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

szad napisał/a:

z drugiej strony wykonawca też powinien zajarzyć, że coś z tą datą jest nie tak, a nie bezmyślnie wpisywać.

szad- odpowiesz na moja wiadomosc priv?

ja robilam w 2010 i wtedy byly ceny mega te co ci podalam z tego roku 23 zl sztuka
umowe mam na 4 lata

hej, zrobilam tak samo:-)
no cena oferty byla 40% szacunku:-)
np. 1 komplet  tablice samochodowe 11,69 brutto

ja trakotwalam to jako 1 dotacja czyli patrzylam na kwote laczna

hm..tutaj nie jestem pewna..bo ty wykarzesz i powiat tez wykaze?dziwne..no ale jak tak chca to wykazemy...
ja ujelam
i jednostka ktora z tych dotacji zrealizuje przetarg tez wykaże tylko w innym miejscu
dobre co?

gerard-wpisz wartosc szacunkowa:  ilosc szacunkowa zyzycia kwh x cenaz oferty  1 kwh

ada
1. wpisz kwote dotacji- tu nie ma podatku od towarow io uslug VAT
2. nie wiem, ja bym tego nie wpisywala

arturo- jaka jestes jednostka?

amen

1,410

(11 odpowiedzi, napisanych SWZ)

lisvitalis napisał/a:

Kiedyś tak zrobiłem. Nieopatrznie zamieściłem w SIWZ tabelkę, z której wynikało, ze W powinni podać podwykonawcę  na etapie składania oferty. Efekt - 13 tyś korekty i musiałem oddać. I nie liczyło się to że nikt z oferentów nie korzystał z podwykonawców. Więc ja bym nie ryzykował. A poza tym co Ci to da. Przecież na etapie składania ofert W może nie wiedzieć kto będzie podwykonawcą.

a kto ci  korekte nałożył?

w sprawozdaniu ujmuje te zakupy jednostka na ktora zostala wystawiona faktura, nikt inny

szad napisał/a:

Mam kontrolę RIO. Mam wyjaśnić dlaczego na obsługę bankową budżetu nie zrobiliśmy przetargu.

Szacunek wyszedł poniżej 14.000 więc podpisaliśmy umowę bez stosowania ustawy Pzp.

W sumie tak na rok koszty dla całego powiatu wynoszą ok. 5000 zł więć przez 4 lata to ok. 20 tys.

Mają się czego czepiać?

ciekawe, napisz jak sie sprawa zakonczy
jak wyglada ta kontrola wertuja teczki przetargowe mocno?

psz napisał/a:

Jakkolwiek inaczej i nie będzie to zamówieniem publicznym.

podaj konkretny przykład pliss

szad napisał/a:
Marta napisał/a:

pytalam o to na szkoleniu-osobno czyli te do 14 tys w pkt II.1.
bezsens

http://www.uzp.gov.pl/cmsws/page/?D;2822

"W części odnoszącej się do podania liczby i wartości zamówień udzielonych bez stosowania przepisów ustawy Pzp, w związku z zastosowaniem wyłączenia z treści w art. 4 pkt 1-3, 6, 7 i 10-13 oraz art. 136-138 ustawy Pzp, zamawiający uwzględnia wyłącznie te zamówienia (bez względu na formę prawną zawartej umowy), których wartość przekracza wyrażoną w złotych równowartość kwoty z art. 4 pkt 8 ustawy Pzp.

Innymi słowy, jeżeli zamawiający udzielił zamówienia bez stosowania przepisów ustawy Pzp powołując się przy tym na jedną z przesłanek określonych art. 4 pkt 1-3,6,7 i 10-13 oraz art. 136-138 ustawy Pzp, zaś wartość tak udzielonego zamówienia nie przekraczała równowartości kwoty z art. 4 pkt 8 ustawy Pzp, zamawiający nie uwzględnia przedmiotowego zamówienia w tabeli II w części dotyczącej wyłączenia procedur określonych przepisami ustawy z uwagi na inne przesłanki niż wartość zamówienia. W powyższej sytuacji zamówienie to powinno zostać włączone do tabeli II w części odnoszącej się do wyłączenia procedur określonych przepisami ustawy z uwagi na wartość zamówienia."

wiem wiem
ale nadal bezsens

a jak takie umowy inaczej podpisywac zeby nie bylo ta zamowienie publiczne?

no nie ma 100- nazwisk  w umowie tylko nasz pracodawca wiadomo...

a jak traktujecie ubezpieczenia grupowe dla pracownikow na zycie???

pytalam o to na szkoleniu-osobno czyli te do 14 tys w pkt II.1.
bezsens

hmm no ale te dotacje tez sa przyznawane na podstawie jakiejs ustawy..wiec chyba tylko tym bede sie kierowac i wrzucac wszystkie

1,420

(4 odpowiedzi, napisanych Inne)

:-))
dobre słowo nie wystarczy?

ale mam tez dotacje na zadania bieżące-takich nie ujmujemy?

np. dotacja podmiotowa z budzetu dla niepublicznej jednostki systemu oswiaty
wliczac czy nie?

dotacje przekazywane szkolom ja ujmuje

a co ze stowarzyszeniami?

moje pytanie: czy stowarzyszenia musza sporządzić sprawozdanie?