1. Kto składa KRK z art. 24 ust. 1 pkt 9 Pzp? Czy spółki akcyjne składają?
2. Kto to jest podmiot zbiorowy?
1. Tak.
2. http://pl.wikipedia.org/wiki/Podmiot_zbiorowy
![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez MIRAS
1. Kto składa KRK z art. 24 ust. 1 pkt 9 Pzp? Czy spółki akcyjne składają?
2. Kto to jest podmiot zbiorowy?
1. Tak.
2. http://pl.wikipedia.org/wiki/Podmiot_zbiorowy
![]()
Na próżno Marcel, na próżno - Pzp nie przewiduje takiej opcji (nota bene słusznie) ![]()
ale proszę podajcie jakiś przepis albo wyrok
Przepis miałeś wyżej - 90.3
poczekaj na opinie bardziej doświadczonych.
Nie wiem czy jestem bardziej doświadczony ale spróbuję - ZGAZDAM SIĘ Z TWOJĄ OPINIĄ.
Bliżej mi do stanowiska Marcela
no właśnie a Ci wykonawcy, którym przekazałem siwz to ci którzy bezpośrednio pobrali siwz w wersji papierowej u zamawiającego????
Ustalmy coś:
- z przekazaniem masz doczynienia w sytuacji, gdy wykonawca zwróci się do Ciebie z wnioskiem o przekazanie SIWZ;
- z pobraniem masz doczynienia w sytuacji, gdy wykonawca pobierze SIWZ ze strony internetowej, nawet wtedy kiedy Cie o tym poinformuje
Zawiadamiasz tylko tego pierwszego.
Jeżeli jest przed otwrciem, to można zmienić SIWZ, ogłoszenie - przedłużyć TSO i gitara.
Tylko strona internetowa i do wykonawców, którym przekazałeś SIWZ.
"A tymczasem leżę pod gruszą
Na dowolnie wybranym boku
I mam to, co na świecie najświętsze
Święty spokój..."
Maryla Rodowicz
![]()
No to oczywiście że nie zamieszczasz. Pytanie tylko po co robić WR w rozumieniu ustawy Pzp, skoro wartość poniżej 14000 ![]()
mam 3 postępowania WR
2 WR usługa
1 WR roboty budowlane
każde poniżej 14 000 eurouwzględniać czy nie? - patzre co piszą w poradniku na UZP i wychodzi, ze nie
A jaka była szacunkowa wartość zamówienia ustalona przed wszczęciem postępowania?
Co w takim wypadku zrobić, przsuną TSO żeby zachować dwu dniowy okres przed TSO ??? (pytanie w zasadzie złożone w terminie).
Decyzja, w zasadzie, należy do CIebie.
dobrze, dobrze
W ofercie!?! co masz na myśli?
Za to mniej roboty będziesz miała przy "rozliczaniu" umowy ![]()
...tak dodatkowa kara za opóźnienie ![]()
Jeżeli nie przekraczają 14000 w chwili szacowania to nie są zamówieniami uzupełniającymi w rozumieniu 67, do nich nie stosujesz ustawy Pzp.
Marcel wyjasnij mi jak to jest możliwe, że zamówienie uzupełniające albo dodatkowe mogą być poniżej 14000 euro?
Proszę o radę czy mogę coś takiego zrobić dla spokoju ducha..
Dla spokojności ducha - owszem. Ale z tego co piszesz to wydaje mi się że właściwszym trybem byłoby wezwanie do złożenia wyjasnień dotyczących elementów oferty mających wpływ na wysokość zaoferowanej ceny.
Jak Marcel
uważamy, że powinniśmy zapłacić kwotę brutto jaka wynikła w przetargu
No i słusznie.
UZP: m.in.:
http://www.uzp.gov.pl/cmsws/page/?D;656;warunki_dopuszczalnosci_powolywania_sie_przez_wykonawce_na_referencje_dotyczace_osob_trzecich_w_celu_wykazania_spelnienia_warunkow_udzialu_w_postepowaniu_(art._26_ust._2b_ustawy_-_prawo_zamowien_publicznych).html
KIO: m.in.:
KIO/1454/10
KIO/1807/10
KIO/1805/10
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez MIRAS
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc