1,976

(4 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Zapoznałem się- w form. ofertowym nie jest to teraz oczyw. omyłka pisarska??

Wystarczy, że napiszę iż Zamawiający prawidłowo podliczył i wyszło mu tyle i tyle i poprawił ocz. omyłkę rachunkową w form. cenowym. Napisac cos o form. ofertowym?



Oczywiście nie będę gryzmolił po ofertach tongue

1,977

(4 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jak postępujecie w sytuacji, gdy Wykonawca w przetargu popełnia oczywista  omyłkę rachunkową tj
np w formularzu cenowym jest   100 zł + 200 zł = 200 zł
     w formularzu ofertowym powtórzony zapis, że wykona zamówienie za  wartość 200 zł.

Czy wystarczy, poprawić omyłkę w form. cenowym i napisać wykonawcy, że na pod. art 87 ust 2 pkt 2 poprawiliśmy kwotę z 200 zł na 300 zł. Trzeba jakoś odnieść się do form. ofertowego?

1,978

(41 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Oczywiście gumiaki zgodne ze wzorem  zał. nr 7 - http://stylio.pl/members/content_pictures/3/3386_l.jpg

1,979

(41 odpowiedzi, napisanych SWZ)

np coś w ten deseń - z powodu zaprzestania produkcji niezależnego od Wykonawcy a Wykonawca zobowiązany jest tę okoliczność odpowiedni udokumentować (np pismo producenta).

1,980

(41 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Po prostu wpiszę coś w stylu tego co napisał  niedźwiadek- że zmiana możliwa i owszem,ale pod warunkami...- bedzie to wymagało aneksu?

1,981

(41 odpowiedzi, napisanych SWZ)

krem do golenia, środki do wc, płyny do naczyń, szampon, mydło itp

1,982

(41 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Umowa jest tylko na rok...
Może przewidzieć jakieś zmiany do umowy?

1,983

(13 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Dzięki. Rozumiem, że rozporządzenie dot. zakupu pojazdów?

1,984

(41 odpowiedzi, napisanych SWZ)

A jak byś go widział hubal z punktu widzenia wykonawcy?

1,985

(41 odpowiedzi, napisanych SWZ)

No dokładnie.

1,986

(41 odpowiedzi, napisanych SWZ)

To raczej tak wygląda

Oferta A
Pasta do zębów tubka o pojemności 75-125 ml/40 000ml/ 75ml/534 op/ 1 zł/ 534 zł

Oferta B     
Pasta do zębów tubka o pojemności 75-125 ml/40 000ml/ 100ml/400 op/ 1 zł/ 400 zł

edit: psz mnie ubiegł:)

Zaokrąglić do góry gdy wychodzi ułamek

1,987

(41 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Ilości podajemy w kg, litrach, ml. Im mniejsze opakowanie tym więcej sztuk wykonawca musi zaoferować, musi odpowiednio przeliczyc- o to chodziło?

1,988

(41 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Czy warto z tym ryzykowac....

1,989

(41 odpowiedzi, napisanych SWZ)

A jak ktoś nie wpisze nazwy?

1,990

(41 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Zastanawiam się odnośnie nazwy handlowej.

1,991

(41 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Witam. Przygotowuję przetarg na środki czystości.

Zastanawiam się nad formularzem cenowym.
Stworzyłem takie coć:

Nazwa i opis artykułu/jedn. miary/Ilość/Wielkość opakowania zaoferowanego artykułu/Ilość opakowań zaoferowanego artykułu/ Cena jednostkowa brutto za opakowanie
/Wartość Brutto (ilość opakowań x cena jednostkowa brutto)/ Nazwa handlowa zaoferowanego artykułu

Przykładowa pozycja:

Pasta do zębów tubka o pojemności 75 - 125 ml        ml    40 000           

Może tak być?

1,992

(22 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Znalazłem w googlach ciekawy wyrok który mówi o tej sytuacji  KIO/UZP 946/10

Wezwanie z dnia 11.02.2010 r. pomimo powołania na treść art. 26 ust. 3 Pzp stanowiło w rzeczywistości ustalenie odnośnie czytelności treści kopii decyzji przedłożonej przez Konsorcjum Hydrogeo. W świetle § 4 ust. 2 ww. rozporządzenia zamawiający może żądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentu, gdy złożona przez wykonawcę kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi wątpliwości co do jej prawdziwości. Zgodnie z wykorzystywaną w trakcie wykładni przepisów prawa zasadą ad maiori ad minus stwierdzić należy, iż w świetle dyspozycji powołanego wyżej przepisu zamawiający tym bardziej uprawniony był do żądania ponownego przedłożenia kopii dokumentu.

Informacje odnoszące się do zakresu uprawnień budowlanych wyżej wymienionego zamawiający posiadał już pierwotnie, natomiast w ramach uzupełnienia z dnia 12.02.2010 r. doszło jedynie do ich potwierdzenia, że ręczne dopiski na kopii oddają w tym zakresie treść oryginału. Tym samym do uzupełnienia dokumentów dotyczących kandydata na stanowisko kierownika robót elektrycznych w związku z nie potwierdzaniem przez dokumenty przedłożone pierwotnie spełniania warunku udziału w postępowaniu i w takim zakresie, doszło po raz pierwszy w dniu 06.04.2010 r. Jednakże powyższe, w związku z potwierdzeniem braku przedłożenia prawidłowych dokumentów potwierdzających spełnianie warunku udziału w postępowaniu w ramach ww. uzupełnienia, nie ma znaczenia dla wyniku postępowania i w związku z art. 191 ust. 1a ustawy nie może stanowić podstawy do uwzględnienia odwołania.

1,993

(24 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

nie potwierdzona kopia to nie dokument

1,994

(24 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

BUDZI WĄTPLIWOSCI CO DO JEGO PRAWDZIWOŚCI

1,995

(24 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

myszy1953 napisał/a:

MOŻESZ WEZWAĆ DO OKAZANIA ORYGINAŁU , NOTATKA Z OKAZANIA I ok!

ale tylko wtedy gdy kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi watpliwości do do jej prawdziwości.

Brak potwierdzenia za zgodność to już chyba błąd dokumentu.

klimczakmi napisał/a:

Dodatkowo zamiast podawać nazwę tonera wystarczyło napisać toner do drukarki model xxxxx tego samego producenta co drukarka (żeby wywalić zamienniki) o największej dostępnej wydajności.  I masz czysty zapis bez podawania nazw handlowych.

Jednak bezpośrednio wskazujesz na producenta. Można pisać, że tonera ma być tego samego producenta co drukarka?

1,997

(24 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Z tego co się orientuję to niestety nie....

1,998

(22 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Czyli nie wezwać teraz do uzupełnienia na podstawie art 26 ust 3?

no miejmy nadzieję smile

2,000

(22 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Ja już różne rzeczy widziałem  i czytałem w ofertach smile.
Chyba zastosowanie art. 26 ust. 3 będzie zgodne z ustawą? Zaświadczenie fizycznie jest ale nie pozwala ze 100% pewnością stwierdzić co to dokładnie za data znajduje się na pieczątce urzędowej -a wiec rodzaj błędu. Źle myślę? 6.3 rozporządzenia to chyba wersja ostrzejsza 26.3 ustawy- gdy mamy wątpliwosci odnośnie wykonawcy i mówimy "sprawdzam" tongue

Może wykonawca ma sokoli wzrok:).