2,226

(7 odpowiedzi, napisanych SWZ)

4:0, zamykamy głosowanie.

2,227

(16 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

No to może: "wykonawca, którego oferta zostanie wybrana" albo "wykonawca, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą".

2,228

(7 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Podobnie rozumuję jak hubal.

2,229

(5 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

kala napisał/a:

mam pytanie, czy protokół przetargowy może sporządzić i podpisać osoba niebędąca w komisji przetargowej ?

Może.

2,230

(7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Klasyczny pat - unieważnienie.

2,231

(6 odpowiedzi, napisanych Inne)

Bursztynowa napisał/a:

Nie wie czy pytanie jest takie łatwe czy takie trudne?

Kto nie wie? wink Może pytanie, nie do końca, jest jasno postawione?

2,232

(2 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jest ok.

2,233

(7 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

goska1 napisał/a:

w ofercie mam wskazanie na podwykonawcę, czy musze wzywać go uzupełnienia "pisemnego zobowiązania"???

Wobec tego co piszesz to nie.

Ciekawy przypadek - tym bardziej, że nie mieliście podstaw do zawarcia umowy z tym drugim wykonawcą. Wykaż tylko jedną - tą pierwszą.

2,235

(15 odpowiedzi, napisanych SWZ)

kaskaa napisał/a:

Czy będzie to naruszenie zasad uczciwej konkurencji, jeżeli powiadomie tylko jedengo?

Nie masz podstaw do powiadamiania żadnego z tych wykonawców, którzy zlożyli ofertę.

2,236

(3 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Opinie w tym temacie są różne (50/50). Faktem jest, to że zostały naruszone przepisy Pzp. Z doświadczenia wiem, że łatwiej się wytłumaczyć z unieważnienia nie mając do tego podstaw, niż z przeprowadzenia postępowania i zawartej w wyniku jego przeprowadzenia umowy. Decyzja należy do Ciebie.

2,237

(17 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

A ile sztuk powinno być?

Bitter napisał/a:

1. Zastanawiam się kiedy kierownik Zamawiającego- z jaką datą- ma zatwierdzić postępowanie

2. I co dać w "załączniki do protokołu?" Decyzje o pow. komisji? SIWZ? Ogłoszenie? Oferty? Wnioski? Informacja o wyborze?Umowa? Ogloszenie o udzieleniu zam.?

1. Na samym końcu - już po wszystkim, o czym było wcześniej w protokole.
2. Wszystko to, co w protokole + 96.3 Pzp

2,239

(23 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Karo napisał/a:

Na pewnym szkoleniu osoba prowadzaca spotkanie opowiedziala

Nie przejmuj się tym co mówi wodzirej - oni różne zabawne historie opowiadają. A co na to osoba szkoląca? wink

2,240

(17 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

A inni co wpisali?

2,241

(23 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

karolk napisał/a:

Formalnie to kwotę jaką   zamierza przeznaczyć zamawiający na sfinansowanie zamówienia można podać bezpośrednio przed otwarciem ofert - art. 86 ust. 3 ustawy Pzp.

Można?!? Należy podać! - i tylko tyle. Nigdzie nie ma zakazu podawania jej wczesniej - z zachowaniem, oczywiscie, równego traktowania wykonawców.

Uznać - bez żadnych zanków zapytania.

2,243

(23 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

A co to za tajemnica?!? smile

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=6944

2,245

(23 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Skoro danaug twierdzi że jest, to jest wink

Czy można? - jeżeli wszystkim to wydaje się że można. Zadbaj o potwierdzenie otrzymania czytelnej SIWZ  i w ślad za faksem wyślij w formie pisemnej. Zastanów się czy nie lepiej wysłać w formie elektronicznej.

2,247

(23 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Zrób tak jak radzi danaug

2,248

(7 odpowiedzi, napisanych Wadium)

drogowiecc napisał/a:

1. a jak nie ma wadium to co w takim wypadku?
2. czytam firmę i cenę itd?

1. wykluczasz wykonawcę
2. tak

2,249

(7 odpowiedzi, napisanych Wadium)

Oczywiście że tak.

2,250

(11 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

Jak psz