15,951

(29 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

and1 napisał/a:

to dla "czepliwego" kontrolującego.

Coś o tym wiem smile

15,952

(29 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Z uwagi na brak daty wzywać nie powinieneś, co do formy faksu, jeżeli nie zastrzegłeś że uzupełnione dokumenty muszą zostać dostarczone w formie pisemnej to jest ok.

15,953

(8 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Drugie pytanie:
warunek faktycznie nie przemyślany i zgodnie z SIWZ na upartego warunku nie spełnia, lecz logicznie do tego podchodząc spełnia, jak myślisz hubal, opłaca się uznać?

No tak, tylko jeżeli jest już po wyborze oferty najkorzystniejszej, to brak przesłanki do unieważnienia postępowania.

15,955

(29 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Faktycznie zakręciłeś, nie składa oświadczenia, to wiadomo że wzywasz do uzupełnienia, nie uzupełni to wykluczasz, nie wiem w czym problem?

15,956

(15 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Osobiście bym poprawił, szkoda oferty.

15,957

(15 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jeżeli będziesz w stanie stwierdzić, że pomimo zaistniałej rozbieżności w cenie ofertowej cena podana liczbą lub słownie nie budzi wątpliwości, możesz poprawić zaistniałą omyłkę jako oczywistą omyłkę pisarską. Tym bardziej że za oczywistą omyłkę pisarską uznaje się również tę, która nie jest widoczna w treści samego formularza ofertowego, a wynika z porównania pozostałych dokumentów stanowiących zawartość oferty (wyrok KIO z 6 marca 2009 r., sygn. akt KIO/UZP 215/09).

15,958

(2 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Uznać i rozpatrywać.

15,959

(15 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

Tak jak pisze myszy1953 - wystarczy ZP-12

15,960

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jak by nie było, przeważnie są zadymy smile

15,961

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

No nie jest to powód do wykluczenia, trzeba złożone pisemne zobowiązanie uznać jako stosowne złożenie wyjaśnień.

15,962

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

No szczerze, to mógł jakieś pisemko dołączyć.

15,963

(8 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Osobiście bym uznał, dysponuje 2szt.

A co z wadium, przecież skoro było wymagane jest do zabrania.

Czyli wniósł zabezpieczenie, a umowy jeszcze nie podpisał?

15,966

(8 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Może, startuje do innego postępowania, wykazuje ten sprzęt który wykazał w innym postępowaniu, i co można mu zrobić?, wykonawca stwierdza że podoła smile

Ja osobiście wartość inwestycji podawałem.

15,968

(3 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Możesz.

15,969

(6 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

Jak nie jak tak.

15,970

(3 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Nie.

15,971

(6 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Informować, informujesz od początku na zasadach art.92

15,972

(6 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Tak jak pisze myszy smile

15,973

(1 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

W protokole piszemy oczywiście liczbę wykonawców wykluczonych i ofert odrzuconych wraz z odpowiednimi załącznikami (ZP-18 i ZP-19) oraz Zp-17
Zamawiający nie ma obowiązku publikacji w odpowiednim publikatorze ogłoszenia w przypadku unieważnienia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego niezależnie od wartości szacunkowej zamówienia. O unieważnieniu postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zamawiający ma obowiązek powiadomić wykonawców na piśmie, osobiście zamieszczam jeszcze stosowną informację na stronie BIP i tablicy ogłoszeń, tak dla ogółu informacji.
Czynność unieważnienia postępowania o zamówienie publiczne powinna znaleźć swoje odzwierciedlenie w uzasadnieniu faktycznym i prawnym, które zamawiający przekazuje jednocześnie wszystkim wykonawcom, którzy ubiegali się o dane zamówienie, łącznie z decyzją o unieważnieniu postępowania (wyrok Krajowej Izby Odwoławczej z 7 lipca 2008 r.; sygn. akt KIO/UZP 624/08).

pryczu napisał/a:

Nie ukrywam, że ułatwiłoby mi życie to drugie rozwiązanie, ale nie rozpisywałem jeszcze przetargów związanych z zakupem sprzętu komputerowego

Zawsze musi być ten pierwszy raz, a później to już z górki smile

Przedmiotowe zamówienie - akcesoria różną się kodem CPV, lecz przy ustaleniu czy mamy do czynienia z zamówieniem tego samego rodzaju możemy się tylko nimi posiłkować, to że są różne nie zawsze wpływa na to że nie można ich np. nabyć u jednego wykonawcy.
Moje zdanie jest tutaj takie, iż należy zamówienie oszacować łącznie gdyż przypuszczalnie możemy nabyć przedstawione akcesoria u jednego Wykonawcy, i jest to zamówienie tożsame.
Ale poczekajmy co inni sądzą na ten temat.