ad1 mirek
uznal bys oswiadczenie ze nie wykonaja w terminie??? biore pod uwage ze jest rano ale.... miras.......
Nie. Uznalbym oswiadczenie ze wykonaja w terminie, a nawet przed jego uplywem... Napisaalem cos innego??? ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez MIRAS
ad1 mirek
uznal bys oswiadczenie ze nie wykonaja w terminie??? biore pod uwage ze jest rano ale.... miras.......
Nie. Uznalbym oswiadczenie ze wykonaja w terminie, a nawet przed jego uplywem... Napisaalem cos innego??? ![]()
1. Jezeli wykonawca wpisał termin krótszy niż ten, którego wymagał zamawiający - to bym uznal (ew. jakies wyjasnienia), chyba ze z jakis przyczyn termin ten na prawde nie moze byc krotszy. Jezeli wykonawca wydłużył termin - to bym odrzucił.
2. "Niewielki fragment oswiadczenia" - to jeszcze nie oznacza ze jest to fragment nie istotny oswiadczenia. Napisz cos wiecej.
nie i nie mam regulaminu
ja tez ![]()
To nie jest takie proste, wszystko zalezy od konkretnego przypadku... Najbardziej optymistyczna wersja to ta, o ktorej napisalas: "czyli robię protokół postępowania, ocena ofert, wybór i umowa i ogłoszenie o udzieleniu zamówienia w BZP"
Jeszcze male pytanko:
Czy macie na to jakąś umowę???
...w duzym skrocie ![]()
1. nie mów/pisz ze protest tylko dajesz na stronkę i czesc,
2. to tylko ja sie tak morduje z tymi mailami????
1. Dokładnie tak.
2. Nie martw sie, pewnie nie tylko Ty tak robisz... ![]()
No to skad ten pomysl??? ![]()
...a wiec: gdzies tam, jakos tam ale dziala ![]()
Jak sama juz wiesz sa rozne zdania na ten temat. Ja osobistycznie bym wykluczyl. PZP mowi jasno, ze wadium wnoszone w pieniadzu wplaca sie przelewem (art. 45 ust. 7). Wykonawca wplacil gotowka w kasie banku - zatem niezgodnie z wymogami ustawowymi. Innymi slowy nie wniosl wadium, co oznacza ze podlega wykluczeniu - art. 24 ust. 2 pkt 4 PZP.
Nie wiesz czy bedzie konieczne uniewaznienie, bo nie masz oferty najkorzystniejszej. Zeby miec oferte najkorzystniejsza musisza ja wybrac, zeba ja wybrac musisz wezwac do uzupelnienia. Zgadza sie? ![]()
... a jednak, gzieś tam działa
![]()
Czy ktoś z was poprawiał już błędy w ofercie na podstawie znowelizowanego art. 88 ust 2 pkt 3 ?
Nie sadze zeby ktos poprawil, poniewaz takiej podstawy nie ma! ![]()
Oferta - nr 1: WEZWANIE DO UZUPEŁNIENIA (brak uzupelnienia - wykluczenie i odrzucenie)
Oferta - nr 2: WYBÓR
Oferta - nr 3: WYKLUCZENIE I ODRZUCENIE
Tak czy inaczej - wadium nie zostalo wniesione (o ile byl wymog w SIWZ ze ma byc wplacone przelewem).
Nie chodzi mi o to. Rozumiem ze wplata wadium zostala dokonana prawidlowo tzn. przelem z r-ku W na r-k Z, z tym ze r-k Z nie byl uznany w terminie skladania ofert??? Jezeli TAK, to wadium nie zostalo wniesione. Wiem troche namieszalem ale wiesz o co chcodzi ![]()
Na razie na biezaco sporzadaj protokol zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 16 października 2008 r. w sprawie protokołu postępowania o udzielenie zamówienia publicznego (Dz. U. Nr 188, poz. 1154), a potem sie zobaczy- w zaleznosci od wyniku (uniewanienie/ dokonanie wyboru/ zawarcie umowy).
Właśnie po to! Zeby uniewaznic na podstawie art. 93 ust. 1 pkt 4 musisz miec OFERTE NAJKORZYSTNIEJSZA. Pierwszy odmawia, dokonujesz ponownego wyboru, wybierasz druga - za drogą i uniewazniasz.
to i tak musiałabym unieważniać postępowanie.
mimo tego uwazam ze powinnas zazadac uzupelnienia dokumentu, poprawic omylke.
Cokolwiek rozumiesz po pojeciem "bledy" nie pozostawiaj ich bez "poprawiania"...
Miałam przetarg nieograniczony, wpłyneły 3 oferty, dwie z nich zawieraja błedy
Na czym te błędy polegaja???
Skad pomysl zeby powiadamiac o protescie - rozumiem ze indywidualnie kazdego z wykonawcow - który pobral SIWZ ze strony zamawiającego?
...obawiam sie ze nie dziala ![]()
Witam Wszystkich!
1. Czy WZYWAĆ ich do uzupełnienia w/w dok. na podstawie art. 26 ust.3 ?!?
2. Jest dok. wpłaty wadium w banku załączony do oferty! Ale kasa nie zaksięgowana na koncie Zam., więc nie ma wadium przed terminem składania ofert!A o reszcie dok. nie wspomnę, bo by miejsca brakło! Ale nie muszę ichCHYBA uzupełniać - i tak Wyk. podlega wykluczeniu a oferta odrzuceniu? Tak?
1. TAK
2. Wplata wadium w banku??? - czy to oznacza przelew z r-ku W na r-k Z???
A jaką chcesz??? ![]()
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez MIRAS
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc