...no widzisz ![]()
4,726 2009-10-12 09:24:11
Odp: ośiwadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (15 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)
4,727 2009-10-12 09:21:46
Odp: błąd zamawiającego czy niedopełnienie obowiązku przez wykonawcę (22 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)
...stąd moje zdziwienie "o wyborze" ![]()
4,728 2009-10-12 08:42:01
Odp: ośiwadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (15 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)
No to oświadczenie jest ok. Wykonawca złożył oświadczenie że pewną częścią dyponuje, a na pewną część posiada pisemne zobowiązanie
(którego ty nie zażądałaś)
4,729 2009-10-12 08:38:36
Odp: błąd zamawiającego czy niedopełnienie obowiązku przez wykonawcę (22 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)
w piątek mieliśmy otwarcie ofert w trybie ZoC, wpłynęła 1 oferta, sprawdziliśmy, ogłosiliśmy wybór.
Wybór? Chyba zawiadomienie o unieważnieniu!?!
4,730 2009-10-09 13:27:42
Odp: ośiwadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (15 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)
No to: wezwanie do złożenia wyjaśnień i ewentualnie art. 26.3 - chyba że z dokumentów np. wykazu osób wynika iż W. dysponuje daną osobą.
4,731 2009-10-09 13:24:36
Odp: wadium - konkretny moment "zatrzymania" (1 odpowiedzi, napisanych Wadium)
Najlepiej po dniu zawarcia umowy lub prawnie skutecznego unieważnienia postępowania.
4,732 2009-10-09 13:22:58
Odp: ośiwadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (15 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)
A co jeżeli zamawiający żąda pisemnego zobowiązania w przypadku, gdy... a wykonawca nie dokonał stosownego skreślenia?
... rozumiem że złożył to pisemne zobowiązanie?
4,733 2009-10-09 13:08:07
Odp: ośiwadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (15 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)
Oświadczenie bez jasnego określenia: dysponuje/ posiadam pisemne zobowiązanie jest ok. pod warunkiem że:
1. Z. niesprecyzuje warunku z 22.1.2
2. Z. nie żąda złożenia pisemnego zobowiązania w przypadku, gdy wykonawca będzie dysponował (...)
4,734 2009-10-09 13:01:50
Odp: ta sama czynność (5 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
niezwłocznie czyli dzień nastepny można zrobić ponowną ocenę
...nawet trzeba.
4,735 2009-10-09 12:58:44
Odp: podwykonawcy (27 odpowiedzi, napisanych SWZ)
hmmm... bezpieczej powiadasz
dochowasz nalezytej staranności ![]()
4,736 2009-10-09 12:57:35
Odp: ośiwadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (15 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)
Tak, ale oprócz dokumentów na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu żadałam załączenia oświadczenia z art. 22.
A zażądałas złożenia pisemnego zobowiązania - w przypadku, gdy wykonawca będzie dysponował (...)
4,737 2009-10-09 12:21:33
Odp: ośiwadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (15 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)
Sprecyzowałaś warunek???
4,738 2009-10-09 11:27:25
Odp: sukcesywna dostawa (13 odpowiedzi, napisanych Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych)
Ps. Pani naczelnik w Departamencie Kontroli UZP (lipiec 2008) była innego zdania niż ja, odnośnie tego: benzyna + olej napędowy + olej opałowy = NIE
4,739 2009-10-09 11:19:27
Odp: cena ofertowa (11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)
...i 2961/06 oraz 2993/08.
4,740 2009-10-09 11:17:08
Odp: mam dwie oferty, jedną wykluczam-braku wadium, co z drukiem zp-17 (29 odpowiedzi, napisanych Wadium)
Jeżeli "na dzień dobry" widzę ze dana ofeta podlega odrzuceniu a:
1. wykonawca spełnia warunki udziału - to dokonuje oceny spełnia/ niespełnia;
2. w ofercie brakuje dokumentów potwierdzajacych spełnianie warunków udziału w postepowaniu to nie wzywam do złożenia tych dokumentów - zgodnie z 26.3 - i siłą rzeczy nie dokonuje oceny kategorycznej: spełnia/ nie spełnia.
patrycja_w pisze o sytuacji jak w 2
4,741 2009-10-09 11:02:24
Odp: podwykonawcy (27 odpowiedzi, napisanych SWZ)
Możesz zażądać wyjaśnień.
4,742 2009-10-09 11:01:13
Odp: mam dwie oferty, jedną wykluczam-braku wadium, co z drukiem zp-17 (29 odpowiedzi, napisanych Wadium)
danaug napisał/a:skoro dotyczy!
Rozwin prosze
To było do danaug, a co tobie chodzi patrycja_w - rozumiem.
4,743 2009-10-09 09:19:29
Odp: mam dwie oferty, jedną wykluczam-braku wadium, co z drukiem zp-17 (29 odpowiedzi, napisanych Wadium)
skoro dotyczy!
Rozwin prosze ![]()
4,744 2009-10-09 09:18:27
Odp: podwykonawcy (27 odpowiedzi, napisanych SWZ)
W takim razie informacja o części zamówienia , której wykonawca powierzy podwykonawcom miałaby dla Ciebie jedynie walor informacyjny. Wypełniłaś obowiązek z 36.4 - zażądałaś; dla wykonawcy natomiast brak jest sankcji za nieprzedstawienie tej informacji.
4,745 2009-10-09 08:33:17
Odp: mam dwie oferty, jedną wykluczam-braku wadium, co z drukiem zp-17 (29 odpowiedzi, napisanych Wadium)
Ja bym tego "nie wytykał".
4,746 2009-10-09 08:31:20
Odp: dstęp do ofert? (16 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)
Oferta = oferta w ścisłym słowa tego znaczeniu (wypełniony formularz) + wszystkie załączniki (w tym również dokumentu na potwierdzenie warunków).
4,747 2009-10-09 08:12:09
Odp: mam dwie oferty, jedną wykluczam-braku wadium, co z drukiem zp-17 (29 odpowiedzi, napisanych Wadium)
To zależy co rozumiesz pod pojęciem "błędów". Czy ów błędy mogłyby stanowić samodzielną przesłanke do odrzucenia?
4,748 2009-10-09 08:10:16
Odp: podwykonawcy (27 odpowiedzi, napisanych SWZ)
Czy dokonałaś zastrzeżenia z 36.5 (in fine)?
4,749 2009-10-09 07:51:07
Odp: mam dwie oferty, jedną wykluczam-braku wadium, co z drukiem zp-17 (29 odpowiedzi, napisanych Wadium)
Proponuję: nie dotyczy (oferta odrzucona)
4,750 2009-10-09 07:47:50
Odp: łączyć usługi? (8 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
1. jeszcze jedno-jeśli zrobie przetarg do progów unijnych, a w trakcie wykorzystam wszystkie godziny to bede mogla zamowic z art. 4.8 u tego samego wykonawcy brakujace godziny?
2. co w sytuacji kiedy wowczas kwota z I przetargu plus te domówione z 4.8 przekroczą progi unijne?
1. Jeżeli ustalisz - Z NALEŻYTĄ STARANNOŚCIĄ - że np 1000 h wystarczy, a później okaże się że potrzeba jeszcze 100 h, to możesz z 4.8.
2. NIc.


