1,901

(2 odpowiedzi, napisanych SWZ)

1. Tak
2. Nie trzeba - można pytającego zawiadomić np. faksem, że wpłynęło po terminie i pozostawiasz bez rozpoznania.

myszy1953 napisał/a:

Idź pan do dom!  ile razy można na ten temat popieram Darka W.
a taki żarcik :
Dyrektor do pracownika : panie Nowak zwalniam Pana !
oj dziękuję Panie Dyrektorze !
a za co mi Nowak dziekujecie ?
a bo zawsze myślałem panie Dyrektorze ,że niewolników się sprzedaje    smile

BARDZO DOBRE myszy !! smile:):) hehehehe

Dajcie spokój - UZP już to dawno rozstrzygnęło - szad w post. 6 już o tym pisał

1,904

(16 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Skoro tak było opisane - to należy przyjąć ofertę.

1,905

(2 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Wpisać - szacunkową wart. zam. - pierwotną - Wartość zam. , a zwiększenie kwoty na sfinansowanie zamówienia - to 2 różne rzeczy.

1,906

(10 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

par. 2 ust. 1 rozporządzenia - cyt: "w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z ....." zamawiający może żądać - pkt. 1 - oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia. W Twym przypadku nie uzupełnił WŁAŚNIE tego oświadczenia. Nie są to dokumenty, które potwierdzają spełnianie warunków udziału w postępowaniu wymienione w par. 1 rozporządzenia, a których nieuzupełnienie skutkuje wykluczeniem wyk. na podst.  24 ust. 2 pkt 4. Czyli wyk. nie wykazał braku podstaw do NIE wykluczenia

1,907

(10 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

art. 24 ust. 1 pkt 2 - bo nie wykazał braku podstaw do nie wykluczenia.

1,908

(2 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Zaznaczyć oba -

1,909

(21 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Tak - niestety .....

1,910

(18 odpowiedzi, napisanych Inne)

67.1.3  - jak myszy - jeśli pow, progów oczywiście

1,911

(19 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

To jak byście dopuścili składanie ofert faksem lub e-mailem - dopuścicie ?? - jak Miras

1,912

(16 odpowiedzi, napisanych SWZ)

No to karolk czekamy na odpowiedź jaką otrzymasz - a dasz znać co odpowiedzieli co ??

1,913

(16 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Marcel napisał/a:

Przedmiar jest pomocniczy, poza tym nie żądać kosztorysu na etapie składania ofert a żądać od wybranego wykonawcy przed podpisaniem umowy.

.... pod rygorem odstąpienia od umowy z winy Wykonawcy ...

1,914

(26 odpowiedzi, napisanych SWZ)

izawin napisał/a:

Zasady wyliczenia terminów określone są w art. od 110 do 116 kodeksu cywilnego.

Termin oznaczony w dniach kończy się z upływem ostatniego dnia. Jeżeli początkiem terminu oznaczonego w dniach jest pewne zdarzenie, nie uwzględnia się przy obliczaniu terminu dnia, w którym to zdarzenie nastąpiło.

Przykład: Jeżeli w poniedziałek została zawarta umowa sprzedaży rzeczy (zdarzenie) określony w umowie termin 3 dni od zawarcia na wydanie rzeczy będącej przedmiotem sprzedaży liczy się od dnia następnego czyli od wtorku kończy się zaś o godz. 24.00 we czwartek.

Reasumując: 12.06 ogłoszenie, 21.06 otwarcie - liczymy od 13.06 - 9 dni; połowa to 4,5 dnia, liczymy 5, odpowiadamy na pytania, które wpłynęły do końca 17.06 do godz. 24.00.

Pytanie wpłynęło 18.06 - możesz, ale nie musisz odpowiadać i nie ma znaczenia, że była niedziela czy inne święto.

Pozdrawiam

oraz  - Marcel napisał:

    Ale dzień otwarcia trzeba liczyć.

Tak ??? - a wg pisma Urzędu Zamówień Publicznych jest, iż "Tytułem przykładu. W postępowaniu zamawiający wyznaczył termin składania ofert na dzień 30 stycznia. Przy obliczaniu terminu nie uwzględnia się tego dnia. Tym samym, pierwszym dniem upływu terminu będzie dzień 29 stycznia" - no i co ?

1,915

(26 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Marcel napisał/a:

Ale dzień otwarcia trzeba liczyć.

a dlaczego ???

1,916

(16 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

nic - zostaw

1,917

(26 odpowiedzi, napisanych SWZ)

nie - bo minął w sobotę

a nie pkt 4 ??

1,919

(16 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Po co ci było netto więc ??

1,920

(5 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

1. Tak
2. Przed i obok można Po.

Nie wymagamy do oferty - Skoro było wymagane - to konsekwentnie ....

Nie jest ona do niczego potrzebna., a tym bardziej uzupełniać ofertę .... ech ...

Nic. Zostawić

1,924

(3 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Nijak. Gwarancja to co innego niż termin dostawy - bo tam jest termin dostawy rozumiem.

1,925

(25 odpowiedzi, napisanych Wadium)

obelix napisał/a:

czytamy czytamy przyswajamy

Cieszy mnie to - smile