sylwia.o. napisał/a:

1. czy mam obowiązem czekania 7 dni na ewentualne protesty czy 2. na na nastepny dzień po zawiadomieniu wykonawców o unieważnieniu mogę pgłosić nowe.

1. nie masz obowiazku
2. mozesz na nastepny dzien

do 14000 euro, przy kursie 3,8771 zł wink

Do Im: 88 zostal uchylony...

Musisz dokonac wyboru oferty najkorzystniejszej, czyli robisz wszystko tak, jak nakazuje  ustawa zeby tego wyboru dokonac. Bedziesz miala oferte najkorzystniejsza wtedy dojdziesz do wniosku ze jest za droga i uniewazniasz ;-)

Sabina napisał/a:

podstawą prawną jest art.93.1 pkt 4

Jest tam mowa o ofercie najkorzystniejszej??? Jest.
Masz ofertę najkorzystniejszą??? Nie.

Co musisz zrobić??? wink

Wskaż podstawę prawną unieważnienia wink

Chodzi Ci pewnie o 67.1.1a ??? wink

5,983

(14 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

lm napisał/a:

Jak sądzicie, kto ma rację;)??

Tak na szybko to chyba Ty masz rację. Zgodnie z art. 2 pkt 13 PZP przez zamowienie publiczne należy rozumieć umowy odpłatne (...) Umowa ma charakter odpłatny, gdy obie strony odnoszą pewne korzyści majątkowe, np. przy umowie sprzedaży, dostawy. W opisanym przez Ciebie przypadku brak elementu "odpłatności" - co oznacza, iż dopłata nie jest zamowieniem publicznym, a to z kolei oznacza ze nie stosujesz PZP.

5,984

(12 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Cos w temacie:

http://www.rp.pl/artykul/225811.html

5,985

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jak wyżej

5,986

(3 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Marcel napisał/a:

Myślę że (...)

Dobrze myślisz...

5,987

(3 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Nie inaczej...

hamerek napisał/a:

nigdzie w ustawie nie jest napisane, że wykluczeniu podlega wykonawca, który nie udzielił wyjaśnień w wyznaczonym przez zamawiającego terminie, prawda?

PRAWDA smile

Moim zdaniem: postepowanie konczy sie w dniu odpowiadającym dacie zawarcia umowy lub dacie prawnie skutecznego unieważnienia postępowania.

5,990

(3 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Tak jak piszesz tylko bez tego: "biorę drugiego wykonawce, pytam czy chce podpisać jesli tak (...)" wink

Zadnych ofert, na zadną czesc, w zadnym przetargu - jezeli tak, to ja bym zrobil 3 postępowania z wolnej ręki na kazada czesc z osobna.

hamerek napisał/a:

a o ustawie o dostępie do informacji publicznej słyszałeś?

Nie, a cóż to takiego hmm big_smile

Z jakich powodow uniewaznione zostaly PN???

NIE

Katarzyn napisał/a:

W PN były 3 pakiety.

Co to byly te pakiety??? czy chodzi Ci o to ze dopuscilas skladanie ofert czesciowych - 3 częsci???

Napisz tak: do 3 200 litrów miesięcznie.
+
1. Zamawiający zastrzega sobie prawo do obniżenia wielkości dostawy określonej w par. .... pkt .... umowy.
2. Obniżenie wielkości dostawy nie powoduje dla zamawiającego żadnych konsekwencji
prawno-finansowych.

5,997

(16 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

Marko napisał/a:

Otwarcie ofert to czynność czysto techniczna.

a jednak w czyms sie z Toba zgadzam... wink

5,998

(16 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

daria-d11 napisał/a:

czyli trzymam się wersji, że skoro nasz regulamin mówi o co najmniej połowie, a będzie obecnych dwóch członków z czterech, to jest ok!

w rzeczy samej smile

5,999

(16 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

daria-d11 napisał/a:

1. Komisja przetargowa składa się z 4 osób. W dniu otwarcia 1 członek będzie na zwolnieniu lekarskim, a 2 w delegacji.. Czy przetarg może zostać otwarty w obecności tylko 2 członków komisji?
2. czy na otwarciu muszą być co najmniej 3 członkowie (tak słyszałam na szkoleniu)
3. a co jeśli nasz regulamin w sprawie komisji przetargowych mówi:
"Dla ważności czynności podejmowanych przez komisję przetargową wymagana jest obecność co najmniej połowy jej składu."
4. a więc z tego zapisu wynika, że wystarczą te 2 osoby..

1. ...czyli zostaje jeden - to dlaczego piszesz o dwoch?
2. podali podstawe prawna??? He, he... smile
3. nic; trzeba zmienic zapis - poza tym nie sadze zeby zapis ten dotyczyl czynnosci otwarcia ofert
4. z tego moze nie, ale wystarcza w zupelnosci...

PS. WSZYTSKO ZALEZY OD KONKRETNYCH ZAPISÓW W "REGULAMINIE PRACY KOMISJI PRZETARGOWEJ" - tak na dobrą sprawę otwarcia ofert moze dokonac jedna osoba.

Wedle zyczenia...