Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Aktywne tematy Tematy bez odpowiedzi
Opcje wyszukiwania (Strona 48 z 84)
jarosław napisał/a:art 4.8b "zamówień, których przedmiotem są dostawy lub usługi z zakresu działalności kulturalnej związanej z organizacją wystaw, koncertów, konkursów, festiwali, widowisk, spektakli teatralnych, przedsięwzięć z zakresu edukacji kulturalnej lub......."
Organizacja występów, koncertów, konkursów. Czy tzw technika estradowa - nagłośnienie, obsługa techniczna ale również pomoc medyczna, ochrona podlega zwolnieniu z tego art?
zamówienia, których przedmiotem są dostawy lub usługi z zakresu działalności kulturalnej związanej z organizacją wystaw, koncertów, konkursów
Ale wypowiedz się czy uważasz, że wszystko podchodzi pod 4.8b?
annaanna napisał/a:podobno powinnam przewidzieć w siwz ze je udzielę,
A któż to takie głupoty Ci opowiada?
Zamówienia dodatkowe (wychodząc z art. 67 Pzp) są zamówieniami nieprzewidywalnymi, więc co chcesz przewidywać? Jeżeli już to uzupełniające.
Marta napisał/a:po co Wam PFU skoro zlecicie dokumentacje projektowa?
Patrz post #3 - decyzja odgórna jak mniemam 
Absolutnie jestem przeciw, pod warunkiem, że szacowanie wartości odbyło się z należytą starannością.
golavox napisał/a:wszystko zależy czy były dotacje
Nie widzę związku...
Mały OT - NINA nie gniewaj się za NIANIĘ - ale wprost nie mogłem się oprzeć cudnemu (w dobrym tego słowa znaczeniu) "odkryciu" jarosława.
Oczywiście, że trzeba patrzeć na zakres, ale... w tym przypadku, IMO, cbud mylisz się - jeśli nie doszło do zmiany granic pasa drogowego jest to tylko przebudowa.
Kosz przez duże C 
No właśnie Marcelku - Zamawiający musi myśleć o sobie 
wypatrzyło czy wypaczyło - bo to wielka różnica 
Tak jak Marcel - przebudowa nie jest budową!
Napisać możesz, jednak czy to coś da (w przypadku rb raczej nic nie da)?
Ustalenie wartości dla prac projektowych nie stanowi problemu - wystarczy wycenić na podstawie środowiskowych zasad wyceny prac projektowych - dlatego IMO nie ma zależności pomiędzy PFU a DP... pozostaje połączyć wartości PFU i DP
stadonn napisał/a:...a wykluczenia nie dokonano w tzo....
No właśnie - i tutaj jest pies pogrzebany 
Ta umowa to jakaś porażka...
Ponieważ Wykonawca nie jest już związany ofertą.
Jeśli ten sposób (odgórnie narzucony), to jednak zsumowałbym wartość obu opracowań, aczkolwiek zastanawiam się nad tożsamością czasową...
Możesz rozwiązać nawet od zaraz.
A na co jest to zamówienie? Jaki jest przedmiot?
Jeśli są to usługi ciągłe/okresowo powtarzające się, to w każdej chwili - nie wiem jak z karami - to zależy od postanowień umowy. I nie musi być wcale przewidziane w umowie.
PS. W przypadku innych zamówień zgoda z Nianią 
Po prostu go wykluczę... ale mi draka 
Znalezione posty: 1,176 do 1,200 z 2,092