Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Aktywne tematy Tematy bez odpowiedzi
Opcje wyszukiwania (Strona 192 z 271)
Gosiak napisał/a:wykonawca tłumaczy sie tym, ze musi miec oryginał umowy podpisany obustronnie aby załatwić w towarzystwie ubezpieczeniowym gwarancję
Wniesienie zabezpieczenia powinno nastapic jeszcze przed podpisaniem umowy. Wskazuje na to zarówno interes zamawiajacego, jak i tresc przepisu art. 94 ust. 2 oraz 46 ust. 5 pkt 2 PZP.
Gosiak: Czy zabezpieczenie finasowe np. w formie gwarancji bankowej moze byc wniesione po podpisaniu umowy?
jacek0707: Jaką masz gwarancję, że wykonawca wniesie zabezpieczenie po podpisaniu umowy?
Gosiak: gwarancja ubezpieczeniowa
Normalnie wymiękam 
... no i żeby w ogóle otworzył oferty stanowiące konkurencję dla oferty jego "znajomego" 
...no i aut 
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=4125
Może - ale musi z niego jasno wynikać "co, gdzie i dlaczego"
Tak ale nie koniecznie - poczytaj definicje wykonawcy art. 2 pkt 11
Tak, zawiadamiasz o wyborze najkorzystniejszej oferty i zawiadamiasz o unieważnieniu.
i jeszcze:
http://www.uzp.gov.pl/zagadnienia-merytoryczne/prawo-polskie/opinie-prawne/aktualne/wykluczenie-na-podstawie-art-24-ust-2-pkt-1-ustawy-wykonawcy-ktory-wykonywa142-bezposrednio-czynnosci-zwiazane-z-przygotowaniem-przeprowadzonego-postepowania-lub-pos142ugiwa142-sie-w-celu-sporzadzenia-oferty-osobami-uczestniczacymi-w-dokonywaniu-tych-czynno
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=3781
W dniu, w którym powziął informację o okoliczności stanowiącej podstawę wykluczenia.
Uparciuch... Nie będzie błędem, tylko zamiast " VAT od sprzętu z usługami dodatkowymi określonymi w opisie przedm. zam. - ......." proponuję: "kwota podatku VAT"
A może po prostu tak:
netto montaż (stawka Vat) brutto montaż
... .... ....
... .... ....
Cena netto Cena brutto
Cena brutto - do oceny ofert;
Cena netto - będzie Ci potrzebna do ogłoszenia o udzieleniu zamówienia.
Mozesz tak: brutto montaż + brutto instalacja + brutto przeszkolenie = Cena oferty brutto
Odpowiedzieć musisz. W odpowiedzi (odmownej) powołaj sie na art. 1 ust. 2 ustawy o dost. do info. publ. w zw. z art. 86 ust. 3 Pzp (dodatkowo możesz tutaj wskazać rownież rozp. w sprawie protokołu).
Powiedz to ustawodawcy 
Marko napisał/a:Ja bym dopisał te pozycje do przedmiaru jako modyfikacje siwz.
jacek0707 napisał/a:Zamieszczasz na swojej stronie informację o modyfikacji siwz
Zmianę, chłopacy - zmianę 
Marko napisał/a:Może powołać choćby proboszcza
nigdzie nie jest powiedziane że członkami komisji mają być pracownicy zamawiającego.
...pozostając w ww. konwencji: AMEN
... a Ty sie powołaj na art. 1 ust. 2 tej ustawy.
wiselka napisał/a:Ja myslę,że w takim wypadku, tak.
...a ja myślę że nie - ale mogę się mylić.
...o ile wcześniej zamawiajacy ww. sytuacji przewidział obowiązek załączenia "zobowiązania"
myślę że wiem 
lolilap napisał/a:MIRAS napisał/a:albo Nowak i Kowalski
1. troche dziwnym wydaje sie podpisywac sohie pelnomocnictwo nie sadzisz?:)
2. jednakze nie skutkuje to napewno niewaznoscia pelnomocnictwa .
1. Nie do konca jest tak jak mowisz. Sam sobie to by bylo: Nowak udziala pełnomocnictwa Nowakowi - a jest: Kowalski wespół z Nowakiem udziela pełnomocnictwa Nowakowi.
2. Nie skutkuje
Znalezione posty: 4,776 do 4,800 z 6,772