Nie jest.
15,351 2011-01-14 12:58:35
Odp: czynności w postępowaniu (12 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)
15,352 2011-01-14 12:10:16
Odp: Łączenie polis OC przez jednego Wykonawcę (22 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
O to chodzi.
15,353 2011-01-14 10:31:06
Odp: Łączenie polis OC przez jednego Wykonawcę (22 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
Ale wypłata odszkodowania ma znaczące znaczenie, dlatego mam wątpliwości.
15,354 2011-01-14 09:11:38
Odp: Łączenie polis OC przez jednego Wykonawcę (22 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
To jestem w decydowanej mniejszości ![]()
15,355 2011-01-14 07:52:15
Odp: Umowa pow. 14.000 a VAT? (22 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)
Zróbcie aneks.
15,356 2011-01-14 07:51:05
Odp: Łączenie polis OC przez jednego Wykonawcę (22 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
Moim zdaniem, nie, ma być przedstawiona polisa-nie polisy.
15,357 2011-01-14 07:39:56
Odp: Umowy pon.14.000 (20 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
Wprowadzić aneks i po sprawie.
15,358 2011-01-14 07:38:56
Odp: Umowa pow. 14.000 a VAT? (22 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)
Ale u was cena się nie zmienia.
15,359 2011-01-14 06:41:56
Odp: Nie przewidziany zakup (12 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
Poniżej 14 000 euro - tak.
15,360 2011-01-14 06:38:22
Odp: Nie przewidziany zakup (12 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
Proponuję uzasadnić że zakup nowych drukarek nie był planowany w momencie zakupu tonerów, w związku z czym że jest to inny model jest konieczność zakupu dodatkowych "innych" tonerów.
15,361 2011-01-14 06:29:56
Odp: Nie przewidziany zakup (12 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
Zamówić osobno, poza tym "dodatkowe środki", to przykład.
15,362 2011-01-13 21:14:29
Odp: kwota netto czy brutto (5 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)
Hmm, przełom 2009-2010 jak dobrze pamiętam ![]()
15,363 2011-01-13 21:13:06
Odp: Umowy pon.14.000 (20 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
Postępowanie jest poniżej 14 000 euro, więc jest tutaj pewna swoboda, nie trzeba zawierać nowej umowy.
15,364 2011-01-13 21:11:19
Odp: Nie przewidziany zakup (12 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
Jeśli przygotowałeś postępowanie na określony przedmiot zamówienia, a następnie udzieliłeś tego zamówienia, po czym wystąpiły nieprzewidziane okoliczności (np. dostałeś dodatkowe środki) powodujące, że musisz udzielić następnego zamówienia na ten sam przedmiot, wartość tego zamówienia oszacuj odrębnie, niezależnie od wartości ustalonej dla pierwszego zamówienia. Zamówienie to udziel zgodnie z przepisami ustawy Pzp, jakie dla tej wartości musisz stosować.
15,365 2011-01-13 18:30:25
Odp: kwota netto czy brutto (5 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)
Wcześniej pisało że bez VAT, teraz już to usunięto, a cena to oczywiste że to kwota brutto.
15,366 2011-01-13 15:15:03
Odp: zatrzymanie wadium (8 odpowiedzi, napisanych Wadium)
Jest wadium, kasę zabieram czy to gwarancja czy gotówka, w nic innego się nie bawię.
15,367 2011-01-13 13:46:29
Odp: Art. 26 2b (11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)
Takie oświadczenie powinno zwierać info, że spełniają na dzień X, a sama data wystawienia to już jak najbardziej może być po terminie.
15,368 2011-01-13 13:41:32
Odp: Umowy pon.14.000 (20 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=6952
Tu pisał MIRAS ![]()
15,369 2011-01-13 13:39:46
Odp: uZUPEŁNIENIE DOKUMENTÓW. (4 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
Postępowanie do 14 000 więc jest pewna swoboda, jednak trzeba być uczciwym i wezwać skoro daliście taki zapis w zapytaniu.
15,370 2011-01-13 13:37:44
Odp: Nie przewidziany zakup (12 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
Jeżeli zamówienie jest nieprzewidziane, możecie dokonać zakupu.
15,371 2011-01-13 13:36:20
Odp: Umowy pon.14.000 (20 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
Tak tak, brutto.
15,372 2011-01-13 13:17:49
Odp: Zapytanie o cenę a dokumentacja (13 odpowiedzi, napisanych Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych)
No, tak mniej więcej ![]()
15,373 2011-01-13 13:16:23
Odp: Czy stosować postępowanie przetargowe (12 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
Jeżeli zdecydujesz się na udzielenie zamówienia w częściach, możesz zastosować art. 6a ustawy Pzp. Zgodnie z nim, do udzielenia zamówienia na daną część zamawiający może stosować przepisy właściwe dla wartości tej części zamówienia, jeżeli jej wartość jest mniejsza niż wyrażona w złotych równowartość kwoty 80.000 euro dla dostaw lub usług, pod warunkiem że łączna wartość tych części wynosi nie więcej niż 20% wartości zamówienia.
W przypadku gdy oszacowana z należytą starannością wartość którejkolwiek z części nie przekroczy równowartości kwoty 14.000 euro i będzie się mieścić w 20% wartości zamówienia, będziesz mógł udzielić zamówienia bez stosowania przepisów ustawy Pzp. Analogiczna sytuacja zaistnieje, gdy wartość części zamówienia nie będzie przekraczać progów unijnych i będzie się mieścić w 20% wartości zamówienia. W takim przypadku będziesz mógł stosować przepisy dla zamówień nieprzekraczających tychże progów, mimo że wartość całego zamówienia będzie równa lub przekroczy kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Pzp.
15,374 2011-01-13 12:38:29
Odp: Czy stosować postępowanie przetargowe (12 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
dlaczego?
15,375 2011-01-13 11:44:38
Odp: Art. 26 2b (11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)
Uzupełniane dokumenty i oświadczenia mogą być składane z datą późniejszą niż termin składania ofert, jednakże z ich treści musi jednoznacznie wynikać moment, na który zostały one wystawione lub poświadczają określone okoliczności, nie późniejsze niż termin składania ofert.


